belki ilginizi çeker
  1. · mahsun ibo izzet alişan özcan
  2. · peter north
  3. · fuckbuddy
  4. · versus adamları
  5. · sabırtaşı yazar
  6. · trimurti
  7. · rocco siffredi
  8. · ed edd ve eddy
  9. · ekşi sözlük
  10. · gülgün feyman
gündem
  1. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · öğretmenler günü
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · klasik şifreler
  9. · profesyonel yaşamla özel hayatı karıştırmak

ekşi sözlük itü sözlük ve uludağ sözlük  

sayfa  / 4
  1. kahve-şeker-süt tozu
    (durugörü, 09.05.2008 13:02)
  2. alexa'ya göre en fazla ziyaret edilen ilk üç sözlük.dördüncü de lafmacunmuş.

http://www.alexa.com/...
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 09.05.2008 13:06)
  3. (tabudeviren, 09.05.2008 13:38)
  4. anarşist sözlük , faşonarşist sözlük, faşist sözlük.
    (calligrapher, 09.05.2008 16:01)
  5. (kuzgun, 09.05.2008 16:04)
  6. sırayla en fazla kişinin okuduğu, yazdığı sözlükler bunlar. belirli bir format dahilinde ana avrat küfredebileceğin, tartışabileceğin, hoplatabileceğin eğlenceli yerler.
    ekşi sözlük, itü sözlük ve uludağ sözlükte bir başlığın altına sadece aptal bir bkz verilse doğru oluyor, mesela: (bkz: bkz)
    saçma bir başlığın altına ''bu köşe yaz köşesi, bu köşe kış köşesi, ortada su şişesi'' diye bir cümle kurulduğunda ise format dışı olduğu için hop çöpe gidiyor. çinkonun altına (bkz: çük) yazan, bir kıza verilebilecek en güzel hediye altına (bkz: yarrak) yazan yazardan kılıfını isteyip yolculuğunuza devam ediyorsunuz.
    (bkz: ilkbahar)
    (bkz: yaz)
    (bkz: sonbahar)
    (bkz: kış)
    (sir da ros floyd, 09.05.2008 16:05 ~ 10.06.2009 09:14)
  7. diğer sözluk klonlarının aralarına girip 4. olmak icin calıştığı muhteşem üçlüdür.
    (liferr, 03.08.2008 21:12)
  8. ekşi hande yener ise
    itü bengüdür.
    uludağ sözlük de serdar ortaç.
    (redwire, 01.01.2009 19:24)
  9. aynı bokun renk tonlamaları.
    (kechi, 01.01.2009 19:40)
  10. saçmalama hakkını elde edecek kadar geniş bir birikime sahip olan ve her açıdan çok sağlam bir lider ve ekşi sıçsa da biz de nimetlensek diye bakan diğer iki sözlük. uludağ sözlük sürümden kazanan kalitesiz dandik mal üreticisi gibidir, itü ise belli yanları hoş gelse de tutukluk ve eksiklik hissi verecek bir apple ürünü gibidir.
    (yenisekme, 01.01.2009 20:00 ~ 20:08)
  11. (sheed, 01.01.2009 20:09)
  12. üçü de, aralarında fark olan zaman öldürgeci...

ekşi: ciddi ciddi sağlam adamların yazdığı ancak bunun yanı sıra ekşi sözlük yazarlığını etiket gibi kullanmaya çalışan malların da olduğu bir yer...
    bak aklıma gelmişken yazayım; okula giderken, minibüste bir çocuk, bir fenerbahçe maçı sonrasında çaylak olduğunu ve gece boyunca ''entry kastığını'' anlatıyordu arkadaşın(m)a, arka dörtlüdeyiz... ne yazarısın sen yahu diye sorduğumda, camdan uzaklara bakarak ''ekşi de yazıyorum yaa'' deyip sonra da biliyor musun diye sormuştu; ben de senin gölgesinde oturduğun ağaçları biz diktik dedim, bir şey diyemedi sonra... bu mallardan bahsettim...

itü: ne yalan söyleyeyim; ekşi'den atıldıktan sonra gelmek istediğim ancak yazar alımları kapalı olduğu için uludağ'a gitmeme sebep olan... çok fazla durmuyorum buralarda ama burada da bir artistlik, bir kendini beğenmişlik ve tekerine çokmak sokulunca küfürle olmasa da yırtınma söz konusu... çekememezlik ve göstermelik sosyal hassasiyet var. ama hakkını da yememek lazım; dil konusunda ciddi bir hassasiyet var ve giri girmek için yazmıyor çoğu kişi. giri konusunda ciddiyet var... nasıl toparlarım, hah, yazar kendi için değil sözlük için yazıyor...

uludağ: dördüncü nesil yazar alımı duraksama, beşinci nesil yazar alımı gerileme ve son olarak altıncı nesille çöküş dönemini yaşadığını düşündüğüm yer. bok götürüyor ortalığı. iki tane sağcı, iki tane solcu, iki tane dinci, beş tane de fanatik fıkra canlandırıyormuş gibi... tabi bu fıkra karakterlerinin hepsinin abazan olması da ortak özellikleri... ha bir de herkesle kanka olmaya çalışan tiplerden de geçilmiyor, çoğunun gerçek hayatta hiç arkadaşı yokmuş gibi... yazık...
    (lülü, 01.01.2009 20:34)
  13. 4 ocak 2009 pazar gününün üç sözlük için başlık açısından sayımlamalı karşılaştırması:

ekşi sözlük: 3656 başlık
    itü sözlük: 2179 başlık
    uludağ sözlük: 2233 başlık
    (bir şeyler olacak yarın, 05.01.2009 00:05)
  14. uludağ: forum niteliğinde ve gruplaşmanın üst safhada olduğu sözlük.sevmedim, sevemiyorum.
    ekşi: yazdıklarının bir değeri olmayan, çok konuşan mı bilir çok yazan mı?
    itü: (bkz: kanım kaynadı sana sözlük)
    (maviiz, 05.01.2009 10:50)
  15. 7 ocak 2009 çarşamba gününün üç sözlük için başlık açısından sayımlamalı karşılaştırması:

ekşi sözlük: 4130 başlık
    itü sözlük: 1725 başlık
    uludağ sözlük: 1712 başlık
    (bir şeyler olacak yarın, 08.01.2009 00:33)
  16. ekşi sözlük: 4130 başlık
    itü sözlük: 1725 başlık
    uludağ sözlük: 1712 başlık

başlığın fazla olmasını iyi olarak düşünürsek itü sözlük 2.sırada.
    başlığın az olmasını iyi olarak düşünürsek itü sözlük gene 2.sırada. süper bir şey lan bu.

kaynak için bir şeyler olacak yarına teşekkürler.
    (sonra yazsam olmaz mi, 08.01.2009 00:38 ~ 21.10.2009 22:21)
  17. futbol tabiriyle 3 büyükler. taraftar/başarı orantısına baktığında da bu üç büyüklerle şöyle eşleştirebiliriz.

ekşi sözlük : fenerbahçe. taraftar/yazar sayısı çok ama başarı az. başarıdan kasıt, diğer yazarların da bahsettiği gibi yazıların kalabalık içerisinde kaybolup gitmesi ve değersizleşmesi.

itü sözlük : galatasaray. yazarların görüşlerinin rahatça ifade edebildiği, ve herkes tarafından gözle görülür derecede değerlendirilebildiği bir sözlük. taraftar/yazar sayısı ekşiye göre az olabilir ama yazarlar itüsözlük'ün başarısından kendisine verdiği değerden memnun.

uludağ sözlük : beşiktaş.bu üçlüye girmeyi hakeden, sesini duyurabilen ama başarı anlamında biraz geriden gelen sözlük.

not: işbu giri derecelendirme amaçlı değil değerlendirme amaçlı yazılmıştır. hiçbir futbol takımı küçümsenmemiş, hiçbir sözlük yüceltilmemiştir.
    (dünyayı kurcalayan adam, 08.01.2009 00:56 ~ 00:57)
  18. ekşi sözlük: moderatörlerin sabırtaşı yazar olayından sonra bişe yazsada uçursam şunları diye fırsat kolladığı, uçurulmanız için 9. ve üstü bi nesil olmanızın çoğu zaman yeterli olduğu bütün sözlüklerin babası konumundaki sözlük.

uludağ sözlük: 1. nesil ve 5. nesil yazarlar arasında berbat entyler açısından pek farkın olmadığı, genelde ordan burdan çalınan entyler girenlerin iyi yazar olarak kabul edildiği sözlük.

itü sözlük: diğer sözlüklere göre ortamı daha seviyeli olan, ordan burdan çalınan entrylerin giri olarak girilmediği, yazarların birbirini ispiyonlamaktan çok birbirlerinin hatalarını düzeltmeye, bırakimde uçsun değil, düzeltimde adam gibi yazar olsun diye çaba gösterdikleri sözlük. (bkz: işte bu bizim hikayemiz)
    (kuyruğunu yakalayan kedi, 08.01.2009 01:12 ~ 01:13)
  19. ekşi sözlük leman'dır.
    itü sözlük penguen'dir.
    uludağ sözlük uykusuz'dur.

mizah dergilerini leman ve leman sonrası olarak sıralarsak, benim için hadise budur. leman hepsinden en eskidir, vakti zamanındaki dergi, okuyucu kitlesiyle tavan yapmıştır, mizah dergilerinin abisi olarak görülen gırgır kadar olmasa da leziz hayran kitlesi ve takipçisi kazanmıştır. penguen, leman'dan ayrılan birkaç yazar-çizerle birlikte kurulmuştur, leman kadar takipçisi vardır, okunur. uykusuz ise iyice bölünen yazar-çizer ekibinin son dalgasıdır, ilk sayılarında okunmuştur, sonra bir köşeye hafifçe bırakılmıştır, okuyucuları tekrar penguen'e dönmüştür.

şahsım adına ekşi sözlüğü yıllardır okurum, bir müddettir yazarım, daha az bir zamandır da hiç takip etmem. benim gibi epey fazla yazar da aynı konumdalar, entry girmiyor, hafiften yolunu alıyor gidiyorlar sözlükten. yine de ekşi sözlük alemin kralı konumundadır ama benim gözümde değil, uzay boşluğuna yazı yazmak gibidir. uludağ sözlük ilk zamanlar bünyeye iyi gelmekte lakin zamanla boku çıkmış başlıklar, entrylerle insanı bıktırmakta, yazdıklarınızın değeri kapalıçarşı'da beş para etmemekte, uzun yazıların değil bkz'ların ve birkaç kelimeden oluşan entrylerin malı götürdüğü sözlük. itü sözlük bu aralar takip ettiğim, girilerimi nacizane döşediğim tek sözlük konumundadır, şu an en yazılası sözlüktür.

veletlik zamanımın dergisi leman'ı yıllarca okudum, penguen'e geçen yazar-çizerlerle birlikte ben de oraya kaydım, uykusuz çıkınca hepsini bıraktım bu dergiyi okudum. şimdi bana sadece penguen yetiyor, arada leman alıyorum, uykusuz okumayalı aylar olacak.
    (ameleperver cemiyeti, 13.03.2009 22:25)
  20. sony, sqny ve snoopy.

sqny yahut snoopy harika mal üretebilir fakat sonuçta markayı taklit etmiştir.
    (endergelisencaykurrizeataklari, 13.03.2009 22:45)
  21. (artı1, 06.06.2009 18:08)
  22. ekşi sözlük planotik aşkınız,
    itü sözlük ilk aşkınız,
    uludağ sözlük fuckbuddynizdir.*
    (balefulwhisper, 06.06.2009 18:19)
  23. ekşi sözlük ;c.ronaldodur
    itü sözlük ; messidir
    uludağ sözlük ; semih şentürktür
    (goriot ana, 06.06.2009 19:14)
  24. (bkz: combo)
    (bkz: threesome)

lazer editasyon;

küçük üniversite sözlükleri de bu aşkların yanında one night stand kalıyor herhalde.
    (dushekimi, 06.06.2009 19:15 ~ 19:17)
  25. ekşi sözlük; yaşlı adamdır.
    itü sözlük; genç adamdır. delikanlıdır.
    uludağ sözlük; daha henüz çoluk çocuktur.
    (nokturnal mania, 06.06.2009 19:32)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil