memleket olarak ne kadar kıytırık işlerle kafa yorduğumuzun sözlükteki yansıması olarak görüyorum bu olguyu ben.
o kadar çok insan var ki yok "bana seri eksi oy verdiler" yok efendim "atatürkçüler/gericiler eksi oy veriyor siz misiniz bu memleketin sahibi?" yok edit verip "abanın eksi oylara anti-fenerliler hadi ulan, yılmayacağım" diyenler. bana garip geliyor gerçekten nedir allah aşkına bu eksi oyun hayatımızdaki yeri.
statüsü sıfırın altında olana bankalar kredi mi vermiyor?
abazan başlığı en sevilenleri olana kız mı vermiyorlar?
bir girisi seri eksi oya maruz kalınca giriyi yazanla gazetede taşak mı geçiliyor?
anlamıyorum yahu oy sistemi, statü sistemi bir nevi geri bildirim olsun diye yok mu? ben mi yanlış anladım yoksa. kişiye ne gerçek hayatta ne sanal alemde çok etkili bir yaptırımı yok bu işin. statüsü kötü diye zirvelere alınmama, radyoda program yaptırılmama gibi bir duruma hiç rastlamadım. itü sözlüğün gelmiş geçmiş en çok konuşulan, en ses getiren yazarlarının statüsüne, aldığı eksi oylara bakan oldu mu hiç aranızda?
o zaman bu derece köpürüp olayı ciddiye almak neden? çok acayip gerçekten. hakkını veriyoruz 301 gibi bir kanunun bulunduğu, fikir tartışmayı bilmeyen bir ülkede yaşamanın gereklerinin. bugün eksi oy yüzünden birbirine küfür eden adam yarın
hrant dink'i de öldürür,
madımakı da yakar. olur böyle vakalar.