ekşi sözlük
leman'dır.
itü sözlük
penguen'dir.
uludağ sözlük
uykusuz'dur.
mizah dergilerini leman ve leman sonrası olarak sıralarsak, benim için hadise budur. leman hepsinden en eskidir, vakti zamanındaki dergi, okuyucu kitlesiyle tavan yapmıştır, mizah dergilerinin abisi olarak görülen
gırgır kadar olmasa da leziz hayran kitlesi ve takipçisi kazanmıştır. penguen, leman'dan ayrılan birkaç yazar-çizerle birlikte kurulmuştur, leman kadar takipçisi vardır, okunur. uykusuz ise iyice bölünen yazar-çizer ekibinin son dalgasıdır, ilk sayılarında okunmuştur, sonra bir köşeye hafifçe bırakılmıştır, okuyucuları tekrar penguen'e dönmüştür.
şahsım adına ekşi sözlüğü yıllardır okurum, bir müddettir yazarım, daha az bir zamandır da hiç takip etmem. benim gibi epey fazla yazar da aynı konumdalar, entry girmiyor, hafiften yolunu alıyor gidiyorlar sözlükten. yine de ekşi sözlük alemin kralı konumundadır ama benim gözümde değil, uzay boşluğuna yazı yazmak gibidir. uludağ sözlük ilk zamanlar bünyeye iyi gelmekte lakin zamanla boku çıkmış başlıklar, entrylerle insanı bıktırmakta, yazdıklarınızın değeri kapalıçarşı'da beş para etmemekte, uzun yazıların değil bkz'ların ve birkaç kelimeden oluşan entrylerin malı götürdüğü sözlük. itü sözlük bu aralar takip ettiğim, girilerimi nacizane döşediğim tek sözlük konumundadır, şu an en yazılası sözlüktür.
veletlik zamanımın dergisi leman'ı yıllarca okudum, penguen'e geçen yazar-çizerlerle birlikte ben de oraya kaydım, uykusuz çıkınca hepsini bıraktım bu dergiyi okudum. şimdi bana sadece penguen yetiyor, arada leman alıyorum, uykusuz okumayalı aylar olacak.