bana lise yıllarımı hatırlatan,her dinlediğimde geçmişe dönüp bir çok şeyi özlediğimi farkettiğim pek güzel şarkı..
seyyal taner'in zamanında seslendirdiği şarkıdır ayrıca. tanerden dinlediğinizde eski yıllardaki disko ortamını anımsarsınız. mfö şarkıya asıl ruhunu vermiştir kanımca.
sahil/ yazlık ortamında tanışılır bu şarkıyla, ablanın direncine rağmen zorla sızılır onun arkadas ortamına. orda sahil kenarında ateş yakılır ve eski kaset çalarlarda bangır bangır dinlenir bu şarkı. birden herkes tek bir ağizdan şarkıyı söylemeye başlar sen de kısa bir süre sonra sözleri kavrarsın herkese katılırsın. okadar kolay akılda kalır sözleri..bırden herkes senin farkına varır o ufak boyunla şarkıyı söylediğini görürler sana gülmeye başlarlar, ama sen aldırmazsın söylemeye devam edersin okadar güzeldir bu şarkı.
tadına tam varamadan ölür giderim diye korktuğum, benim kadar eski, doyumsuz mfö şarkısı. freud boşuna çocukluk dönemi önemli demiyor.
(solti, 01.03.2007 15:21)
(talen, 06.05.2007 17:58 ~ 17:59)
ele güne karşı
ferhan şensoy un
şahları da vururlar adlı müzikali için bestelenmiştir.ardından ele güne karşı sözleri yazılmış ve ilk kez
seyyal taner tarafından seslendirilmiştir.fakat taner o dönem trt boykotu gördüğü için albüme alamamıştır.1984 senesinde
mfö tarafından patlatılmıştır.
bir sitem şarkısıdır efendim. 9/8 liktir oynatır zıplatır, aynı zamanda hüzün verici de bir şarkıdır. ağlayarak dans eden insanlar gelir aklıma dinlerken...
mfö konserinde, çalınmaya başlayınca, herkesin şarkının sözleri başlayana kadar çığlık attığı süper şarkı.en sevilenlerden biri belki de en sevileni.
sanki biraz samimiyetsiz bir şarkı. sevdiceğin gitmesinden çok elalem ne der mantığı güdülüyor gibi. benim ciğerim yanmış arkadaş bana ne elalemden.
kapımıza bırakılan şarkılardandır.
http://www.youtube.com/...(mozz, 24.11.2009 08:26 ~ 08:27)
hiçbir zaman eskimeyecek şarkılardan. her duyduğumda zevkle dinlerim. ayrıca konserlerde coşturucu etkisi vardır. sözleri ise tam tersine biraz duygusaldır aslında. efsane şarkı.