belki ilginizi çeker
  1. · hooke yasası
  2. · elastik şekil değiştirme
  3. · elastik deformasyon
  4. · elastik şekil değişimi
  5. · plastik şekil değişikliği
  6. · elastoplastisite teorisi
  7. · elastik
gündem
  1. · aşk
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · colin kazım richards
  5. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  6. · zongul ducks
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · çocukken inanılan saçmalıklar
  9. · asla ama asla pes etmeyin

elastik şekil değişikliği  

1. kalıcı olmayan şekil değişikliği
    (mavio, 13.05.2004 19:11)
  2. hooke yasasına uyduğu müddetçe lineer biçimde modellenebilen, öngörülebilen değişiklikler.

uzama gibi boyutsal olabileceği gibi açısal da olabilir.
    (chete, 12.06.2004 23:12)
  3. (wondrous, 06.03.2006 20:31)
  4. mühendislikte genelde etkiyen gerilmeler bu bölgede seçilir. sınırı akma gerilmesidir. uygulamaya göre belli bir emniyet katsayısı seçilir, akma sınırı bu katsayıya bölünür. böylece elastik bölge için emniyet gerilme değeri bulunur.

(bkz: mehmet demirkol)
    (dbk21, 24.03.2006 23:16)
  5. makina mühendisliği öğrencilerinin bilmek zorunda olduklarındandır, değillerse de öğrenmeleri gerekmektedir. zira mukavemet geçilmezse, makina elemanları 1 alamazlar, ve okulu kafadan 1 sene uzatırlar. yaşadım ondan biliyorum...
    (bkz: mukavemet sınavı öncesi giri girmek)
    (steinmetz, 24.03.2006 23:21 ~ 14.05.2006 23:45)
  6. kemiğin*, herhangi bir kuvvete karşı kırılmadan şekil değiştirebilme yeteneği. bu sınır geçildiğinde olanaysa plastik şekil değişikliği(kalıcı şekil değişikliği) denir. kemik kırıklarında, ameliyatlarda; ek materyal, destek kullanımı gerektiğinde, elastik şekil değişiklik yeteneği kemiğinkine eşdeğer/yakın olan metal ve alaşımlar kullnılır.
    (nepenthe, 30.12.2006 10:08)
  7. kuvvet uygulanan malzemeye ait atomların komşularından ayrılmadan aralarındaki uzaklığın değişmesi ve kuvvetin ortadan kaldırıldığında ilk haline dönmesi durumu.
    (endergelisencaykurrizeataklari, 16.11.2007 10:00)
  8. uygulanan kuvvet sonucunda oluşan gerilme akma dayanımından küçük ise malzemede kalıcı olmayan bir değişiklik meydana gelir. kuvvet kesilince malzeme eski haline döner.
    (bkz: plastik şekil değişikliği)
    (cyclops1988, 28.10.2008 01:33 ~ 01:33)
  9. sınavlara sözlükle çalışıyorum, en birinci ben oluyorum ekolü başlıklarından. gene de şaşırmadım değil. biz bugün bunu gördük evet. hatta:

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (damdanakan, 28.10.2008 01:46)
  10. basitçe örneklemek gerekirse silginizi iki parçaya ayırmaya çalıştığınızda elastik şekil değişimine şahit olabilirsiniz. silginin iki ucundan kuvvet uygularsınız ancak koparamazsınız. silginize kuvvet uyguladığınız sürece yüzey alanı ilk halinden daha fazla olacaktır ancak silginizi masaya bıraktığınızda eski şekline geri dönecektir. bu ana kadar silgide görülen davranış elastik davranıştır. yani silginiz sadece elastik şekil değişikliği göstermiştir.

ancak silgiyi bu sefer superman'e verirsiniz - ki o elbette sizden daha fazla kuvvet uygulayacaktır-. böylece silgi de kalıcı bir şekil değişikliği (silgiyi ikiye bölmek gibi) meydana getirir. bu da plastik davranıştır. silgi yüzeyinde çatlaklar oluşmaya başladığı anda artık silgi elastik davranıştan plastik davranışa geçmiştir.
    (papazzz, 12.03.2009 21:26 ~ 21:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil