belki ilginizi çeker
  1. · yorum içermeyen tanıma eksi oy veren ibne
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · mutluluk veren küçük şeyler
  4. · fotoğraf makinası olmayan japon
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · itirafçıların aslında demek istedikleri
  9. · not arkadaşlığı

eksi oy alan girilerin moral bozması  

sayfa  / 2
  1. şu ana kadar dört kere moralimin bozulmasına sebep olan, moral bozan vaka
    (neverland, 22.03.2004 23:17)
  2. (spyder, 22.03.2004 23:19)
  3. 'artı oy alan girlerin insanı sevindirmesi' tabirinin tersi
    (daywalker, 22.03.2004 23:19)
  4. anlaşılamamış olguların en önde koşagelenlerinden.

insanın kendi kendisine, ne olacak sanki eksi oy verildiyse? artı oy verildiğinde ne oluyor sanki? diye sormasına yatkındır bu durum. sözlükteki itibarın, alınan artı veya eksi oylarla doğru orantılı olduğu zannı ile "vay beee! ben neymişim, ne yazarmışım beee!!!" türünden bağrışmalar arasında kişinin kendisini tatmin etme(alınan artı ile) gibi bir ihtiyacının veya tatmin edememe(alınan eksi ile) gibi bir ihtiyacının olup olmadığını sorduran vaka.
    (r feynman, 29.06.2004 20:41)
  5. çok güzel olduğunu düşündüğün girilerine eksi oy verilince meydana gelen durum.
    (axel fox, 29.06.2004 21:32)
  6. ne olursa olsun eleştiriye açık olan insana koymayan olay. beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez kardeşim. bozmayın moralinizi. artı oylar cennet anahtarı mı veriyor sanki?
    (nienna, 30.06.2004 10:09)
  7. (alayinaisyan, 22.03.2005 02:51)
  8. (all of nothing, 04.09.2005 20:02)
  9. (venom, 04.09.2005 21:01 ~ 21:01)
  10. (hansvoralberg, 04.09.2005 21:03)
  11. kendi düşüncelerinin her zaman doğru olduğu ve herkes tarafından takdir edildiği sanrısına sahip yazarın hayallerinin yıkılması anlamına gelir. kendi seçtiği arkadaşlarının arasında her söylediğinin onaylandığı bir gruptan, çeşitlilik içeren binbir türlü insanın bulunduğu bir gruba geçiş yaptığının göstergesidir. eksi oy almak gayet normal bir durumken, eksi oyun moralini bozmasına izin vermesi aslında kendisinin sandığı kadar da güçlü bir insan olmadığını anlatır ona. çok çok eski zamanlarda ilk eksi oyumu aldığım zamanları hatırlıyorum da; aslında geç bile kalınmıştı demiş ve eksi oy veren arkadaşa karşı garip bir sevgi hissetmiştim.
    (jellicle, 24.09.2005 11:09 ~ 11:27)
  12. kötüleme kriterlerinin dahi belli olmadığı itü sözlüğün duygusal yazarlarının başına gelen büyük facia.
    (fentoxa, 21.10.2005 12:40 ~ 14:08)
  13. (braveitu, 22.10.2005 02:10 ~ 02:11)
  14. (tinklend, 15.03.2006 22:46 ~ 22.03.2006 02:56)
  15. doğaldır, o işe yarıyor zaten eksi oy, başka da bir olayı yok. moralin bozulsun diye yapmış adamlar. ayakların yere bassın biraz. başını ellerinin arasına alıp bir düşün. zirvede kaynatırken güzeldi. nerede yanlış yaptın peki?
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 12.08.2006 00:35)
  16. (the killer, 25.03.2007 00:10)
  17. (ven, 25.03.2007 12:39 ~ 12:39)
  18. şarkı sözü girimin sevilmeyen eserlerim arasına girdiğini görünce başıma gelen hadise. hayır yani başlığa şarkı sözüdür yazılmamış. onu da ben girdim ne var bunda değil mi ? anlamıyorum bu insanları. yararlı bir makale yazıyorsun insanlar öğrensin diye, eksi oy yağıyor. mafya bunlar vallahi.

edit : bu tür durumda olan insanlar sakın buraya benim gibi şikayet amaçlı yazı yazmayın. yoksa birçok kişinin özel mesajla harika bir makale olmuş tebrik ederim diye övgülerde bulunduğu yazılarınız en sevilmeyenler arasına düşer. biz buna ibneliğine eksi oy veren ibneler mafyası diyoruz.
    (muzur, 30.07.2008 02:50 ~ 03:35)
  19. (gxix, 30.07.2008 03:22)
  20. ideolojik eğilimin neticesinde ortaya atılan görüşe saygı duyulmayıp tahammül edilemezliğin sonucunda ortaya çıkan duygu. faşist ya da komunist, dindar ya da ateist her ne olursa olsun görüşünü kendince savunan insanın görüşlerini aktarması mantık sınırları çerçevesinde olmasına rağmen eksileniyorsa eleştiriden ziyade karşıt görüşe saygısızlık yapıldığı şeklinde algılandığı için haliyle morali bozulmakta, ideolojik görüşünü yansıtmaktan vazgeçmektedir. dolayısıyla da yıllarca düşünce özgürlüğü isteriz kardeşim diye bas bas bağırdığımız kavramın yozlaşmasına, düşüncelerin gizli kalmasına sebebiyet vermektedir. hayli moral bozucu olsa gerek.
    (psikomedi, 30.07.2008 04:59)
  21. her türlü sebep sonucunda eksi oy alabileceğiniz için takmamanız gereken durum.

şöyle ki; bir yazar girinizi okumadan bile nickinizi beğenmediği için eksi oy verebilir, girinizde ki imla hatası için, girinizin kale alınacak bir tarafı olmadığı için, savunduğu idolojiye ters düştüğünüz için eksi oy verebilir, ruhsal bunalımda olması bile girinizin akıbetini etkileyebilir, bazen bu eksi oylar takım milliyetçiliğinden kaynaklanabilir, ay tutulması vaktinde girinizi okuduğu için bile eksi oy verebilir, tamamen yazarın o anlık keyfine bağlı olabilir eksi oy verme. en nihayetinde an itibari ile eksi oy vermek için herhangi bir kriter yoktur dolayısıyla takmayınız efendim, sikinizin doğrultusundan gitmekten vazgeçmenize değmez. hem arada seri artıcı güzel insanlarda şahsınıza uğrar.
    (hidrolaz, 30.07.2008 05:30)
  22. moral bozan girilerin eksi oylanmasınıyla bir ilgisi olabilecek durum...
    (mythmaker, 30.07.2008 05:35)
  23. morali sanal alemdeki bir ortamda ortaya koyduğu şeyin birkaç kişi tarafından takdir edilmemesi sonucu bozulabilecek kadar hassas bir karaktere sahip birey için üzerinde düşünülmesi ve çözüm üretilmesi gerekn durum.
    (gebesh, 30.07.2008 10:10)
  24. evet,doğrudur.kim eserlerinin beğenmesini,bir çok eserinin sanatının doruk noktalarına girmesini,kendisine !aaa bi tane x var adam manyak yazıo,yarılıorum ya ' denilmesini istemez ki.bazılarımız her ne kadar ben beğenilmek için yazmıyorum dese de,3 5 eksi oy beni yıldıramaz dese de beğenilme duygusu insanın içinde var olan bir duygudur.dediğim gibi,beğenilmek için yazmıyorum cümlesini kendine düstur edinen bir kimse de bile,ama gene de eserlerim artı oy alır,sükse yaparsam fena olmaz diye içinden geçirir,insan evladı böyle işte.bu nedenle eksi oy alan giriler moral bozar,hele haftanın en kötü girileri kısmında kendi eserlerinin dolup taşması.insanı rezil oldum havasına sokabilir.he,bazı durumlar da insanlar eserlerinin kötü oy almasıyla gurur duyabilir.bu yazılar genelde aykırı yazılar olup,zaten eksi oy almayı göze alınmış bir şekilde yazılanlardır.
    (nickdeğiltakmaad, 30.07.2008 12:13 ~ 12:13)
  25. aslında olmaması gereken bir durumdur. herkes bizimle aynı fikirde olmak ve dolayısıyla da fikirlerimizi beğenmek zorunda değil. ama yine de insan beğenilmek istiyor.
    (yolkolik, 30.07.2008 12:15)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil