18 level ve üstü bir büyücüyseniz arzu ettiğiniz takdirde dönüşebileceğiniz yaratık..fakat epic level yani 20 level ı çoktan geçmişseniz bu dönüşüm anlamsız hatta moronca olur hali hazırdaki hp ve damage ınız zaten ejderhanın eline verir düzeydedir
yerdeniz diyarındaki ejderhalar gerçek dili konuşurlar. gerçek dil, büyücülerin büyü yapmak için kullandığı kadim dildir ve aynı zamanda ejderhaların da ana dilidir. yerdeniz mitiolojisindeki yaratıcı güç olan segoy'un yaratmak için kullandığı dildir.
bir ejderha gerçek dili kullanarak büyü yapmaz, o sadece var olur. zekaya sahip bir hayvandır. varoluşsal sorunları yoktur, hem zeki olup hem taşlar arasında bir taş, ağaçlar arasında bir ağaç olmak ancak ejderhalar gibi efsanevî varlıklara layık bir özelliktir. içinde yaşadığı evrenle tam bir uyum içerisindedir.
orta dünya kugusunda üç türü olan yaratıklardır. üfleyen ejderhalar , soğuk ejderhalar ve uçan ejderhalardır. tolkien eserlerinde bütün hepsi kötülüğün tohumlarından yaratılmışlardır. dragonlance de ise ejderhaların bazıları iyidir bazıları kötüdür . mavi , kırmızı , beyaz , yeşil , siyah ,altın , gümüş , bakır , bronz , pirinç , amfibyan , deniz ve gölge ejderhalar olarak sınıflandırılırlar.
ulusların birbirinden kopuk yaşadığı çağlarda avrupalıların, maya/asteklerin ve çinlilerin kültürlerinde ortak bir yer edinmesi ile beni ciddi bir şekilde kaygılara iten alevli yanar döner meyvedir. nitekim, bilimden kopmayacak olursak, elde kalan tek gerçek, babil fiyaskosundan önce, bütün bu gerçek dışılığın bir şekilde ulusların hafızasına hiç silinmemecesine yerleştiğidir. çünkü yer yüzünde ejderhalara ait tek bir kalıntı dahi bulunamamıştır. (en azından benim bildiğim şu ana dek böyle.)
asya'da küçük ayaklı dev bir yılan şeklinde tasvir edilen, avrupa'da ise dev, ağzından ateş saçan bir kanatlı olarak tasvir edilen yaratık.
eminim ki hepsinin kökeni komodo ejderidir. asyalılar sanırım bölgeye daha yakın oldukları için yaratığı daha iyi inceleyebilmişler. daha çok benziyor onlarınki. gücüne, hızına, zehrine hayran kalıp böyle bir efsane yaratmışlar. salak avrupalılar ise büyük ihtimalle bunları görünce yanlarına gidip dürtmüşler falan, bu ejderlerde bunlara saldırmış, artık nasıl korktuysa adamların gözleri bu şekilde anlatmışlar döndüklerinde.
ağızdan çıkan ve ateş sandıkları şey ise besbelli ölümcül zehri. aynı zamanda çok iri olmasına rağmen çok hızlı koştuğu için, uçuyordu lan resmen valla demiş olabilirler.
okumadım ama carl sagan'ın the dragons of eden kitabında ta dinazorlar zamanında memelilerde yer etmiş sürüngen korkusunun ejderha mitini besleyen bir sebep olabileceği yazıyormuş.