belki ilginizi çeker
  1. · benim ünlü tanıdığım var
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · yetenek sizsiniz türkiye
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · hüseyin beşok
  9. · reset

ekşi sözlük celebritylerinin ulaşılmazlığı  

1. (twinkle, 08.02.2006 13:51)
  2. "orhan pamuk evimize akşam yemeğine gelir, cem yılmaz kitabımın taslağını okuduktan sonra bana telefon etmiştir, sezen aksu da hakkında yazdığım yazıyı okuduktan sonra beni aramıştır......."

diye devam eden bir yazısı var, ne desem bilemiyorum..

-orhan pamuk'la yemek yemiş adamım lan ben!
    -e banane? ayrıca başın göğe mi erdi? hadi git bi çay koy sen..

(bkz: yapma canım yapma arkadaşım)
    (sükun, 08.02.2006 14:27 ~ 14:31)
  3. reşat bey* için pek vahim bir durummuş.
    yarın bir gün itü sözlük celebitylerinin (bizde var mı o dediğinizden?) ulaşılmazlığından bahseder. işte o zaman bu mukaddes vazifeyi, reşat bey'i teselli etme görevini yerine getirmek üzere birilerini piste davet ederiz.

buradan ekşi celebritylerine sesleniyorum: üzmeyin adamı; yazıktır, günahtır. sonra hıncını bizden çıkarıyor canım!

(bkz: itü sözlük kader değil)
    (eksiksizuyum, 08.02.2006 16:32)
  4. (subuo, 08.02.2006 17:25)
  5. çok güzel bir yazı. ailecek okuduk. sonra wondurus (halk arasında böyle diyoruz. evet biz halkız. celebrity ne bilmiyoruz.) geldi. o da yemek yedi bizle. maloğlan aradı. oğlu olmuş. sevindik hep beraber. close2death de beni aradı. ne güzel. squadron bana mesaj attı. çok sevindik. ulaşılabilirliğimizi kutladık.
    (compasino, 08.02.2006 17:25)
  6. kişilik bozukluğunun yazıya dökülmüş halidir. an itibari ile harvard university psikoloji bölümünde ders olarak bu yazı okutulmaktadır.
    (bkz: bir adet kişilik bulunmuştur)

ağlamaklı not: psikoloji bölümünü ingilizce yazamadım, yapamadım. ben önemli bir kişiyim ama olmadı yani.
    (coban, 08.02.2006 23:08 ~ 09.02.2006 11:51)
  7. (hell guardian, 08.02.2006 23:09)
  8. (amy, 08.02.2006 23:48)
  9. reşat bey'e özel bi muamele olması gerek ki böyle bir tespitte bulunmuşlar, böyle bir genelleme yapmışlar. oysa;

1. istatistikler butonuna basıp çıkan menüden geçen haftanın en beğenilen entrylerini seçtiğinizde celebrity diye tabir edilen yazarlara (niyet ettim celebritymin entrysini okumaya diyerek)ulaşabiliyorsunuz.(amaç entari değil, içindeki ise yonja ve türevleri var, değil mi ama?)
    2. yazar iseniz üyeye mesaj atıp da ulaşabiliyorsunuz.
    3. yine yazar iseniz girdiğiniz entry sayesinde onlar size ulaşabiliyor.
    4. stevemcqueen ve depeyi'ye telefonla ulaşabiliyor, "nasıl celebrity olunur" hakkında sohbet etme fırsatı bulabiliyorsunuz (istemeyin, söylemem)

reşat bey'in yazısının sadece başlığını okudum bu arada. sanırım ekşi sözlüğün popüler yazarlarıyla yüzgöz olamadığından yakınıyor. umarım yanılmıyorumdur. zira fantastik karakter itüsözlüğün gothe gelenidir diye bir başlıkla karşılaşmak istemem sitesinde.

bir de popüler olan kim varsa, popüler olan ne varsa ulaşmak isteyen modellerden kaçıyor gibime geliyor.
    (fantastik karakter, 09.02.2006 00:27 ~ 00:32)
  10. popüler kültürün içinde olmakla popüler kültürün kucağına oturmak arasındaki çizginin (ince filan da değil hani) pekala farkında bir kalemin (bukelamun gibi oldu, idare et) feryadı bu yazı. kamera önünde soyunup, gelen gazino tekliflerini değerlendirenlerden farkı yok hiç de. ha elbiselerini çıkarmışsın, ha ruhunu, farkı ne? "elimize verenlerin, elimizden tutanlardan çok olduğu bir ülkede ne gelir elden" diyen met-üst'ü bu yazıya alet etmesine de bir şey demiyorum. tecavüz kaçınılmazdı, ben de zevk almaya baktım mazereti vicdan nezdinde hala kabul görüyorsa met-üst'ü de kullanırsın, nice başka değerleri de.

evet okudum nihayet (tamam itiraf ediyorum göz attım*)

* hatamı farkedip uyarıda bulunan right lane must exist'e teşekkür ederim
    (fantastik karakter, 10.02.2006 20:17 ~ 11.02.2006 00:13)
  11. kişiliğimi kaybettim hükümsüzdür diyerek arıyan birinin haykırışlarıdır bunlar.
    (phantasma gory, 10.02.2006 22:28)
  12. aslında bu durum "böyle bişey bulunamadı" cinsinden bi durumdur. çünkü aslında bu celebrity tayfasının çoğu sosyal ilişkilerini yansıtmaz yazılarında. şöyleki (benim tanıştıklarım üzerinden hareketle) kişi yazılarında içinde bulunduğu durumu yansıtmaz yani canı çok sıkkındır neşeli yazılar yazmaya uğraşır veya neşelidir, duygusal entry gireyim der. şimdi bu mini tespiti genellersek "lan çoğu şirin adamlar" diyebiliriz.
    ha bu işin içinde aslında çok daha bi güzellik barınır. adı duyulmamış sözlük yazarlından (yani buna anti-celebrityler deriz muhtemelen ) sözlük içinde değilde hayat içinde çok çok tanınmış kişiler bulma güzelliği sağlar bu iş size, misal zirveye bi gidersiniz o pek az yazan pek az tanınan kişi, ünlü bi çevirmen, bi gazete de yazar, bildiğiniz bi mahkemede hakim.
    (çalgan, 12.05.2007 18:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil