belki ilginizi çeker
  1. · suser
  2. · girdigim entryler gireceklerimin teminatidir
  3. · on yıl sonrasının sözlük başlıkları
gündem
  1. · fotoğraf makinası olmayan japon
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · yeşim salkım
  6. · disko kralı
  7. · boylumlama
  8. · tsk nın 27 nisan 2007 tarihli basın açıklaması
  9. · başlıkların ingilizce olması

ekşi sözlük yazarı  

1. kendi deyimleriyle;

(bkz: suser)
    (sycrone one, 12.03.2006 16:10)
  2. bir kısmı , yılın insanı ödülünü almış gibi tavırlara bürünen insanlardır.
    (zaknafein, 12.03.2006 16:16)
  3. içinde düşünür kişilere göre iyi ya da kötü olan kişilerdir. kimisi nefret eder ve dahil olmak ister, kimisi sever ve dahil olmak ister.

ne önemi var canım, "hepimiz arıyız hepimiz suseriz"
    (telvin, 17.02.2007 03:17)
  4. bir kısmı "bütün basını tekeline almış medya imparatoru" gibi davranan, yazarlığı tehdit amacı olarak kullanabilen insanlardır. yazdıklarına cevap verebilme imkanı olmayan kişileri/kurumları kafalarına göre fişleyebilirler, yalan yanlış bilgilerle o yazıyı okuyan binlerce insanı manipüle edebilirler.
    (lethe, 25.03.2007 23:36)
  5. internet artisti olurlar kendileri.
    (gone with the sin, 02.05.2007 02:02)
  6. umrumda olmayan yazardır. (itü sözlükte de yazmıyorsa tabi, bu durumda da orada yazdıkları umrumda değildir)

peki neden?
    ben onun yazdıklarını okumuyorum, e o da benim yazdıklarımı okumuyor. ben ona oy vermiyorum, o da bana vermiyor. chatte ben onla geyik yapmıyorum, o da benle yapmıyor. burası kasıyor msn versene de demiyorum, o da bana demiyor. o zaman bu yazarla hiçbir ortak noktam yok. onun da benle yok.

ekşi sözlük yazarı beni napsın, ben onu napıyim? tüm yazar arkadaşlara başarılar dilerim.
    (alkolik2000, 02.05.2007 02:11)
  7. "yazar" falan değildir. çoğumuz da değiliz. bir başlığa "xxx ve de tabi ki yyy dedirten z" yazmak ile malesef yazar olunmuyor. ekşi sözlük "yazıcısıyım" demesi gereken kişidir aynı zamanda. ha yok süper yazılar yazıyorsa ve okuyanı da varsa belki "yazarım" diyebilir. bu da göreceli olduğundan dolayı her klavye tuşlayana "yazar" demekten başka yapacak bir şey yok. her mankenin "oyuncu" olamaması gibi. şans işte n'aparsın kardiş.
    (draco, 02.05.2007 13:59 ~ 14:00)
  8. internet 1000 sene önce bulunmuş olsaydı "koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş" sözünün değişik bir versiyonunu sıkça duyacak insan.
    (al da at dercesine, 02.05.2007 14:10 ~ 03.06.2007 09:25)
  9. gözümün önüne hep oray eğin gibi tipler gelmektedir. bilmem nedendir..
    (yusufcuk, 02.05.2007 14:27)
  10. ekşi'de yazar olmak sosyal statüyü yükseltirmiş gibi tavırlar içinde olanlarının yanında, amacı sözlük yoluyla bilgi vermek, geyik yapmak, zirvelere katılıp dostluklar kurmak olanları da vardır. genellemeleyim yeter ki...

dipnot: suser değilim...
    (7 insan b50 eder, 02.05.2007 14:54)
  11. ezik ya da kafa olma ihtimali son derece yüksek olan fauna bireyi.
    (anfinindistortiondugmesi, 02.05.2007 14:57)
  12. sözlükte devamlı suretle türkçe karakterleri latin harflere çeviren suser'larda bunun bir alışkanlık haline geldiği tarafımca sabit görülmüştür.
    (orbit surfer, 28.05.2007 00:53)
  13. (bessel ve hankel, 28.05.2007 01:02)
  14. ekşi sözlük eski bir sözlük olduğu için diğer sözlüklere göre bilgi bakımından daha hacimlidir, bu da ekşi sözlük'ün diğer sözlüklerden farkıdır belki ama ekşi sözlük'te yazan yazarlar ile itü sözlük'te yazan yazarlar arasında yazdıkları yerin adı dışında bir fark yoktur.
    (selenge, 28.05.2007 01:34)
  15. ilk olarak yazardır efendim.. yazar, tdk tarafından yazma özelliği olan şey olarak belirtilmiştir, bunun yanısıra tdk yazarın, yazıcının eş anlamlısı olduğunu da bize söylemektedir..

sonuç olarak eli klavyeye gidebilen, tuşlara basabilen ve az çok anlamlı cümle kurabilen kişidir.. edebi eserler mi çıkartır ortaya, bilimsel makalelerle dünya teknolojisinin gelişimine katkı da mı bulunur bilmem ama sonuçta yazan bir bireydir ve yazardır, yazıcıdır.. her ne boksa..

ekşi sözlük, 1999 yılında ortaya çıkmış bir oluşumdur.. ki bu türkiye'de henüz adsl'in olmadığı insanların çevirmeli ağ ile internete bağlandığı, burada yazan bir çok öğrenci arkadaşın henüz çocuk olduğu bir döneme denk geliyor.. bu 7 sene sürecinde o kişilerin kendilerine kattıklarını ve sıfırdan bir oluşum yarattıklarını düşünürsek yaptıklarının ne kadar önemli olduğunu kalkıp bok atmadan önce aklımıza getirmemiz gerekir..

insanları etkilemek konusundaki etkileri de sadece ekşi sözlüğün popülaritesiyle alakalı bir durumdur.. yani eğer bir itü sözlük yazarı buraya bir şey yazarsa ve ben onu bu kişiden yanlış öğrenirsem kalkıp itü sözlük yazarı diye başlık açıp, terbiyesizin teki diye mi yazacağım..

ayrıca gerçek hayatta ben "ekşi sözlük yazarıyım nıhahahah" diye erol taş kahkahaları atıp dolaşan kim varsa allah aşkına beni de tanıştırın..

tekrar hatırlatmak isterim ki,bunların dışında hepsi insandır, hepsi yer,içer,sıçar.. ne fazla büyütülmeli, ne de alıp yerden yere vurulmalıdır..
    (vasdeferans, 28.05.2007 03:32)
  16. ilk ve yeni olan her şeye rağbet vardır. geç kalırsan bulamaz ve alamaz, eksilmez ama artmazsında.. ve lakin, almış olanlar bir övünür bir övünür ki sorma.. halbuki tek farkı, önce gidip almış olmasıdır, bokundan altın boncuk çıkması değil. hatta bir ata sözü de vardır ;
    (bkz: taze boka çok sinek konar)
    bilmem nedendir, aklıma bunu getirdi bu yazarcanlar.
    (gülmeyen komedyen, 28.05.2007 04:37)
  17. ekşi sözlük yazarı olmayan her bireyin öyle ya da böyle bok attığı kişilerdir. eminim ki bir çoğunun -genelleme yapmaktan kati suretle kaçınmaktayım. o bakımdan bir çoğu diye kestim- ekşi sözlük yazar alımlarında bir hesap alıp on entry dayamışlığı mevcuttur. ve yine sanıyorum ki, yazar olamamanın getirdiği hayal kırıklığıyla hababam klavyeye abanmaktadırlar. kimse üstüne alınmasın, yarası olan gocunur. kimse de durduk yere bir insana çamur atmaya kalkmaz. sözlerime son bir atasözüyle son vericiğim : ''kedi ulaşamadığı ciğere mundar der.'' belki de mındar der. ne derse desin beni ilgilendirmez. evet.
    (nymphe, 05.02.2009 12:37 ~ 12:37)
  18. son zamanlarda miras yiyen yazardır. zira eli gerçekten kalem tutan, ağzı laf yapan adamlar vardı, halen var. son durum içler acısı olmakla birlikte "ek$i"nin yükleşinde hepsinin katkısı olduğunu düşünürsek, ne olursa olsun takdire şayan kişidir.
    (bkz: olsun o da can)
    (defakto, 05.02.2009 12:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil