görseller
el ele dolaşan sevgililere müdahale etmeyeceğim 

belki ilginizi çeker
  1. · sevgiliyle el ele ailesine yakalanmak
  2. · taha aksoy
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · dinde zorlama yoktur
  5. · uykusu olup da uyumayan insan
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · mac mini
  9. · fungus amongus

el ele dolaşan sevgililere müdahale etmeyeceğim  

sayfa  / 2
  1. türkiye cumhuriyeti çok ilginç günler yaşıyor gerçekten. 29 mart 2009 yerel seçimlerinin yaşattığı ilginçlikler akıl almaz boyutlara ulaştı. bu cümle bir seçim vaadi olarak karşımıza çıktı bu dönemde. yazılsın da buralara, ilerleyen yıllarda unutlmasın, hatırlansın bu zihniyetin ne olduğu.

akp izmir büyükşehir belediye başkan adayı taha aksoy 15 mart 2009 akp izmir mitinginde kimsenin hayat tarzına müdahale etmeyecekleri sözünü vermiş ve el ele dolaşan sevgililere de, evcil hayvan besleyenlere de müdahale etmeyeceklerini vurgulamış..

seçim vaadine bakar mısınız? "aslında mına koyarım ben el ele dolaşan sevgililerin ama izmir'de buna göz yumacaz artık, hele hayvan besleyenler yok mu, onlara hiç tahammül edemem, dışlarım, rezil ederim ama izmir'de buna da ses etmeyeceğiz sevgili izmirliler..." hiç bir farkı yok!
    (kırılgan düşler, 17.03.2009 09:05 ~ 09:17)
  2. ben o el ele dolaşanların ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu diyecekken dili sürçmüş galiba sayın ak parti izmir büyükşehir belediye başkan adayı taha aksoy'un.
    (koskoca devletin adı osman lan, 17.03.2009 13:00)
  3. ilk uygulaması samsun'da gerçekleştirilen eylemin izmir'e sıçramayacağı yönünde verilen garantidir.

(bkz: samsun da motorize ahlak zabıtası)

"onların sevgili köpekleri vardır, köpekleriyle yatar onlar" diyen bir başbakandan böyle bir izmir adayı beklenirdi zaten, teşekkürler akp el ele gezmemize izin verdiğin için, oylar elci başkana!
    (diazepam, 17.03.2009 13:01)
  4. esas üzüntü kaynağı söylenen söz değil tabii ki... bunu söyleyebilecek kafaların, bunu söyleyebilecek yetkiyi kendilerinde görüyor olmaları.
    insanlar, en ufak ikili ilişkilerde bile bazen kendi kendilerini dumur edecek düşüncelere kapılır.
    örneğin ayrılamadığınız bir eşin ölümünü bile hayal edebilir, sonra bundan utanabilirsiniz.
    ağzınıza ağız dolusu küfürler gelir, tutarsınız kendinizi.
    bazı sapıklar ölmeli, bazı iyi insanların ayakları öpülmelidir ama olmaz toplum içinde.
    medeniyette burada başlar. her şeyi söyleyemez, yapamazsınız. ve alışırsınız buna, mecburen medenileşirsiniz.
    ama bu amcam kendince masumane ettiği bu laflarla, üzerlerindeki boyayı bilmem kaç bininci kere çıkarmıştır.
    medenileşememiş insanlar, medenileşememiş bu gürühun, bu insanlık saldırılarını dinleyebilmektedir. daha kötüsü artık yaşamaktadır.
    ve mecburen, medenileşmek yerine mecburen öküzleşilmektedir. (hayvan cinsi öküzlerden özür dilerim.)
    (kabaramazsınkelfatma, 17.03.2009 13:12)
  5. hayatın ne kadar geriye itildiğinin göstergesidir. artık vaatler, normal görünen ve yasaklanması için hiç bir neden bulunmayan gündelik olaylardan meydana geliyor. 2000 yılında birisi böyle bir vaatle gelse gülerdik sanırım. bir de türkiye'nin en çağdaş şehri olarak bilinen(en azından benim nazarımda) izmir'de böyle bir şey söylenmesi gerçekten acı bir durum. bu nasıl bir lütuftur anlamak zordur. bunu söyleyebilecek birisinin bunu ilerici bir düşünce imiş gibi söylemiş olması için ya şeriat düzeninde olunması gerekir ya da feodal kuralların çok ağır olduğu bir ortamda olması gerekir.

ab'nin cinsiyet ayrımcılığını çağrıştırdığı için miss ve mrs ünvanlarını kaldırdığı policeman ve policewoman gibi cinsiyet çağrıştıran söylemleri yasakladığı bir çağda bize elele dolaşabileceğimiz muştulanmış, köpeklerimizle dilediğimiz gibi dolaşabileceğimiz lütfedilmiş.

bu adama oy verecek adamın aklından şüphe ederim.."hizmet odaklı belediyecilik" dediğiniz bu muydu yoksa?
    (asayisberkendal, 17.03.2009 13:15)
  6. türkiye'nin malezya olmayacağının göstergesi olan bir demeçtir. ilerici, çağdaş belediycilik nasıl olur herkese göstermiştir. türk belediyeciliği böyle insanların ellerinde yükselecektir. izmir'de yaşsaydım kesin kendisine oy verirdim. melih başkanımızdan da aynı açılımı bekliyoruz.

(bkz: durmak yok yola devam)
    (bkz: bi bas git allaasen)
    (tark, 17.03.2009 13:28)
  7. elele gezen sevgilileri bir nebze de olsa rahatlatan seçim vaadidir. sarmaş dolaş yürüyen evli çiftlere müdahele edilip edilmeyeceği yönünde de bir taahhüt bekliyoruz kendisinden ve hatta diğer akp adaylarından. bu saatten sonra sevgili aramak zorunda kalmayalım bir de.
    (arapbebek, 17.03.2009 13:34)
  8. izmir de akp nin prezervatif dağıtmasından hemen önce söylendiğini sandığım söz. e tabi her yere ihtiyaca göre seçim yardımı. yalnız prezervatiflerin tırtıklı olması hiç hoş değil.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 17.03.2009 13:58)
  9. - bir de ellerini birbirinin beline koyanlar var, onlara hafifçe değdireceğim.
    - nası ya?
    - dur dur dinle. bir de mesela kız elini erkeğin cebine sokuyo ya, onlara da sessizce yaklaşıp "cüccük" yapacağım.
    - "cüccük"?
    - hele bazen pantolonun ağı yırtılmış oluyo böyle tam o sırada...
    - oohoo koptu.
    - internet kesik iki gündür.
    (tembel, 17.03.2009 14:06 ~ 14:42)
  10. - el ele dolaşan sevgililere parmak atıp kaçmay..
    - başkanım(?) öyle değil!!
    - lan olm demediniz mi? neydi?
    - "müdahale etmeyeceğim."
    - ha evet! bu gençlerimize müdahale etmeyeceğim.

işin espri tarafı bi yana da; lan oğlum daha hala ilerici geçinip ikilik yapıyorsunuz. bırakın şu "biz ve onlar"ı yahu!
    ~ (yazarlara değil siyasilere bu sitem. anlamayan olur, neme lazım...)
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 17.03.2009 14:22 ~ 14:25)
  11. kolkola ise söz veremem demenin bir şekli.
    daha fazlası için özümün sözü yeterli değil. onları bu yerlere getirenlere vay...
    (cenifır, 17.03.2009 14:29)
  12. sahilde yiyişenleri görmeyip, rahatlık sağlayacağım vaadinde bulunmaktır. adamlar daha lise öğrencisi oturmuşllar deniz kenarına yuh dedim atacaktım onları denize. hayır olan var olmayan var! he he.
    (idiot, 17.03.2009 14:40)
  13. akp zihniyetinden beklenilebilecek bir vaatir.sözü "sevgiliyle elele dolaşmak için belediye başkanından icazet almak gerekir ama ben size bu özgürlüğü veriyorum" a getirmektir .ama biride çıkıp "efendi sen kim oluyorsun, sana mı kalmış benim ne yapıp yapamayacağımın iznini vermek" demediği için bunlar kendilerinde bu yüzsüzlüğü bulmuşlardır.ama izmir halkı bu kafadaki insanların elinde, avucunda oyuncak olmayacaktır.
    (no reply, 17.03.2009 15:06)
  14. aferin çok güzel düşünmüşsün lü bir bkz vermek için ideal bir yaklaşım.
    (gebesh, 17.03.2009 15:22)
  15. (bkz: allah razı olsun)
    (bkz: akp büyüksün)
    (dream endless, 17.03.2009 15:24 ~ 15:25)
  16. (bkz: sevişen sevgililere bir sürprizim olabilir)
    (ceyyar kermit, 17.03.2009 15:25)
  17. bir sonraki yerel seçim taahhüdü ''namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki sizi sikmeyeceğim. vallahi de billahi de. sözüm senettir, yaptıklarım yapacaklarım teminatıdır, herkesler duysun başkan olursam kimseyi sikmeyeceğim.'' olacak herif garantisi.
    (oldskool samurai, 17.03.2009 15:29)
  18. 29 mart seçimlerinde izmir'den "çok teşekkür ederiz ama biz sizin böyle saçmalamanıza müdahale edeceğiz" cevabını alacak, cahil kişi ürünü bir saçmalık.
    (torbaci sirin, 17.03.2009 15:39)
  19. (bkz: şecaat arzederken merd i kıpti sirkatin söyler)
    (arapbebek, 17.03.2009 15:59)
  20. ''hatta arada karşılarına aniden çıkıp ce-eee diyeceğim. oracıkta bi nikah memuru bulup, basacağım nikahı. bu devirde nerede böyle kıyak? hadi bakayım.''

açıklamanın devamı böyleydi sanırım. yazmamışlar. ah bu basın...
    (zagnem, 17.03.2009 16:58)
  21. taha bey'in izmir'i ve izmirliyi anlayamamış olduğunun kanıtı olan vaad.

izmirli bu müdahalenin yapılabileceğini düşünmemiştir bile ve aklına ancak taha bey'in vaadiyle gelmiştir. bunun da ters tepeceği şurdan bellidir ki bu laflar izmir milletinin üzerinde ayıktırıcı etki yapar. kimseler de "allah razı olsun" demez.

işin acıklı tarafı şu ki odtü çıkışlı akp adayının fevkalade şirin ve modern iki kızı vardır. bu durumda taha aksoy'a riyakar mı diyelim, medeniyet anlayışının tarife gelmez bir çarpıklıkta olduğunu mu vurgulayalım?!
    (salieri ve çiğnenen onuru, 17.03.2009 17:10 ~ 17:22)
  22. etmezsen hatırım kalır diye karşılık vermek istediğim seçim vaadi.
    (punica, 17.03.2009 17:10 ~ 17:11)
  23. sol framede gördüğüm ilk anda (yaklaşık 8 saat önce) geyik yapıyolar diye düşünüp okumamıştım bile. el ele gezen sevgilileri bilinçaltında ahlaksız görüyor olmanın dışa vurumudur bu vaat. hatta vaat bile değil, hakarettir. ya da değil siyasetten anlamak, milletvekili olduğun ve belediyesini yönetmeye aday olduğun şehri de hiç ama hiç tanımamaktır. gaflettir, dalalettir ve de gerçekten hıyanettir. ben aslında yapacağımı bilirim elele gezene ama, ahhhh şu oylarınız yok muuu.... , demektir.
    (isparoz, 17.03.2009 17:22)
  24. belediye başkanlarının, aynı zamanda ahlak zabıtası olduğunu gösteren cümle. kardeşim sanane, sen sadece belediyene bak, kaldırama, yola bak, polise karışmak düşmezken sen kimsin ki, lütfedip bide müdahale etmeyecekmişsin . 2 gün sonra çıkıp, katilleri de affedeceğim, yeter ki bana verin oyunuzu der bunlar. haddine düşmüştü sanki müdahale etmek. ya sabıırrr.
    (pell in, 17.03.2009 17:52)
  25. izmir'de böyle bir şeye müdahele edersen bi dahaki seçimde bırak seçilmeyi %0.1 oy alırsın.o da kendi partililerinden.hatta sadece izmire özel erken seçim bile yapılabilir.boş evlere insan yerleştirerek,kümesteki tavukları seçmen göstererek,ölmüş insanların isimlerini de listelere ekleyerek izmir'i alabileceğinizi sanmanız beni en çok güldüren şey zaten.gavur izmirliler aptallardı ya "aaa sokakta el ele dolaşırsak bize karışmayacakmış.hemen oy verelim bunlara." diyeceklerdi değil mi sayın akp'li aday.

sokun artık kafanıza ;

izmir ; atatürk devrimlerinden sonra,şeriatçi-saltanatçı-muhafazakar kesime karşı zafer elde eden laik-demokrat-yenilikçi kesimin türkiye'deki son kalesidir.bu yüzdendir zaten bu kadar çırpınışınız.biliyoruz.hem laik hem müslüman olunmaz teorinizi yerin dibine gömen bir şehirdir izmir.fizan'da bile olsam (ikametim hala izmirde) gelip yine de oyumu kullanacağım.daha çok beklersiniz siz.

ve izmir'de cumhuriyet mitinginde açılan iki pankart aslında her şeyi açıklayan ;

1.
    ben gavurum.
    vatan sevgisi,atatürkçülük gavurluksa
    yazın en büyük puntolarla
    ben izmirliyim.

2.
    çanakkale şehitlerini,gazi mustafa kemal'i doğuran,
    karnında bebeğiyle,sırtında mermi taşıyan aziz türk anaları,
    yemenisiyle,yazmasıyla ve baş örtüsüyle
    müslüman değil miydi ?
    din ; sıkmabaşlarla,satılmış şaklabanlara mı kaldı ?
    (nathanael, 17.03.2009 17:55 ~ 21:00)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil