belki ilginizi çeker
  1. · sezen aksu 88
  2. · evrim özkaynak
  3. · eski sevgilinin dinlediği şarkıdan pay çıkartmak
  4. · senden haber yok
  5. · herkes gibi
  6. · bir kuş uçur
  7. · sezen aksu
  8. · tuğba özerk
  9. · ağlatan şarkılar
  10. · ayrıldığın sevgiliden haber alamamak
gündem
  1. · kemal kılıçdaroğlu
  2. · uykusu olup da uyumayan insan
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · erkekte ses tonu
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · ilişkide ilk girişimin hep erkeklerden beklenmesi
  9. · kırklareli

el gibi  

sayfa  / 2
  1. ne bir ses ne de haber gelmiyor artık senden
    öylece kala kaldım da deli hasretinle ben
    bir yabancı selamı ile hüzünlere daldım
    kendi ellerimle ben beni kederlere saldım
    sonunda bir oyuncak kara sevda aldım senden
    yani değişmedim hala öyle biraz çocuk kaldım
    yok öyle el gibi durma gül biraz
    sana gülmeler yaraşır
    yok öyle güz gibi soğuk olma
    güz ayrılık taşır.

(sezen aksu)
    (legolas, 09.03.2004 03:21 ~ 03:27)
  2. insanı alıp götüren, sitem etmekle beraber aslında sevdiğini korumaya devam eden bu yüzden karmaşık ruh halleri yaratan zuhal olcay'ın da oldukça güzel söylediği şarkı
    (inferno, 10.04.2004 02:24)
  3. tek kelimeyle "mükemmel" sezen aksu eseri
    (the weakest link, 10.07.2004 13:20)
  4. zuhal olcay'ın söylediği versiyonundaki duduk insanın içine işler. nerede olduğunu şaşırtır...
    (itulujune8, 30.04.2005 01:12 ~ 01:12)
  5. "...sonunda bir oyuncak kara sevda aldım senden
    yani değişmedim hala öyle biraz çocuk kaldım..."
    (amidala, 14.09.2005 20:21)
  6. seven, çocuk kalmak isteyen ve acıyı en derinden hissedenlere bir sezen şarkısı...
    el gibi duran sevgililere bi sitem...
    sevmek hissetmek..
    sevmek sen olmak..
    el gibi olmamak
    (posforanj, 01.11.2005 23:18)
  7. tuğba özerk'in arkada bağıran bir arabeskçi vokali eşliğinde söylediği versyonunun adı bok gibi olarak değiştirilmeli dedirten,orjinali tadından yenmez iç burucu yürek kavurucu şarkı.
    (naylon, 14.11.2005 18:58)
  8. günün herhangi bir saatinde dinlenildiğinde insanı altüst edebilen, sezen aksu'ya böyle şarkılar yazıp milleti ağlattığı için kızmaya neden olan şarkı.
    (kurabiye, 14.11.2005 20:05)
  9. feriştahı söylese sezenin tadını vermez diye bir kez daha kanıtlanmış şarkı, derdi olmayayanı bile derdinin seline katan şarkı, gözyaşının sel olduğu anların şahidi ve tek sebebi..ayh ay..
    (yati elena yati, 19.11.2005 22:47)
  10. sezen aksu'nun sezen aksu 88 albümünde yeralan her dinleyişimde içimi titreten eskimeyen, eskimeyecek olan şahaser...
    (hariboo, 10.09.2006 16:11)
  11. sezen aksunun ilk kez seslendirdiği ama en güzel yorumu zuhal olcay'a ait olan güzide eser.
    (betatron, 02.02.2007 17:30)
  12. sezen aksunun da zuhal olcayında güzel söylediği şarkı..
    eskiden her an her gün konuştuğunuz insan artık sizi takmıyor bir tavır sergiliyordur.neler yapıyorsun,hayatın nasıl dediğinde 'herşey aynı' diyip kestirip atıveriyordur...konuşmak istemediği,sizi tanıdığını unutmak istediği her halinden bellidir. 'güz gibi' soğuktur...eskisi gibi ne sarılır,ne konuşur 'yabancı selamı ile hüzünlere daldırır'..
    el gibi durma,gülmeler yaraşır,güz gibi soğuk olma diye içinizden geçirseniz de o bildiğini okur..sizi 'oyuncak bir kara sevda' ile baş başa bırakır..
    kısaca el gibi bir hayattır,bir öyküdür veya bir film karesi..
    (nickim konusunda kararsızım, 26.02.2007 14:14)
  13. (bkz: öylece kalakalmak)
    (jenesaispas, 28.09.2007 12:25)
  14. az önce gördüğüm yakında atv'de başlayacak olan dizi.
    emre altuğ delikanlısını ve naz elmas hanım kızımızı başrol oyuncusu olarak görebildim..bi de eşantiyon olarak hakan ural ı yakalayabildim reklamda..o değil de bu kadar diziyi nasıl kaldıracak türk halkı onu merak ediyorum
    (nickim konusunda kararsızım, 09.10.2007 15:53)
  15. başlayacak olan dizideki muhtemel olay şudur:eğer dizi tutmazsa emre altuğ ile naz elmas arasında aşk söylentileri çıkacak sonra çağla şıkel emre altuğdan ayrılacak falan filan..
    (sukusu devekusu, 10.10.2007 20:42)
  16. emre altuğun söylemesi yasaklansın mümkünse.
    (jenesaispas, 10.10.2007 20:57)
  17. aldığım hazzı, nerelere gidipte kaybolduğumu anlatacak kelime yok.

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (rene, 23.10.2007 20:49)
  18. sezen aksuya sonsuz minnet duygusu duymaya sebebiyet veren bir başka neden.
    insanoğlunun nasıl da onca yaşananı bir çırpıda unutabileceğini hatırlatır.
    (deulu, 24.10.2007 02:06 ~ 26.10.2007 00:35)
  19. naz elmas' ın ve emre altuğu' un inanılmaz abartılı oyunculuklar sergilediği yeni bir tv dizisi. değişik bir konu, toplumsal mesajlar falan eyvallah da, naz elmas ve emre altuğ o kadar kötü oyunculuklar sergiliyorlar ki, diziye bir yaprak dökümü reklam arası kadar kısa(!) bir zamanda bile katlanamadım.
    ha bir de o zengin baba(adamcağızın adını bilmiyorum) rolündeki oyuncudan da gına geldi. yıllardır "zengin baba" rölünde.biz bıktık o bıkmadı kendini tekrardan..

(bkz: değiştirelim uğur)
    (iii, 01.11.2007 09:25)
  20. (bkz: nah bu kadar)
    (zoser, 01.11.2007 09:37)
  21. ömrümde gördüğüm en kalitesiz en kötü dizilerden biri. mankenden bozma ve şarkıcıdan bozma oyuncularıyla; kötü karakter oluşturacam diye gerçeklikten sıyırılmış anne modeliyle, zenginlerin herşeyi yapabilceği ve çok kötü olabileceği düz mantığıyla tiksindirmiş, ööeeehh dedirtmiş dizidir.
    (clementine, 01.11.2007 11:03)
  22. zuhal olcay yorumu öylece kalakaldırtan,biraz alkol varsa damarlarda kederlere salan fakat gülmelerin bir türlü yaraşmadığı,güz gibi soğuk yaşatan ayrılığı kabullendirmeyen şarkı.
    (berre, 11.05.2008 03:02)
  23. "1985 yapımı bir eser. ben aslında bu şarkıyı kime yazmıştım biliyor musunuz, çok severim leman sam'ı, şarkıcılığını karakterini... o da bana 'senin şarkıların başkasında nadiren güzel duruyor, bilmiyorum bana olur mu olmaz mı', peki dedim o zaman, bu da şans eseri bana kalan şarkılardan bir tanesi."

sezen aksu, 2003 ankara meb şura.
    (bimekan, 20.10.2008 20:53)
  24. bu parçayı her dinlediğimde, marina yatch club'da yazın pazar ve pazartesileri dinlediğimiz iki sesten biri gelir aklıma.
    fatih erkoç'un güzel sesli vokali evrim özkaynak, bu parçayı öyle bir söyler ki ağlayamazsınız bile.*
    içinizi öylece çizmeye başlar yavaş yavaş, bu sırada gözlerinize bakar ve "bak nasıl da sikertiyorum, farkındayım bunun hem de. ama sen de sesini çıkarmıyorsun, aferin" der sanki.
    sonra dikersiniz kanyak kadehini birden yazın kavuran sıcağına.
    (bu takımdan tuncay gitti, 24.11.2008 18:26)
  25. "sonunda bir oyuncak karasevda aldım senden
    yani değişmedim hala
    öyle biraz çocuk kaldım"

diyor ya.. nereden çıktıysa karşıma gece gece?

"yok öyle el gibi durma gül biraz
    sana gülmeler yaraşır
    yok öyle güz gibi soğuk olma
    güz ayrılık taşır."
    (damdanakan, 03.04.2009 03:26)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil