belki ilginizi çeker
  1. · terliklerimle gelsem sana
  2. · boğaza düğüm atan şarkılar
  3. · sanki bir şeyler eksik hayatımda
  4. · sevgilisi olup da sevgilisi yokmuş gibi hissetmek
  5. · aşk bitti
  6. · dünyanın en mükemmel üçlüleri
  7. · ezginin günlüğü
  8. · aşkı bulmuş gibi
  9. · sözlük yazarlarının cep telefonu melodileri
  10. · istanbul da yağmurlu pazar günleri
gündem
  1. · google wave
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · beşiktaş
  5. · dünyanın en seksi şarkısı
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · kanyon levent
  9. · avenged sevenfold

eksik bir şey  

sayfa  / 3
  1. çok güzel bir ezginin günlüğü şarkısıdır, ve "terliklerimle gelsem sana sonunda aşkı bulmuş gibi" dediği yerde sizi alıp bir yerlere götürmektedir.
    (neverwinter nights, 22.12.2005 14:14)
  2. sözü ve müziği nadir göktürk'e ait ezginin günlüğü şarkısı.

eksik bir şey mi var hayatımda
    gözlerim neden sık sık dalıyor
    eksik bir şey mi var hayatımda
    gökyüzü bazen ciğerime doluyor

öyle bir şey ki bu, kolay anlatamam
    atsan atılmaz, satsan satamam
    eksik bir şey mi var, anlayamam
    bak çayım sigaram, her şeyim tamam

kalksam duraktan dolmuş gibi
    arka koltukta unutulmuş gibi
    terliklerimle, gelsem sana
    sonunda aşkı bulmuş gibi
    (olahabeoy, 08.06.2006 17:21)
  3. bana her dinlediğimde hiçbirşeyin tam olamdığını hatırlatan içimi acıtan şarkı
    (sorunsal, 08.06.2006 17:23)
  4. "başka türlü bir şey benim istediğim, ne ağaca benzer ne de buluta" sözlerindeki eksikliği anlatır sanki. her şey yolundadır, "sigara ve çay" yanıbaşınızdadır ama dolmaz bir boşluk vardır içinizin en rahatsız yerinde oturan. "kolay anlatılmaz" çünkü kolay anlaşılmaz. başa çıkılmaz,çünkü tanınmaz, ne olduğu bilinmez. başka türlü şeyler istersiniz ama o "türlü" nün içine ne koyacağaınızı bilemezsiniz hiç. eksik olan şeyin türünü de bilmediğiniz gibi. ne ağaçtır o, ne de bulut...
    (elodya, 15.07.2006 14:03)
  5. (haşmet asilkan, 15.07.2006 14:29)
  6. iyi bir dostumun attığı şarkı, eksik bir şey varmış hayatımda.. bu şarkı.

tekrar tekrar dinlenilecek bir şaheser..
    (cthulhu, 18.01.2007 17:44)
  7. (tatanka iyotake, 11.03.2007 15:50)
  8. aşkın, özlemin en yalın anlatıldığı şarkılardan biri.
    (jenesaispas, 26.08.2007 20:51)
  9. (bambirella, 07.09.2007 23:29)
  10. son günlerde çok fazla dinlediğim, ezginin günlüğü’nün bir şarkısı. ama dinlerken özellikle seçip dinlemedim. hep o karşıma çıktı. beni öyle uzaklara götürüp getirdi ki…sözleri son günlerde yaşadıklarımı bana özetledi.düşündürdü…
    neydi eksik neydi? sonunda buldum .terliklerimi alıp,gidebileceğim “cesaretim” eksikti benim.
    (vampirella, 15.10.2007 12:34)
  11. ay yıldızları önüne katıp uzaklaşırken, güneş yarı uykulu yarı uyanık mahmur yüzlü bulutları iteleyip yerini alırken, yüreğiniz yeni bir günde yokluğa alışmayı öğrenecektir. güneşin uyan ışıklarını göndermesi ile yüreğinizin önüne geçip her daim yaptıklarınızı yapmanız gerekir çünkü sizden başka herşey ve herkes yaşamanızı beklemektedir. ama ne kalkıp su ısıtıcısının düğmesine basmaya ne de ayakta beklemeye takatiniz vardır kahveyi bardağa koymak için. orada öylece durup ucuca eklediğiniz sigaralarla duman olmak, uçup gitmektir tek isteğiniz. gerçekten yok olur musunuz bilinmez, zaten yok oldu dediğiniz de yok olmamıştır sadece varlığının yerine kocaman yokluğunu koyup gitmiştir. bir gayret güne kalkarsınız dağıtırsınız kendinizi güne, işin gücün, yollardaki kalabalıkların arasına herşey aynıdır, sorarsınız "eksik bir şey mi var?" diye kendinize ve zor tutarsınız kendinizi saç baş dağınık, ev terlikleri ile gidip yüreğinizdeki yokluğun sahibinin kapısını çalmamak için. gitmezseniz hayatınızdaki eksiği hep soracaksınızdır, aslında sorduğunuz eksik var mı değildir, yokluğa alışabildim midir zira yoklukla varlığın hacmi aynı olsa da yoğunlukları farklıdır.
    (celibon, 10.11.2007 00:03)
  12. hayat - senden kalanlar = eksik bir şey
    ben +herkes = eksik birşey
    hayat x herkes =eksik birşey
    hayat / sensizlik = eksik herşey

sen = şey
    (çalgan, 10.11.2007 01:20)
  13. "gökyüzü bazen ciğerime doluyor" derken, nasıl bir eksikliğin nasıl bir boşluğun olduğunu çok güzel anlatıyor.
    (mor kedi, 15.11.2007 20:09)
  14. her dinleyişte, o eksik olan tek bir şeyi yüze vuran, ve içine onu değil de yalnızca gökyüzünü çekebildiğini hissettiren, her şey tamam olsa bile o "bir şey" olmamasının aslında hiçbir şeyin olmadığı anlamına geldiğini anlatan şarkı. bunun akabinde tüyleri diken diken eder, gözleri nemlendirir, hüznü çöktürür de çöktürür insanın içine.
    (zinzoline, 15.11.2007 20:52)
  15. kadife sesli tanımına sonuna kadar yakışan bir vokalin muhteşem bir iş çıkarmasıyla sözlerin ayrı bir değer kazandığı şarkı.
    (lord hypnos, 19.12.2007 19:32)
  16. "gökyüzü bazen ciğerime doluyor"
    (bkz: boğaza düğüm atan şarkılar)
    (blondie, 21.01.2008 00:38)
  17. olsa olsa aşktır eksik olan.ne zaman ki tamamlandığını hissederse insan, o saat bitmiştir aşk. o aartık başka bir şeydir; alışkanlıktır,dostluktur,sevgidir. ama aşk değildir ,her ne ise "o" tam olan....
    (yagmuradam, 21.01.2008 00:45)
  18. hep var olan bir şeydir eksik bir şey.dışarıdan görüldüğü kadarı ile dört dörtlük bir hayatı olan birinin bile "ah şu da olsaydı tam olurdu" dediği hep bir şeyler olur.para ise eksik olan para aşksa aşk... zaten elimizdekilerle yetinmesini bilseydik yalnızlık ile de arkadaş kalabilirdik.
    (zaknafein, 21.01.2008 00:59)
  19. "terliklerimle gelsem sana/sonunda aşkı bulmuş gibi" kısmı her seferinde içimi acıtan şarkı. aslında şarkının belki umut vermesi beklenirken nedense içimi kararttıkça karartıyor, imkansızı dile getiriyor sanki. eksiklik nerde olabilir diye düşününce insan anlıyor ki eksiklik ta içimizde ve belki daha doğduğumuz ilk gün başlıyor ve hep devam ediyor, zaman zaman başka şeyler kamufle edip varlığını unuttursa da bir fırsatıı bulunca hemen kendini belli ediyor eksikliğimiz...
    (ne me quitte pas, 26.01.2008 12:16)
  20. öyle bir şarkı işte...rüzgar ve o..

uyuyamıyorum ki kaç geceden beri..tam uykuya dalarken çalıyor bu şarkı..birden uyanıyorum..onu düşünüyorum..ama şarkı devam ediyor .eksik bir şey var mı diyor..var diyorum inatla,var..peki ne diye sorsa şarkı,susarım..susmaktan başka bir şey yapmadım ki hiç..

sonra bilmiyorum ki gözlerim neden sık sık dalıyor..

gözlerim açık dalıyorum bir masal'a..kimseler yok orda,rüzgar esiyor bir yandan..sadece ben varım ve bir de düşümde sen..seni düşlüyorum masalımda..başka bir boyutta seninle konuşuyorum,gökyüzü ciğerime doluyor ilk defa..mutlu(mu)yum..bir şeyler diyorsun uzaktan..galiba gitmen gerekmiş,nereye ama?...oradan rüzgar sesleniyor..eksik bir şey mi var?..var diyorum inatla,var..peki ne diye sorsa rüzgar?susarım..susmaktan başka bir şey yapmadım ki hiç..rüzgar esmeye devam ediyor ve sen gidiyorsun..iyi ki geldin diye bağrıyorum..gülümsüyorsun

düş bitti..masal başlıyor şimdi..

o geliyor..iyi ki geldin diye bir ses yankılanıyor masalda..anlamıyorum neden oldu bu ses kalabalığı?bilmek istemiyoruz..gökyüzü ciğerlerimize doluyor..mutluyuz..öyle bir şey ki bu kolay anlatamayız..her şeyimiz tamam..sonunda aşkı bulduk galiba..kayboluyorsun ardına bakmadan..ardım yok oluyor.duy,hisset..
    rüzgar esme,şimdi değil sırası..sesleniyorsunuz rüzgarla bana..eksik bir şey mi var?var diyorum inatla,var..peki ne diye sorsanız?susarım..susmaktan başka bir şey yapmadım ki hiç..rüzgarla koyboluyorsunuz..ve ben susuyorum..

masal bitti..hayat yok şimdi..

öyle bir şarkı işte..rüzgar ve sen..
    (eyvah vecihi geldi, 28.01.2008 22:31)
  21. (derinlik delisi, 28.01.2008 23:01)
  22. her dinlenildiğinde insanın içini bir burukluk kaplamasına sebep olan; hiç eskimeyecek, bıkılmayacak nitelikte güzel bir ezginin günlüğü şarkısıdır. "terliklerimle, gelsem sana " dizesi aşkın masumiyetini öyle güzel anlatır ki şarkı sözünü yazan nadir göktürk'e olan hayranlık daha bir pekişir.
    (nephthys, 25.03.2008 21:14)
  23. "eksik bir şey mi var hayatımda?" diye sormak, cesaret işi.
    eksik hayatı tamamlamak mecal ister. sabır ister. ama zaman elbet geçer, dedirten şarkı.
    (sezenehir, 09.04.2008 01:56 ~ 01:57)
  24. tek derdi çay ve sıgara olan ben için yer yüzündeki en ağır şarkı. kaldıramıyorum. eziliyorum. iç bükey eğri oluyorum. sonra, sonrası yok işte.....ağlıyorum....
    (city boys, 26.04.2008 03:17)
  25. "terlik" sözcüğünün bir aşk şarkısına bu kadar yakışabileceğini düşünemezdim ben.gökyüzünün ciğerime dolmaya başladığı zamanlarda bu şarkıyla tanışana kadar...
    (zlata, 16.05.2008 17:13)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil