|
|
- sözlerini yazan kimse olmadığına hala inanmadığım
tahminimce mfönin en sevilen şarkısı
arayıp sormasam da
unuttum seni sanma
dünya bir yana sen bir yana
aşık ettin beni kendine
sonra da terkettin gizlice
aradım seni her yerde
hiç kimselere soramadım
bekledim dön diye
dönmedin bile bile
bile bile sevdiğimi
korkundan gelmedin
arayıp sormasam da
unuttum seni sanma sakın
dünya bir yana sen bir yana
ele güne karşı yapayalnız
böyle de olmaz ki
nasıl da gittin insafsız
böyle bırakılmaz ki
unuturum sanmıştım güzelim
gözüm yollarda kaldı
haberin gelir bana
duyarım nasıl olsa
bilirim kimlerlesin
ne yaptın neler ettin
aklım fikrim hep sende
sevsen de sevmesen de
seni hiç aldatmadım
aldatmayı hiç sevmem
ele güne karşı yapayalnız
böyle de olmaz ki
nasıl da gittin insafsız
böyle bırakılmaz ki
unuturum sanmıştım güzelim
gözüm yollarda kaldı
- bana lise yıllarımı hatırlatan,her dinlediğimde geçmişe dönüp bir çok şeyi özlediğimi farkettiğim pek güzel şarkı..
- seyyal taner'in zamanında seslendirdiği şarkıdır ayrıca. tanerden dinlediğinizde eski yıllardaki disko ortamını anımsarsınız. mfö şarkıya asıl ruhunu vermiştir kanımca.
- sahil/ yazlık ortamında tanışılır bu şarkıyla, ablanın direncine rağmen zorla sızılır onun arkadas ortamına. orda sahil kenarında ateş yakılır ve eski kaset çalarlarda bangır bangır dinlenir bu şarkı. birden herkes tek bir ağizdan şarkıyı söylemeye başlar sen de kısa bir süre sonra sözleri kavrarsın herkese katılırsın. okadar kolay akılda kalır sözleri..bırden herkes senin farkına varır o ufak boyunla şarkıyı söylediğini görürler sana gülmeye başlarlar, ama sen aldırmazsın söylemeye devam edersin okadar güzeldir bu şarkı.
- tadına tam varamadan ölür giderim diye korktuğum, benim kadar eski, doyumsuz mfö şarkısı. freud boşuna çocukluk dönemi önemli demiyor.
- (bkz: eleunaaaşı)
(bkz: çorumca)(solti, 01.03.2007 15:21)
- gripin coverı kesinlikle bir yerden bulunup dinlenmeli, dinlenirken dans ederek coşulmalıdır.
- mfö'nün türk müziğine hediyesi, içindeki her şarkıyı bildiğimiz sevdiğimiz albümü.
1-ele güne karşı
2-deli deli
3-sen ve ben
4-yalnızlık ömür boyu
5-neye niyet neye kısmet
6-ondan şikayet bundan şikayet
7-bu sabah yağmur var istanbulda
9-sevdim bir kere
10-bodrum
11-güllerin içinden(talen, 06.05.2007 17:58 ~ 17:59)
- 9/8 lik güzel parça.
- pek güzel şarkı en güzel şarkı ama tabi ki ilk mfö yorumu ama tabi ki alkışlı olanı.
(khaki, 25.07.2007 13:27)
- (bkz: şahları da vururlar)
- ele güne karşı ferhan şensoy un şahları da vururlar adlı müzikali için bestelenmiştir.ardından ele güne karşı sözleri yazılmış ve ilk kez seyyal taner tarafından seslendirilmiştir.fakat taner o dönem trt boykotu gördüğü için albüme alamamıştır.1984 senesinde mfö tarafından patlatılmıştır.
|