ekvator cafe 

adana çık aradan

1. http://www.ekvatorcafe.com

küçükparmakkapı sokak, malum, istiklal caddesi’nde eğlenmeye mekan arayanlar için pek ünlüdür. nevizade’nin kalabalığındansa burayı da denemek lazım diye caddeyi didiklediğimiz bir gün karşımıza uzaktan kocaman tabelası ile ekvator cafe çıktı.
    dışarı attıkları masalar ve önlerinde bekleyen neredeyse masa sayısı kadar servis elemanını görünce hafif bir dumurla beraber dalalım içeriye dedik. ancak içerisi daha şaşırtıcıydı.

adını aldığı iklim kuşağının muhtelif detayları ile süslenmiş duvarlar, zevkli dekorasyon ve yeterli havalandırması ile para harcandığı çok belli. alıştığımız bir özen değil açıkçası, istiklal mekanları söz konusu olduğunda.
    yüksek tavanlı, nezih, aydınlık ve özenli bir cafe/bar burası. hizmet veren üç katı bulunan mekanda 1. katta bir bar, klip vs. gösterimleri için perde, küçük gruplar için rahat koltuklar veya kalabalık gruplar için masalar bulunuyor. 1. katın altındaki katta ise tuvaletler yer alıyor.
    2. katta ise yine gösterimler için projeksiyon perdesi, her yerde plazma ekranlar* bulunuyor ve ilk kata benzer bir dekor hakim.
    3. katta ise pek alışık olmadığımız bir güzellik yapılmış. 3. katın kendine ait bir barı var. bu barın yanı sıra katta tuvaletler ve bilardo masası da mevcut. mekanın ya da tuvaletlerin temizliğinden dem vurmayı gereksiz görüyorum. gün boyunca, rahatsız etmeyecek bir ses düzeyinde r&b ve yabancı pop çalıyor mekan.

servisi hızlı ve en önemlisi çok temiz olan ekvator’un fiyatları da uçuk kaçık falan değil, alışıldık fiyatlama hakim. (öyle olmasa biz nasıl girelim değil mi?)
    türlü türlü ispanyolca isimler ile bezeli yemek ve aperatiflerinden seçim yapmanızın bir saat civarında sürmesi dışında bol çeşidin zararı yok* ağır ve hafif içkilerin tümünü servis eden mekanda yabancı bira içmek isteyenler için de tonla seçenek mevcut.

12-18 saatleri arasında happy hours uygulamasına sahip mekan bombayı patlatıyor ve tüm soft drinkler ile biralar 3.5 ytl ile sabitleniyor.

bu mekanı eğer dünya kupası esnasında biliyor olsaydım sanırım biramın yanında leziz “nachos”mu kıtırdayıp maçları öyle izliyor olurdum. belki arjantin bile elenmezdi kimbilir*. son olarak diyebilirim ki kesinlikle gidin, görün. önemli misafirleriniz geldiğinde götürebileceğiniz, keşmekeşten uzak kalabileceğiniz şahane bir yer burası.

dipnot: “chicken ceasar salad”ından tatmayan bizden değildir.
    (palanthaser, 21.07.2006 12:42 ~ 12.09.2007 17:19)
  2. özellikle 3. katının hastası olduğum güzel mekan. mekana girildiğinde hiç bir masraftan kaçınılmadığını görüyorsunuz öte yandan menü geldiği zaman fiyatların taksim ortalamasında seyretmesi iştah kabartıyor. mekan bir pub'ın sahip olması gereken herşeyi barındırdığı gibi üstüne sunduğu zengin mutfağı ve "dünya mutfağından değişik tadlar" olayıyla çılgınca bir fark atmış. ha bu arada sıcak bir günde giderseniz kesinlikle limonatasının denenmesini öneririm, zira küresel ısınmaya karşı verilen savaşta kanaatimce greenpeace'den daha etkili bir çözüm sunuyor.
    (radiance, 21.07.2006 17:02 ~ 20:42)
  3. bundan taaaaa ne kadar zaman önce bir tv kanalında mekan tanıtılan bir programda gördüm kendisini ve direk internet sitesine girerek mekan ve menü hakkında fikir edindim.sonraki hareketim mümkün olan bütün buluşmaları buraya taşımak oldu,defalarca gittim,bikaç kişiyi müdavim ettim.aktivite biletinizi gösterdiğinizde 2. biranızın bedava olduğu bir başka yer yoktur herhalde,ya da taksim'de bu kadar zevkle döşenmiş,hoş,rahat ve buna oranla taksim ortalaması fiyatlara sahip bir yer yoktur.fakat sonradan giriş ücreti gibi bir şey koyması bizleri üzdü,ayağımızı kestik,şimdi aldığımız maillerle görüyoruz ki bomba gibi promosyonlar,bomba gibi yeni tatlar eklemiş menüsüne.en kısa zamanda tekrar ve tekrar ve tekrar uğramak farz oldu.
    (bettyboop, 22.07.2006 14:44)
  4. naneli limonatası müthiş olan bir yer.
    (wondrous, 01.08.2006 19:14)
  5. ortamı ve menüleri çok güzel olup, garsonlarının acayip derecede ilgisiz olduğu mekan
    (ryszard, 07.08.2006 18:07)
  6. yüz metre, hatta ne yüzü, elli metre yakınındaki cafe kafeka'ya gelip de, girmeyi unuttuğum mekan...
    (dunya zikime eyfel dotume, 07.08.2006 20:34)
  7. üniversite kimliklerini gösterenlere aldıkları ilk içkilerinin aynısını bedava veren güzide mekan. ayrıca ay boyunca yapılacak çekilişlerle formula 1 ve takip eden haftalarda rock n coke biletleri vererek ortamları şenlendiriyor!
    (itüsözlük, 11.08.2006 18:42)
  8. ailemizin bilet dağıtıcısı kafe. dikkat edelim kafe.
    (telvin, 11.08.2006 19:17)
  9. sırf bu ingilizce özentiliği yüzünden beni çok aç bir şekilde 45 dakika bekleten kurum, kuruluş, kırıntıvari..

menüsünde "steak" (bkz: biftek) geçen iki tane yemek varmış..biri steak salad, diğeri de ekvator steak.."ekvator sitik sitik be ekvator büfteği" diye diye bir hal olmama rağmen garsonlarının da şaşkınlığı bunu eklenir ve bana 20. dakikada biftekli salata, anca 45. dakikada da özür dileği soslu ekvator biftek gelir..şunu en azından birazını türkçe yapsaydınız ya da illa ingilizce yapacaksanız da konuşulanı anlayan garsonlar bulsaydınız..

mekanın genel değerlendirmesine gelecek olursak şayet, taksimde bir yer için baya ortalama üstü..şık aydınlatma, geniş bol katlı ortam, temiz tuvalet falan filan.."i was like wouw! this place rocks!" dedirtmiyor ama yine de idare ediyor (onlarda anlasın biraz diye araya ingilizce serpiştiriyorum)..fiyat/performans olarak başarılı bir işletim olmuş diyebilirim..keyifli bir şekilde maç da seyredilecek mekanlar listesine de girmiş bulunmaktadır..
    (zeus, 22.09.2006 09:15 ~ 13:59)
  10. web sitesindeki eşleştirme oyunundan kazandığım 10 puan ile bir adet şaşal su talep edeceğim kafe.
    (salihaki, 22.09.2006 19:30)
  11. puanlama sistemi son derece kolpa olan cafedir. vaad ettikleri puanları vermemektedirler. inanmayınız güvenmeyiniz.
    (delilah, 23.09.2006 00:56)
  12. istiklal üzerindeki mcdonald's'ın hemen yanındaki tavlacının karşısında görülebilecek bir mekan (yapacağın tarifi sikeyim emi efendi, mekan tanıtırken 3 reklam yaptın be... neyse.) efendim burası ikea'nın ekvator çizgisi üzerindeki şubelerinin kataloglarından fırlamışçasına bir dekora, konuşmak istediğinizde iki kelamı esirgemeyen bir personele, tertemiz tuvaletlere ve bunların ötesinde o iç cepheyi ve tuvaletleri gördüğünüzde aklınıza gelecek fiyatlardan çok daha düşük tutarlara çalışan bir yermiş.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (theone, 23.09.2006 01:05 ~ 01:10)
  13. methini duyup gitmeyi niyet ettiğim ve de gittiğim mekan.son derece kaliteli ve insanın içini rahatlatan bi dizayna sahip(feng shui yle döşemişler sanki) güzel bir yer.çalışan insanlar ve müşteriler de kaliteli insanlara benziyolar.gidilip görülesi
    (olahabeoy, 23.09.2006 14:42)
  14. hakkında okuduğum onca yorumdan sonra önce internette sayfasına bi göz attığım ve ardından özen gösterilen bir yer olduğunu fark ederek uğradım güzel mekan.

göz yormayan, farklı ve rahat bir dekorasyona sahip olmakla birlikte -ki şahsen hastasıyımdır minimalist dekorasyonun- başınızda nöbet tutar gibi dikilmeyen güler yüzlü elemanlarıyla da kalitesini belli eden bir yer.

gerek içmek, gerek yemek yemek için olsun hep aynı model yerlerden sıkılmış biri olarak şahsım adına iyi bir alternatif olmuştur.

gençler alın sevgilinizi kolunuza gidin görün deneyin derim. 'slm nbr, cidden süpermiş, eyw' tarzı bi mesaj atarsınız o bana yeter. siz mutlu olun.

(bkz: girinin sonlarına doğru sıçmak)
    (ya moor, 23.09.2006 20:32 ~ 20:33)
  15. sitesindeki promosyonlar kısmında "kazandığınız puanları görmek için ceb telefonunuzu giriniz" yazan işletme, hadi türkçe kullanmayıp bi hata yaptınız da bari -az da olsa- kullandığınız türkçeyi düzeltin.
    (jix, 02.10.2006 18:46)
  16. beyoğlu civarında gidilebilecek,alışverişte dönerken uğramadan edemediğim,tagliatelle'si we profiterol'üne bayıldığım güzide cafe.
    (obsession7, 09.10.2006 19:09)
  17. ekvator cafe'de ramazan ayı boyunca; zengin iftar tabağı, çorba, salata, tercihe göre ızgara seçenekleri, meşrubat ve limitsiz çay - kahve içeren leziz iftar menüsü 19 ytl!

telefon: 0212 243 97 42
    (itüsözlük, 10.10.2006 13:12)
  18. çıtırlarım kıtırlarım adlı ürünü menüden kaldırdılar ve beni kabettiler. mekan dekorasyon olarak gayet güzel ama çıtırlarım kıtırımlarımsız bir hiç.
    (the girl with red hair, 30.03.2007 15:06)
  19. düzenli olarak takıldığım taksimdeki favori mekanım...puanıma puan katarken, geçenlerde 100 puanımı 50 ytl lik yemeğe çevirdim ve arkadaşla tıka basa yedik içtik.....kıssadan hisse puan sistemiyle de çok cazip bir mekan...
    (joker, 11.06.2007 01:50)
  20. kampanyaları hakkında sürekli mailler gönderen, " aaa acaba bu sefer ne gibi bir kampanya yaptı? " diye maili çok çabuk biz hızla açtıran cafedir. bu sefer de ramazan dolayısıyla 19 ytl'lik zengin iftar menüsü ile karşımızda. bir de tavsiye eden kazanır.

(bkz: ortam sizin)
    (soldier in the army, 12.09.2007 13:15)
  21. makarnaları oldukça başarısız restaurant-cafe.
    (pinkpillsandblueshots, 08.05.2008 20:32)