belki ilginizi çeker
  1. · ekose etek
  2. · emo
  3. · mini etekli kız görünce rüzgar için dua etmek
  4. · mr tambourine man
  5. · yabancı kelime
  6. · plaid
  7. · polat alemdar
  8. · pilili etek
  9. · converse
  10. · sevişirken erkeklerin kulak memelerinin emilmesi
gündem
  1. · ugg
  2. · zongul ducks
  3. · prison brake
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · yaran diyaloglar
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · talihsiz açıklama
  9. · öğrenci evi

ekose  

1. çeşitli renklere haiz çizgilerin kareler oluşturmak suretiyle kumaşa verdiği desene verilen ad. (bkz: ekose etek)
    (ling, 19.10.2004 22:18)
  2. iskoç eteklerinde, burberry firmasının ürünlerinde görülebileceği üzere britanya'da en popüler desendir.
    (pseudonym, 24.04.2006 00:11)
  3. iskoç kelimesinin fransızcasının okunuşdur.
    (hepten aykırı, 24.04.2006 00:27)
  4. ing.chequered
    (pseudonym, 25.04.2006 22:05)
  5. iskoç kelimesinin fransızca okunuşundan türkçe'ye geçmiş; ve iskoç kiltlerinin kareli desenlerinden dolayı dilimizde böyle bir anlam kazanmış sözcük.
    (thecrimson, 20.08.2007 22:02)
  6. bilumum lise formasının değişmez tercihi desendir.
    (rhododendronluteum, 21.08.2007 00:29)
  7. kareli gömlek dediğimiz zımbırtının resmî adıymış. itü'deki bir sınavda öğrendim ben bunu. her itü'lü mühendis adayı gibi üniformam olan kareli gömleğimi giyip gitmiştim sınava. sınavdan önceki paranoyak yerleştirme seansı sırasında hoca seslendi:

- ekoseli böyle gel.

"ekose ne lan? allallah." diye içimden düşünüp gülerken hoca ikinci kere seslendi... üçüncü seslenmede etrafıma baktım ve "ben?" diyerek hocaya doğru ilerledim. hoca:

- sen gelme lan ayı!

(komik olmadığını fark edip fıkraya çevirdim ortasında. hoca da nasrettin hoca olsun oldu olacak.)
    (ali kamber, 25.03.2008 22:41 ~ 22:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil