görseller
elchupacabra7elchupacabra7
elchupacabra7elchupacabra7
belki ilginizi çeker
  1. · baal
  2. · elchupacabra7 ve yaban domuzcukları
  3. · el chupacabra
  4. · render
  5. · cryptozoology
  6. · birinci nesil yazar
  7. · virajların ustasıyım gözlerinin hastasıyım zirvesi
  8. · sözlük nickinden karakter tahlili
  9. · badehane
  10. · nicklere göre olası itü sözlük radyosu programları
gündem
  1. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  2. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · domuz gribi
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · back to the future
  9. · vuku bulanlar

elchupacabra7  

1. süper resim çizen, yaptığı bumeranglarla dört bir yana ün salmış baal mezunu arı
    (ba of, 23.05.2004 21:18)
  2. 20 eylül 2004 saat 6 sularında açlığımızı doyurmak için çıktığımız esrarengiz yolculukta bize arabasının yardımını sunan, takriben 2 saat sonra gemi inşaat labında kayıt yapmaya çalışacak olan yazar.
    (soulforged, 20.09.2004 09:50)
  3. (bkz: el chupacabra)
    (elchupacabra7, 05.01.2005 16:13)
  4. cryptozoology'le ilgilendiğini tahmin ettiğim yazar.
    (drenchrome, 06.02.2005 16:17)
  5. çizim ustası, sağ elle atabildiğim sol el bumerangını imal eden, halısahaların vazgeçilmezi olan ve adam gibi adam yazar. futbol yeteneği tartışılır olabilir ama kaleciliği tam bir fiyasko.
    (bkz: yapma hayrettin)
    (bkz: bravo hayrettin top ağlarda)
    (anubis 84, 09.10.2006 19:38)
  6. coşmuş makineci, yeni entasçı, droid uzmanı, 7 numaralı ayakkabılarıyla o elchupacabra7. deviantart kesmemiş olacak ki başka platformlarda da sanatını* tanıtmaya girişecekmiş. ayrıca oldukça gaz bir insan, yine de özünde iyi biri(yalan) olduğuna kendimi inandırmaya çalışıyorum.
    (lapislazuli, 07.09.2008 21:37)
  7. (bkz: gazman)
    (itüsever, 14.02.2009 15:36)
  8. gerçekten kıskandığım nadir insanlardandır, gerçi kıskanmak da sayılmaz ama kariyeri göz yaşartıcı bi doluluk oranına sahip, üstelik boş işlerle değil dünya çapında işlerle. o da itü makinada okumuş ben de okuyorum ama neden bu kadar fark oluyor arada işte akıl bunu alamıyor. gerçi bellolmaz daha önümde uzun yıllar var, neyse.

kendisine mutluluklar diliyorum, deniz diliyorum, fener diliyorum, hayallerin gerçek olur umarım diyorum.
    (yaşlı çocuk, 05.05.2009 14:48)
  9. kendisi çok çabuk gaza gelip çok çabuk sönen bir insandır. ancak bu karakteri çizim ve itü solar splash team konusunda tutmamıştır. okul başlangıcından süregelen bir gakkoluğumuz söz konusu olduğundan bu süreçte maddi ve manevi kendinden çok şey vermiş olduğunu biliyorum. yurtdışı yüksek lisans başvurularında yarattığı bu farkın şu an ekmeğini yiyemese de bu kazanç en yakın zamanda önüne kaymaklı ekmek kadayıfı şeklinde gelecektir. bununla birlikte kemal sunal hayranlığı herkesin dilindedir. oğlu olsa ismini dikiştutmaz sabri olarak koyar ve bu beni hiç şaşırtmaz. moraliniz bozuk olduğunda beş dakikalığına yanına uğrasanız bir şeyiniz kalmaz. kısaca candır, itü'nün bana olan kazığıdır. mesela yani!
    (anubis 84, 12.05.2009 13:44 ~ 16:20)
  10. kaymaklı ekmek kadayıfı umea'dan gelen sözlük yazarı. seneye umea buzullarında foklarla top koşturması muhtemel.
    (anubis 84, 12.05.2009 23:25 ~ 23:26)
  11. kendisi alemlerin 7.makinecisi olarak bilinir. her türlü taşıtta ondan hızlısı yoktur. ayrıca render'larına doyum olmaz! hastasıyız!
    (minero, 25.05.2009 01:32)
  12. süper bir insandır, çok severim kendisini. çok fazla zaman geçiremesek de bir araya geldiğimiz zaman samimiyetimizden hiçbir şey kaybetmeden aynı şekilde devam edebiliriz. çok yeteneklidir aynı zamanda.
    (despinaa, 29.05.2009 00:41)
  13. sol çizgide harikalar yaratan, creativity'si 20 olan 1. nesil yazar. üzgünüz ki sol bacağında bir sakatlık yaşadı, iyi olacağını umuyor, perşembe günü gelmesini diliyoruz. defansta da atak yönünde de iyidir valla.

(bkz: offer to clubs)

ek:cyclops1988, teşekkürler dostum.
    (hashus1099, 15.06.2009 00:31 ~ 00:36)
  14. "bütün renkler aynı hızla kirleniyordu birinciliği beyaza verdiler" diyen şaire inat, bu dünyanın tüm siyahlıklarına rağmen beyaz kalmayı başarabilen insan gibi insan. dünya ahiret kardeşimdir. onunla dünyayı kurtaracağız. güzellikle..
    (itüsever, 18.06.2009 00:56)
  15. msnde acayip çizimler yapan eğlenceli insan.

(görsel: elchupacabra7/92721)
    (sansürsüz, 01.08.2009 03:34)
  16. 34th annual ınterferry conference'da makalesi yayınlanacak adamdır ama 15 gün kalmasına rağmen hala ipimle kuşağımdır o da ayrı konu.

http://www.interferry.com/...
    (vilnius vastavnic, 01.08.2009 03:40)
  17. (bkz: elchupacabra7 ve yaban domuzcukları)
    (vilnius vastavnic, 08.08.2009 01:23)
  18. star wars droidlerini bile romantik modelleyen birinci nesil romantik dallama.*

(görsel: elchupacabra7/93691)
    (sansürsüz, 10.08.2009 02:23)
  19. yakında yurtdışına gidecek olan yazar. döndüğünde insan yeni bir imaj beklemiyor da değil insan hani. bıyıklı hali muhtemelen daha da bir yakışacaktır, karizmasına karizma katacaktır.

(görsel: elchupacabra7/94627)

(görsel: elchupacabra7/94628)
    yok lan ikinci görsel uymadı. neyse.
    (arsenlupen, 15.08.2009 16:38)
  20. 22 ağustos günü isveç' e gidecek olan yazar.

yeni bir yer, yeni insanlar, yeni bir hayat. kendisine başarılar diliyorum
    (vela, 16.08.2009 15:36)
  21. 5.5 yıl önce tanıdığım ve hayatımın en önemli günlerinin pek çoğunu beraber, omuz omuza, sırt sırta paylaştığım kardeşimdir. her şey frazer whyte'ın ingilizce sınıfında başlamıştı. pek oralı olmazdım sınıftakilerle, hocayı yakından tanıdığım ve onunla ahşap işleri yaptığım için, bumeranglar konusunda tartıştığı kara kuru bu adam dikkatimi çekmişti. sonra bir gün okul çıkışında sohbet etmeye başladık. bana, biberondan yaptığı denizaltıdan, dedesi için kinexlerden yaptığı şeftali toplama cihazından ve tabii bumeranglardan bahsetmişti. o yürüyüşü gümüşsuyu yokuşunda yaparken anlamıştım o arkadaşlığın buralara geleceğini.

bedeninin bir insancık olduğunun kabulünde ama ruhunun çok daha fazlasına muktedir olduğunun da bilincindeydi. itü güneş teknesi takımı şekillenirken onsuz bir kadro düşünülemezdi. o zamanlar daha çizim programlarında rüştünü ispatlamış da değildi ancak azmi, yaratma isteği pek çok estetik ve aynı zamanda da işlevsel tasarımın müjdecisiydi.

otomobil jantı, krank mili çizerek yapmaya başladığı tasarımlarına, takım içerisinde hız verdi. beraber bir çok konseptler geliştirdik. çizilen kaba taslak eskizler onun bakışıyla ve çizgileriyle enfes araçlara dönüştüler bilgisayar ekranlarında.

sabah gidilen akşam dönülen tuzla seferleri, sanayi sitelerinin fethi ve sabahlara kadar süren çalışmalardan sonra bu tasarımlar "ben çizdim oldu"lardan daha kolay ve ucuza imal edilebilecek ancak estetiğinden ödün vermeyen mühendislik eserlerine dönüştüler.

bilindiği gibi günümüzün en büyük savaşları mühendisler ile tasarımcılar arasında yaşanır. tasarımcılar üretilemeyecek güzellikleri tasarlarlar yarım yamalak imalat tecrübeleriyle.. mühendislerinse kafası öyle doludur ki imalat yöntemleriyle, estetik katacak ufak detaylar bile gözlerine gözükmeden kaybolurlar teknik resimlerden. elchupacabra7 ise bu savaşı her tasarımında kendi içinde verir ve hem tasarımcının arzuladığı formu hem de mühendisin istediği fonksiyonu ortaya koyan tasarımlar yapar.

amerika'da ilk katıldığı yarışmada dünya üçüncüsü olan güneş teknesi nusrat, onun bu yeteneği sayesinde şekillenmiş ilk büyük eseridir. pervanesinin somunundan, şaft yatağının rulman kapağından, kalıbına yatırılan karbon elyafından, baş pikindeki mapasına kadar herşeyinde büyük emeği vardır.

sonra avrupa birliği proje yarışması için tasarlamış olduğu paletler üzerinde sevk eden dev roro gemisi wmopdo-07 yarışma değerlendirme bütçesinin yarısına layık görülmüş ve ileri araştırmalar kapsamında hakkında 8 rapor ve bir makale hazırlanmıştır.

ikinci ve daha büyük projesi muavenet, amerika'da nusrat'ın katıldığı yarışmada dünya ikincisi olarak hem tasarımla ilgili hem de işlevsellik ve ekonomiklikle ilgili toplamda 10 ödüle layık görülerek bir rekor kırmıştır. bir araca hem "outstanding overall design", hem "hottest looking" hem de "most commercially viable" ödüllerinin layık görülmesi sıksık yaşanan bir şey değildir. mühendisliğin tanımının, estetik, güvenilir ve ekonomik araçlar ortaya koymak olduğu düşünülünce, yukarıda bahsedilen hadisenin bir tür icazet olduğu anlaşılır. ılk akademik makalesi ile katıldığı monaco’da yapılan ekolojik araçlar ve yenilenebilir enerji konulu konferansta gerek teknik içeriğiyle gerekse tasarımı ve akıcı sunumuyla, konunun uluslararası uzmanları tarafından da ayakta alkışlanması da bunun bir başka göstergesidir.

bu, gerçek hayatta uygulamaya geçirilmiş projelerin yanında yarattığı bazı konseptler de bulunur. bunlardan bana göre en önemlilerinden biri de türk sahil güvenlik tekneleri için geliştirmiş olduğu modüler yükleme ve boşaltma rampa sistemidir. ıleri sınıf botlarda bunun da uygulamaya geçirileceğine inanıyorum.

başka görsel çalışmaları arasında star wars karakterlerinin 3d modellemeleri ve fotoğraflar yer alır. böyle bir yeteneğin kendi araçlarını tasarımlamak yerine zaten olan tasarımları yinelemesi her zaman antipatiyle karşıladığım bir husus olduğundan, her ne kadar pek çok defa uluslararası görsel sanat sitelerinde, yaptığı bu çalışmalar günün eseri olarak seçilmiş de olsa bunları üzerinde fazla durmadan es geçeceğim.

bu mesleki paylaşımlarımızın, ortak çalışmalarımızın yanısıra birlikte yaptığımız tatiller eğlenceler de yine anlatılmaya değer şeylerdir. kaş maceramız unutulmazdır (heryerine sivrisineklerin hücum etmesine çanak tuttuğum için kendisinden özür dilerim). marmara ereğlisi’nde gördüğüm en büyük balıkları zıpkınıma defalarca sunduğu ve beni kıyıda sabırla beklediği için de ona minnettarım.

nice ve monaco gecelerinin pink lady’nin tahtakurulu hostelinde biten akşamları adına.. washington’da bir mavi durango içinde yırtılan edi’nin haritaları adına.. pangaltının bitmek tükenmek bilmez kaldırımları adına.. solidworks’ün renderları adına.. kaş'ın sarı mı yoksa siyah saçlımı olduğu kestirilemeyen bumerang tacirleri adına.. kibriye hanım’ın tadından yenmez dolmaları adına.. tantenin fındıklı nussknackerları adına.. ismail bey’in koparmadan yenilmeyen erikleri adına.. zahra hanım’ın bir milyonuncu defa beni kapıda görüşündeki eksilmemiş gülümsemesi adına.. hüseyin bey’in çantasında gezdirdiği gazete küpürleri adına.. kemal bey’in jagermeisterları ve sade’nin yanağından bugüne değin alınagelmiş tüm makaslar adına.. coşkun bey’in bağlaması ve nuri bey’in sağa sola saçılan barbaros tüyleri adına.. ezgi hanım’ın yaygarası, senin o gitar çalmadığın halde uzattığın tırnakların adına.. assos'un sallanan kılıç balıkları, havlayan köpekleri, geceyi yırtan haykırışlarıyla domuzları, kumsaldaki mültecileri ve anfitiyatrosuna yansıyan yıldızları adına.. akçay’ın kumsallarında çatırdayarak yanan odunlar adına..

yaptıkların, yaptıklarımız.. yapacaklarının, yapacaklarımızın müjdesi olsun.. git şimdi isveç’e.. molmö’nün turning torso’su erzincanlı erso’nun önünde eğilmeden de geri dönme..

seni çok özleyeceğim kardeşim, müsahibim..

ayrıca; (bkz: elchupacabra7 ve yaban domuzcukları)
    (vilnius vastavnic, 20.08.2009 15:43 ~ 16:03)
  22. işte zamanı geldi. gitmelerin vakti. ardında seven, onu merak eden insanların olduğu bilerek, güvenle , istekle, azimle gitmelerin vakti.

kısa bir süre önce itü chat sayfası sayesinde merhaba denilen yazar kendisi. sonrasında ortak dertler benzer kaygılar sohbeti kocaman ettikçe daha sık biraraya gelip laflamalar, ortak arkadaşlar bulmalar ya da şahsımın onun arkadaşlarına çapkın gülücükler atmalarımla kocaman bir arkadaşlığı kazandım, kazandık.

sevgi adına aşk adına yapılan eylemlerini, yürüdüğü yolları an ve an izledik. şaşırdık, merak ettik, dualar ettik. olmayınca birşeyler en az onun kadar üzüldük...

ama umut ektik sonra içimize . yabancı bir ülkenin deniz kenarında yer alan bir feneri hayal ettik. orada onu bekleyen ilim ışığını, hayalleri gerçek kılmaya destekleyen sistemini ve fener kenarında hayal edilmeyecek deniz kızlarının sevgilisi olduğunu düşledik, diledik.

ve en başta da dediğimiz gibi gitme vakti geldi.

gitmese diyorum ama kalmanın hiç bir işe yaramadığını bilmek git artık sen gideceğin yerden bize güzel şeyler getir . hatta ben zayıflayayım kargoyla gelim yanına bile dememe sebep...

itü sözlük deyince belkide 10 yıl sonra filan ilk aklıma gelecek ve belki de 10 yıl sonra " lan hatırlıyor musun senle itüde tanıştık hahaha sözlüklerde yok oldu anasını satim biz hala burdayız " diyeceğimize inandığım. iyiki tanışmışım, iyiki de konuşmuşum dediğim. ona ve çevresindeki yakışıklı, zeki bu adamlara kurban olduğumu bilen insan.

gittiği yerden zeki, çevik, güzel, zeki ve doğal bir hatun getirmeden gelmemesi dileğiyle.

edit1 : hatunun bana uygun abisi yoksa alma getirme onu

edit2: bizim delü adama uygunda bir yavru kardeşi olsun kızın emi unutma

edit 3: iyi yolculuklar, aşk uğruna kahraman, bilim adına savaşan insan.
    (karyatid, 21.08.2009 16:17)
  23. (bkz: ve gitti)
    (karyatid, 22.08.2009 19:01)
  24. sabahın ilk ışıklarında ve acil ihtiyacım olan bir konuda benden yardımlarını esirgememiş hatta çok faydalı olmuş yazardır. yardıma ihtiyacı olduğu anda da bu nacizane yazarın severek yardımına koşacağını bilmesini isteriz. çok teşekkür ederizdir.
    (gxl, 10.10.2009 07:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil