hatun kişiyi aşağılamak için kullanılan, bir manası olmayan sıfat tamlaması. ama mini etekli bayanlar için aşağılama amacı gütmeden kullanılabilir.
tabu'da anlatılmaya çalışılan bir kelime.
(bkz.
tabuyu ezberlemek)
gençliğin
motor,
kaşar diye isimlendirdiği fazla rahat hatun kişilere eski toprakların verdiği isim.
"etek" erkeğin cinsel organı anlamına gelmektedir yanılmıyorsam. bu anlamdan yola çıkılarak toplumumuzda yer edinen bu deyiş erkeklerin bayanlara üstünlük belirteci olarak göze çarpmaktadır.anlamı kaymıştır ayrietten, çoğu kişi bayanların etek giymesi ile ilgili bir ifade olduğunu düşünmektedir. "senin pipin bile yok, otur oturduğun yerde adamı hasta etme" nin kibarcasıdır aslında.
(wolfshade, 26.08.2004 21:06 ~ 15.06.2007 21:17)
birkaç gün öncesinde kanal 7'de tesadüf ettiğim dizi, program ya da her neyse onun adı.. yakında kanal 7'den
etek tıraşı adlı bir program da bekliyoruz..
"norm" isimli, türkçe rap yapan grubun, ciddi ciddi kin kustuğu bir parçasıdır.
kadınları aşağılamaya yönelik olan ve türkçe sözlükten kaldırılması düşünülen birçok deyimden sadece biri...
ruhundaki patlak zarı diktir lafı ile "nasıl laf konulur" sorusuna mükemmel bir yanıt verilmiştir. bu akıl dolu laf için şarkıyı takdir etmekteyim...
http://www.youtube.com/...
bir izleyelim, bir dinleyelim bakalım neler diyor. sonrasındaki kliplere de bir bakalım ne olmuş bu ülkenin hali. tamam hepimizin bir kuyruk acısı vardır da ne diye bu kadar reklam yapıyoruz ki? dedirten klipler topluluğu.
not: orijinali hakikaten güzel, hakedene gerektiği gibi cevabını veriyor.
nazan öncel'in kız bebek isimli şarkısında da geçer..
benim doğduğum gün saçaklar ağlamış
annem kız doğurdu diye babam suçlamış
tam otuzyedi gün eve uğramamış
adımı koymamış
"kız bebek" demişler
sonra
eksik etek
kaşık düşmanı
ya da bazen avrat
ben bir kadınım ama önce insanım..
ben bir kadınım hem de kötü kadın...
ben bir anayım
bir erkek doğurdum
uykusuz gecelerde ona meme verdim
ninniler söyledim
onu ben büyüttüm
sonra adam ettim
saçım uzun benim
aklım daha uzun
fikir yürütme
üstünlük taslama...
ben bir kadınım ama önce insanım
ben bir kadınım hem de kötü kadın
beklemem beklemem
güzellik beklemem
istemem istemem
ona baba demem
onun bir kızı yok
mazeret istemem...
youtube'de
eski sevgili teşhir şarkısı olarak yerini almış ve böylece nefretimi kazanmama sebep olmuş şarkı.
ilk dinlediğimde hafif bir tebessüm edip, "işte kuyruk acısı" demiştim, eh herkesde kuyruk acısı olduğundan hoşuma da gitmişti gel gelelim özellikle bir "terk edilenler marşı" haline geldiğini görünce tiksindim hepsinden.
geçtiğimiz temmuz ayında türk diline büyük katkılarından dolayı severek takip ettiğimiz
tdk'nın; kadını aşağılayan, kötüleyen ve ikinci sınıf gösteren deyim ve atasözlerini sözlüklerden çıkarma kampanyası çerçevesinde sözlükten çıkardığı deyim. daha yüzlerce deyimi ve kelimeyi kadını aşağıladığı, onu edilgen gösterdiği, erkekleri aşağıladığı için sözlükten çıkarmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz. sözlüğün insanların kullandığı kelimeleri listeleyen birşey olduğunu unutup,
milli şef devrindeki "halk sözlükte yazılanları kullansın" politikasının bir nostaljisi olsun diye çıkardılar bu deyimleri heralde. ayrıca bu kurum 1945 yılında basılan
redhouse'un türkçe - ingilizce sözlüğünde 45.000 kelime varken türkiye'de 15.000 kelimelik türkçe sözlük basmayı da başarmıştır. allah türkçe'nin yardımcısı olsun demekten başka çaremiz yok.
(keshuri, 27.05.2007 21:48 ~ 21:48)
"ailende hiç mi kız yok be kardeşim , bundan mı bu genişlik " diye durduk yere kendine sövdüren ender isimli rapçinin
youtube da meşhur olmuş şarkısıdır.
ayrıca da olay youtube la sınırlı kalmamıştır , zira geçen gün
kadıköyün en işlek caddelerinden birindeki dükkanda bangır bangır çalındığına hayretler içinde şahit olunmuştur.
(ibrik, 28.05.2007 02:09 ~ 02:33)
tahminen sağlam bir aldatılmanın ardından yazılmış guzide bir eserdir.bu acil durum için cam kırılarak kendi düşen ağlamaz atasözü yerinden çıkartılmalıdır.
(zizu, 28.05.2007 02:20 ~ 02:20)
debil birim üyelerinin pelesenki..
youtube da intikam ateşiyle yanan
yurdum delikanlılarının,şarkının üstüne,
kendilerini terkeden,ayrıldıkları(kız tarafı istemiş görünüyo)
eski sevgililerinin,fotoğraflarından oluşan slide showlarla
yaptıkları videoları ve altlarındaki yorumları
görünce,aklımın şaştığı,
modernize kan davası fon müziği.
bu aralar show tv'de çarşambaları yayınlanan dizi.küçük bi anadolu ilçesine kaymakan olarak atanan kadının(deniz) hikayesini anlatmaktadır.
özlem conker, mete horozoğlu ve perihan savaş oyuncular arasındadır
norm'un şarkısı. ahanda sözleri;
sana şarkı yapıcam demiştim
bak ben sözümü tuttum
sen ve senin gibiler için
bir kısa mesajla bitti sanırsın
rap vakti canım dinle yanarsın
bu şarkıyı o piçe dinletirsin
sen bir şişe biraya göt verirsin
sitelere gir hadi profil oluştur
para eder mi ruhun kaç kuruştur
basmalı herkes hasmalı döngel
rapçiden az sikilmiş ikinci el
derdi yoktur ama hep gözü yaşlı
sözü de traştır oynar başlı
utanmadan yanıma gelir bir de
selam verir sanki çok sikimde
aşkını söyle bana fiyatı ne kadar
bendeki yürek ulan allahına kadar
eksik etek bunu herkes duysun
babana da söyle sana koca bulsun
palavra anlat bundan bana ne
sen mektup yaz haydar dümen'e
seni seviyorum aşkım hadi siktir
ruhundaki patlak zarı diktir
tekrar tekrar diinle
bak bir söz daha
yerinde duramassın
sen benim sevdiğimkız değil
siktiğim orospu bile olamassın
boşver kanka bir üçlü saralım
kol gibi girsin biz de yol alalım
siz de dinleyin sözleri jazzdır
eksik etek hadi beni azdır
sert olursan elbet kırılırsın
sen saf denince hep darılırsın
lüks mekanlara da çok bayılırsın
hesabı bir kere öde ayılırsın
çok sinirlisin regli mi oldun
kötü nefesinle de hep beni boğdun
snıf ayrımı yapanı da bize gönder
kıçına dübel çaksın erman ender
nihat ileri,
emel göksu,
civan canova,
umut karadağ gibi sağlam tiyatro insanlarının da rol aldığı güzel bir dizisi idi
show tv'nin. ve lakin gerekçesiz kesildi üçüncü bölümünden sonra, artık rating mi reklamsızlık mı ne denirse...
çok saçma ve terbiyesizce şarkı ve akabinde yine aynı terbiyesizlikte 2.göndermelik şarkı.yahu kadınlar erkekler için,erkekler kadınlar için yaratılmamış mı?neden bu
cinsiyet ayrımcılığı ve aşağılamalar!şarkıyı yazanlar kadar dinleyip beğenenleri de kınamak lazım. (bkz:
yaradılanı sev,yaradandan ötürü)
bir aldatma macerası sonrasında bir erkek tarafından yazılmasını anlayamadığım acaip şarkı.
erkek kıza aşık oluyor, bir süre ilişki yaşıyorlar ve kız başka biriyle birlikte oluyor, erkek de sinirinden ne yapacağını şaşırıyor. ardından yapabildiği en başarılı çemkirme de şu oluyor:
- ya bırak abi eksik etek işte, çükü bile yoktu zaten
*
ortaokulda, lisede olurdu buna benzer diyaloglar.
"abi nesrin çok tatlı yeaa", "kızım ercan benim deftere ne çizdi bak, hasta kızım çocuk bana", "abi nesrin geçen bir verdi var ya, off yeaa" (en fazla elini tutmuştur kesin), "bak ercan bana dün ne mesaj çekti, kesik kızım bana", "seni prensesler gibi yaşatacağım demiştim (az önce babadan utana sıkıla harçlık almış)", "ya benimsin ya toprağın (yaş 13)", "seni içimde hissetmek istiyorum" (oha artık)
buna benzer aşkı yeni öğrenen, mahalle aralarında, cafelerde el ele gezen ergen şarkısı gibi birşey. ha kötülüyor muyum? kazulet gibi adamın ergen edebiyatı yapması garibime gidiyor.
herkes "abi süper giydirmiş", "dinle abi böyle olaylar çok oluyor, benim kız yapmıştı bir kere", "hakedenlere vereceksin böyle gazı", "abi motor motor, sikeceksin, bırakacaksın", "hocam bu kızlara mükemmel ayar vermiş, kız motor tabi", "geçen 72 yaşında kadınla yattım" (pardon karıştı) deyince, merak ettim sonunda (onu değil, asla!). defalarca dinledim, ulan birşey mi kaçırdım diye.
sonunda şu zencilerin "gerizekalı" anlamındaki kafa sallama hareketini yapıp sözlüğe bunu yazdım. hayatımdan 1.52x16 (dinleme sayısı) + ~15 (sözlüğe yazma) dakika çalınmış oldu.