belki ilginizi çeker
  1. · hipertiroid
  2. · parkinson
  3. · ellerin titrediği anlar
  4. · ventolin
  5. · djarum black
  6. · 1 mesaj alındı
gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · boylumlama
  5. · demokratik sol halk partisi
  6. · ece gürsel
  7. · domuz gribi
  8. · samanyolu tv
  9. · 24 ocak

el titremesi  

1. hakim olunamayan bir şey gelince. sanki tamamen bağımsız bir şeymiş gibi hissediyor insan elini sanki ona ait değil, hiç bir zaman olmamış gibidir. çünkü kontrol edemez. diğer eli yardıma çağırıp tutmak mümkün olmuyordur pek çünkü o da titriyordur büyük ihtimalle.
    yaygın olmamakla birlikte bazen sadece tek elin titrediği de olur.
    sinirsel denip geçilir çoğu zaman. doğrudur da. vucudun heyecan, üzüntü, sinir harbine verdiği küçük bir tepkidir.
    lakin her şey yolundayken güzel bir sabaha uyanılmış düşüncesi taşınılırken, kahvaltının en tatlı anında çaya uzanırken titremesi geriyor insanı."ne oldum la ben şimdi neye sinirlendim" gibi bir soruyla başbaşa bırakıyor.
    bir de bu titreme böyle düşündükçe artıyor, çay bardağı titreşimlere dayanamayıp biraz çay kaybediyor kaybolan çay damla damla ele vuruyor, işte o zaman gerçekten sinirlenmeye neden oluyor.

bir diğer sinir eden ansa, sigara yakmaya çalışırken vuku bulandır.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 27.05.2009 18:43)
  2. (bkz: parkinson)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 27.05.2009 18:49)
  3. densizin biri çıkıp ta tüm hayatınızı alt üst etmeye çalışırsa o andaki pskolojik durumunuzla beraber oluşacak bir sinir bozukluğu belirtisidir. tabi bu sadece sebeplerinden biri. kan şekerinin düşmesi sonucunda da sıkça rastlanan bir belirtidir.
    (esasiyah, 27.05.2009 18:50)
  4. sinir ve stres sonucu oluşan titremedir.ek olarark bacaklarınızda da oluşabilir bu titrememeler.
    (yeşil erik, 27.05.2009 21:52)
  5. ventolin sprey kullanımı sonrası ilacın kas sistemine yaptığı yan etkisiyle ellerde görülen vücut isyanı.
    (shilem, 27.05.2009 22:08 ~ 22:11)
  6. (sheed, 27.05.2009 22:15)
  7. sinir ve stres sahibi olunan anlarda, bi tane djarum black eşliğinde en şiddetli halini alan sinir bozukluğudur. yatıştırmak için üst üste yakılan sigaraların ise pek bir faydası olmaz. tuzlu ayran iyi gelir.
    (fes başıma, 27.05.2009 22:21)
  8. en son pazartesi günü doğumgünü pastamın mumlarını yakmaya çalışırken yaşadığım durum.. sık sık değil ama ara sıra başıma gelen can sıkıcı bir olaydır kendisi.. öyle ki titreyen eli diğer elle tutmak zorunda kalırsınız ve de insanlar ne oluyor sana diye bön bön bakarlar.. ayrıca en kötü hali de sınav anlarıdır.. tam final sınavında başınıza bu durumun gelmesi oldukça heyecanlı olan vücudunuzu daha bir strese sokar.. kalem gidip gelir öylece.. zordur.. sinirlerin yıpranmışlığından ya da yorgunluktan olabilecek ufak bir rahatsızlığa delalet edebilir..
    (suursuz, 27.05.2009 22:35)
  9. elde titreme ve kalpte çarpıntı artışı varsa, bi' baktırmak lazım kan tahlili aracılığıyla, hipertiroidimiz mi var acaba diye.
    (nilay, 27.05.2009 22:39)
  10. kronik bir stres sonucu oluşuyor ve sürekli ise aşağıdaki yöntemle kontrol edin:
    adım 1: tek elinizi göğüs hizasına getirin
    adım 2: dirsek mafsalının bulunduğu yer sabitken parmaklarınızı açarak mafsal etrafında saat yönünde ve aksinde 3-5 kez elinizi sıkmadan ve gerilmeden döndürün (bu hareket normal dirsek hareketi değildir . x ekseni etrafında döndürme işlemidir.)

(y) ekseni

:
    :
    :o----------el ( x ) ekseni

adım 3.1: titreme yoksa sağlıklısınız alt kısma geçmenize gerek yok
    3.2: titreme varsa ki ben de var. benim daha zaralı çözümüm: günde 1 tane bira içmenizdir. bu gerginliğinizi alıp eklemelerde yağlama yapılmış hissi uyandıracaktır. ancak çözüm 3-5 saat için bulunmuştur ve bu yüzden doktorlarca önerilmez daha zararlıdır.
    3.3: sağlıklı çözüm ise elinizi kendi haline bırakmanızdır.

ayrıca (bkz: alkolün zararları)
    (maldan adam, 16.09.2009 04:11 ~ 04:13)
  11. 40yıl sigara içtikten sonra birden sigarayı bırakmanın verdiği tepki (bkz: darülaceze)
    (capteyn, 16.09.2009 04:49 ~ 04:49)
  12. şöyle sıralayabiliriz;

-sinir, stres,
    -kan şekerinin düşmesi,
    -düzensiz beslenme (mesela saat 2'de bir pohaça akşama ne bulduysan yumul olayı)
    -heyecan, üzüntü vs..
    -tiryakiyken sıgara bırakma eylemi,
    -hipertiroid

elinizde çayla kantinde oturan arkadaşlarınızın yanına yaklaşırken çayı olabildiğince gizlemeye çalışmaktır ayrıca, bir şeyi acele olarak halletmeye çalışırken daha da bok edip elin ayağa dolanması, dizlerin gücünün çekilmesidir. hayat kalitesinin düşmesidir.

tavsiye 1: sevgili yapın en şevkatlisinden, elinizi bir tutsun sımsıkı, ne stres kalsın, ne hipertiroid.

tavsiye 2: tavsiye 1'e aldanmayın, geçici çözümdür, sevgiliyle ayrılınca daha beter oluyor.
    (hannan, 05.11.2009 19:57 ~ 20:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil