görseller
eleanor 

belki ilginizi çeker
  1. · eleanor marx
  2. · shelby gt 500
  3. · eleanor rigby
  4. · elenora
  5. · gone in sixty seconds
  6. · hysterikos
  7. · hevale
  8. · gone in 60 seconds
  9. · mastürbasyon
  10. · 23 nisan ussal eğiklik ve içimizdeki çocuk bayramı
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · söyleyecek çok şeyi olup hiçbir şey söyleyememek
  9. · masstival 2007

eleanor*  

sayfa  / 3
  1. gone in sixty seconds adlı filmde nicholas cage'in yıllardan beri çalamadığı bilmem kaç model mustang'in kod adı..
    (zeus, 13.05.2004 18:41)
  2. mitolojide, asla ulaşılamayan boynuzlu atlara verilen isim.

gone in 60 seconds filminde 1967 model shelby gt 500 ford mustang için kod olarak kullanılmıştır.
    (aqua, 27.06.2004 03:49)
  3. gone in sixty seconds filminde shelby gt 500'e takılan ad.
    (ufkabakan81, 31.01.2005 02:35)
  4. the gathering'in 1995 çıkışlı mandylion adlı albümünde yer alan bir şarkı.(eléanor)
    2004 yılında sleepy buildings adlı yarı akustik konser albümünde (a semi acoustic evening) tekrar yorumlanmış olup, bu yorumu stüdyo kaydına göre daha silik bir imaja sahiptir. (sanırım bu mandylion albümüne sleepy buildings'ten çok daha fazla saygı duyulmasından kaynaklanmakta.)
    ayrıca (bkz: anneke van giersbergen)
    (adyingwish, 31.01.2005 03:57)
  5. 67 mustang...
    (neverland, 13.07.2005 03:03)
  6. (lethe, 08.09.2005 13:15)
  7. 3. nesil yazar olarak sözlüğe son 24 içinde katılanlar istatistiklerinde gözükmektedir.
    (guenhwyvar, 02.11.2006 14:18)
  8. yeni gelmiş bir yazardır...
    hoşgelmiştir.. sözlük için önemli olacağını düşünmekteyimdir...
    (betty blue, 05.11.2006 00:05)
  9. sözlüğe beklenmedik bir anda katılması ile farkına vardığım ve iyi ki de varmışım dediğim yazardır. girileri oldukça kaliteli.
    (twinkle, 06.11.2006 23:49 ~ 26.01.2009 19:47)
  10. (olahabeoy, 16.12.2006 13:41)
  11. bilimum battal gazi, kara murat, malkoçoğlu filmlerinde bütün bizans prenseslerinin adıdır. filme göre eleanora diye değiştiği görülür. ben küçükken bu yüzden bütün güzel prenseslerin eleanor adında olduğunu düşünmüştüm. çocukluk işte...
    (dna, 16.12.2006 13:52)
  12. "aklını ve yüreğini döktüğü" girilerini, zevkle okuduğum, mütevazı yazar.
    (aquila, 05.02.2007 18:16)
  13. geçen oturduk ben varım eleanor var ingmar bergman var subcomandante marcos var rakı içiyoruz....3 ümüz birden iyi ki varsın be elanor dedik..o derece canmış bu kişi ben bugün bunu gördüm....
    (hayatberbat, 21.03.2007 02:21)
  14. battal gazi''nin tabutunun yanında yatan kral kızı.
    (bkz: elenora)
    (s a t o, 22.04.2007 21:56 ~ 21:57)
  15. farklı başlıklar altında benzer şeyler yazmamız sayesinde iletişim kurduğum,son derece kibar ve dikkatli, yazılarını takip edeceğim bir üst devrem arı.
    (options, 29.04.2007 21:24 ~ 21:26)
  16. bana şarap borcu olan insan. insan olduğunu geç farketmiş olmak üzdü beni. girilerini mümkün olduğunca takip etmiyorum. niye edeyim? size de tavsiye ederim okumayın yazdıklarını. yazdıklarını okumayınca fark edeceksiniz ki hayat daha bir güzel. böcükler falan. ben çok mutluyum yazdıklarını okumayarak. bunu keşfetmeden önce yazdıklarını sürekli takip ediyordum. neşesiz, somurtkan bir insandım. psikiyatr tedavisi gördüm. bilemedi doktor. uzun tedavi ardından kendim keşfettim. bu yazarın yazdıklarını sindiremiyormuş beynim. oysa ne güzide başlıklar var, onları takip ediyorum artık. cibilyetsizlere ekledim bu yazarı. hiç aklıma gelmezdi buraya birini ekleyeceğim. hayır 40 sefer asl diye sordum, birine bari cevap verir insan. yok vermedi.

mahlasını eleanor marx'tan aldığını biliyorum. yazdıklarıyla, yaşadığı dünyada olanları doğru tahlil etmesiyle, doğruların altını çizmesiyle kankam oldu. sıcak, sevgi dolu bir insandır. insan olduğunu da kendisi söyledi, inandım; görmüşlüğüm falan yok ama. çok şüpheciyim bu sıralar.
    (compasino, 06.05.2007 10:10)
  17. darbe düşmanı yazar.

(bkz: itü sözlük olarak muhtıraya karşıyız)
    (compasino, 15.05.2007 14:50)
  18. eğer ki ankara civarına, hatta ve hatta evimin enbiyakınlarına kadar gelip haber vermediyse aşk olacak insandır. rakı içecektik kız kıza. hatırlatırım.
    (betty blue, 03.08.2007 22:31)
  19. tarihinden gelen sol ile 68 kuşağı solunu tek bir potada eritmiş yazar.
    (rhgy, 18.09.2007 23:38)
  20. sola gönül vermiş yazardır. hiç bir akımı potalarda falan eritmek gibi kocaman dertleri olan biri değildir.gördüğü yanlışları söylemeye ve yazmaya devam edecektir.rahatsız olanlara duyurulur.
    (eleanor, 19.09.2007 00:01)
  21. her sabah solundan kalktığı doğrudur fakat öyle eritmek istediği bir şeyler olduğunu söylememişti hiç bana. ama en son konuşmamızda beyinlerini kullanmayı unutan insanlardan bahsetmiştik. hepsini ayrı ayrı potalarda eritip birbirlerinden uzak yerlerde soğumaya bırakmak iyi olurdu aslında.
    (ahmak ı hayal, 19.09.2007 11:57)
  22. anlaşılamamış yazardır. tarihinden gelen sol muhalefet çizgisini korumaya mı; yoksa 68 kuşağını yaşatmaya mı çalışmıştır orasını üstün kişilikler kendilerine doktora konusu belirlemiş olacaklar ki uzun uzun kafa yorup düşünmüş, işin içinden çıkamayıp aynı potada top misali erittirip(o ne demekse) aynı kavanozda turşu misali kurdutturmuşlardır. bir de aynı çatı altında aşkımız bir yalanmış vardı; ama o başka. konu zaten yeterince karışık bir de biz karıştırıp körpe akılları iyice bulandırmayalım. demem o ki bu yazar kişisinin öyle potayla fileyle hele hele topla mopla hiç alakası yoktur. birkaç kere taksi peşinde koşmuşluğu vardır; ama o da sportif kişiliğini baskın hale getirmez kanımca.
    (de perros amores, 19.09.2007 15:06)
  23. sola gönül vermiş, yazdıkları okunası yazar. nickaltında yazılanları okuyunca sözlükte okunması ve okunmaması gereken yazarları bir bir ortaya çıkardığı da gözümden kaçmadı.

yazdıklarını okumak ve haklı olduğunu anlamak için çok da üstün bir zeka gerekmiyor. sadece at gözlüklerini çıkarmak ve hasan cemal - ertuğrul özkök - mehmet barlas eksenli sözde çift aslında tek kutuplu çatışmalara kanmadan birazcık düşünebilme yetisi yeterli oluyor.

hakkında potalı panyalı falan cart curt atmak için solun değerlerine nasıl sahip çıktığını bilmemek, daha doğrusu bu sahip çıkmayı kabullenmeyip herkesin sığ bir beyinle rüzgarın estiği tarafa savrulmasını dilemek, böyle olmamasından korkmak gerekli. kendisinin solculuk tarihi ne zaman başlamıştır, kavimler göçüyle mi yoksa 96 restorasyon sürecinde işçi hareketlerinin öğrenci hareketine yansımasını engellemek üzere üniversitelerde "faşizmin restorasyonu" yapılırken kendisine düşen buna karşı mücadele göreviyle mi ayyuka çıkmıştır, anlamak zor değil. ikincisi olsa gerek.

işte sola gönül vermiş bir insanın "tarihindeki sol" burada anlaşılması gereken bir olgu. bir solcu, bir akp'li gibi sadece güncel liberal eğilimler temelinde fikrini belirlemez. her solcu gibi solun tarihini bilir, sahiplenir ve nerede hata yapıldığı, doğrusunun ne olduğu üzerine kafa yorar. bu nedenle kendisi de "kendi tarihindeki" solla 68'deki solu, 1848 avrupa devrimleriyle, sscb'yle, küba'yla ve avrupa'da doğan öğrenci hareketiyle beraber düşünerek doğrusunu bulma görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır.

hepsini kendi potasında eritse laçka olur, kendini bununla suçlamaya çalışanlar gibi.
    (chaghdash, 19.09.2007 15:21)
  24. sert ve tavizsiz yazardır. duruşu bellidir. bugüne kadar çizgisinden saptığı görülmemiştir. izliyoruz efendim.
    (aquila, 19.09.2007 15:37 ~ 15:39)
  25. (bkz: savaşçı)
    (gülüsevdimdikenibattı, 19.09.2007 16:03)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil