|
|
- oyunlarda bir kişiden başlayıp o kişiye tekrar sıra gelene kadar geçen süre
- normal bir insanda her birinde beşer parmak bulunan, iki adet olan şu an bu giriyi girivermeme vesile olan organ
- yabancı
- hiç bir kan bağı bulunmayan kimselere söylenir.
- bir kadında hoşuma gitmesinin zorunlu olduğu sayısız bölgeden ikinci sırada olanı.birincisi için (bkz: diş)
(ucurtma, 20.02.2005 21:16 ~ 21:17)
- arapça artikel
- türkiye'de erkeklerin, kadınlara kaldırdıkları bir diğer organ.
- fiziksel olarak evrimin tavan yaptığı organdır. hayvan ve insan organlarının evrimi karşılaştırıldığında bu rahatlıkla görülebilir. ayrıca, el ile beyin arasında özel bi bağ oldugunu inaniyorum ben. henüz bu tür bi açıklama yok* bilimsel olarak ama maymunlar alemi ve ozellikle orangutanlar incelendiginde goruleblir bu.
- ispanyolca'da bir artikel.ingilizce'deki the'nın karşılığıdır.(dilimizde böyle bir yapı olmadığından böyle bir açıklama yaptım)eril isimlerin başında bulunur ve çoğulu los'tur.
el libro=kitap
los libros=kitaplar
aynı zamanda bir de él vardır ki bu da "o" zamirine denk gelmektedir.
- (bkz: eskimeyen sevgili)
(bkz: aşık memo)
- beynin vücut dışına uzanmış kısmıdır el. insanı insan yapan, alet yaptıran, türlü akrobatik hareketlerinden üstesinden gelmesini sağlayan, aleti yapan sonra da alet işler el övünür diyendir. teknoloji ve refah seviyemizin gelişmesindeki en önemli etkendir. ikinci beyindir. emirlerini direkt olarak beyinden alır ve ustaca çalışır. insan elini diğerlerinden ayıran önemli bir fark baş parmaktır ve diğer parmakları baş parmak ile birleştirerek yapılan kavrama işlemi de hayati önem taşımaktadır.
el, namıyla ikinci beyindir, candır.
- en mükemmel uzuv.
ayrıca ya çok güzeldir ya da çok çirkin, ama yine de işlevin ve zekasının yanısıra vücuttaki en güzel uzuvdur da, estetik olarak.
- parmaklar arasında sarmalanan avuç; kavrayacak, saracak olan.
- sürekli rejenere olan bir organdır. bunu ben söylemedim; aşırı kıllanma sonucunda chewbacca'ya dönüşen banyo akarını, hiçbir koruyucu kullanmadan temizleyen yurt müdürümüz söyledi. sıvı sabunumuzu kullandı, o gidince çöpe attık.
- ayağın başa daha yakında bulunanı.
- dikkatimi çekti, hiç sivilce çıkmıyor ellerde. demek ki isteyince oluyormuş. bazı güç odaklarının işine gelmediği için bütün vücutta eldeki deriden kullanılmıyor herhal.
- abraham* dinlerine göre tek tanrı inancı
- abidin dino için:
"el kendi imgesini yansıtıyor: özportre. bir el? beş parmak, her parmakta üç bağlam, salt başparmakta iki büküm var. boyunun kısalığına bakmadan başparmak kalın ve güçlü. hem çengel, hem kral..."(sophia, 02.03.2008 13:22 ~ 13:35)
- abazan gençlik vakfının en sevdiği organlardan biri.
- tanrı kelimesinin ibranice kökeni. semitiklerin kenani kolu tarafından üretilmiş. kenani kabileleri zamanında semavi dinler ortaya çıkmamaış olmasına karşın kenanilerin göçebe yapısı yerleşik düzene geçmemeleri belirli bir arazı ırmak ve ovaya sahip olmamaları put tanrılara inanmalarını zorlaştırmış (burdan bunun pratik bir sonuç olduğu kanısına varılmasın çünkü tanrı-rahip-bilge üçlüsü iktidar ve hiyerarşinin kaynağıdır ve gök işleri yer işlerinin bilinç düzeyini oluşturur) onları tak bir varlık olmaya zorlamıştır. zaten kabile başında da peygamberliğin ilk biçimi sayılabilecek şeyhler vardır. bilge şeyhin kazandığı saygınlıkla birlikte otoritesi geliştikçe konumu yavaş yavaş kurumsallaşmış peygamberliğe doğru evrilmiştir. bu evrilme totemden tek tanrıya geçişi de sağlamış ve "el" kelimesi önce elohim ve nihayetinde allah a evrilmiştir.
|