|
|
- 14 temmuz 2004'te caz festivali kapsamında babylonda izlediğim, rüya gibi müzikleriyle texaslı grup. caz festivali ama yaptiklari müzik caz değil.aksine biraz alternatif gibi.. vokal yok.. insan dinlerken başka diyarlara gittiğini hissediyo resmen.
gitarlardan birinde yaşanan sorun yüzünden olduğunu tahmin ettiğimiz tek bir kötülüğü vardı gecenin sahnede 1 saat kaldılar.
ayrıca adamların başka takdir edilesi yönü basçının sahnenin orta kısmında durmasıydı hani genelde arkalara atıyolar, gerçi soradan o da eline elektro gitar aldı.. diğer gitarı bozulan arkadaş da patlıodu ama belliki gitar sorunundan sonra bi anda düşüverdi, sinirleri bozuldu ve gittiler..
yaptıkları müzik bazen üzücü olabiliyo, hırççın olabiliyo, ve çalarken bütün hareketleriyle yaptıkları müziği yaşıyolar..
herkesin en azından bi mp3 filan alması ve dinlemesi gereken naçizane grup
- babylonda anfi dağıldı bazı bazı aksilikler çıktı fakat izlemeyenler keşke izleselermiş..
- dinledikten sonra ismlerine uyan bir müzik yaptıklarına inandığım, müziğinin en ağır direnişlere rağmen insanı içine çektiğini düşündüğüm, ahenk içindeki tınıları ve birden zirveye fırlattığı melodi ve duygularıyla sanırım taptığım bir grup..
- dinlerken denizdeki girdaplardan birine kapılmışsınız hissi veren müziği yapan grup. kötü anlamda diyil tabiki.. butun akorlarıyla butun ritimleriyle müziği yaşamak bu olsa gerek
- the only moment we were alone dinlenilir akıp gidilir rüyalara.post rock icra eden ameriganlı grup.
- henüz çekilmemiş filmlere soundtrack yapan müzisyenler topluluğu.
(bkz: @411174)
- how strange, innocence (2000)
those who tell the truth shall die, those who tell the truth shall live forever (2001)
the earth is not a cold dead place (2003)
friday night lights ost (2004)
the rescue (2005)
yeni albümleri all of a sudden, i miss everyone20 şubat 2007de çıkıcakmış, müjdeler olsun.
- dinledikçe insanı daha çok kendine bağlayan post rock grubu... elemanlarının görev dağılımları şöyledir...
mark smith = guitar
michael james = bass
munaf rayani = guitar
christopher hrasky = drums
- your hand in mine - a slow dance gibi şaheserlere imza atmış grup.bilmeyenine dinlemeyenine nüfus cüzdanı verilmemesi için yasa çıkarılsa yeridir.-verilenlerden geri alınsa desek daha mantıklı olur hiç uyarmıyorsun okuyup geçiyorsun sende-
http://www.myspace.com/...
kendi el emeklerinin adresi
www.explosionsinthesky.com
(bkz: godspeed you black emperor)
- iyi bir ses sisteminde dinlenirse bas gitar öğrenenler için çok faydalı olabilecek grup. çok hoş ve de deneysel bas yürüyüşleri mevcut.
- baştan belirteyim; müziğini şarkılarını fln severim, hatta sitelerindeki fotoğrafların samimiyetine de hayran kalmışlığım vardır.
ammaaaaa..!
konser programlarına bakarken, mayıs sonunda bulunduğum ülkeye, pek de yakın bir şehre geleceklerini gördüm. hemen yan taraftaki "buy ticket" linki öyle teşvik edici duruyordu ki, "4 ay sonra" demedim, "sınavım olur işim çıkar" diye hesap kitap yapmadım, tıkladım linke..niyetim ciddi ciddi bilet almak. beni konser verilecek mekanın sitesine yönlendirdi link haliyle, baktım pahalı da değil, 15 euro, makul bir konser için, "katılmak istiyorum" tarzı bir bağlantı var hemen yanında da. e ben de profile uyuyorum, tıkladım.
kendimi başladığım noktada, bu güzelim grubun nadide sitesinde buluverdim. kendi aralarında bir kısır döngü yapmışlar, çok beğendik çalışmalarını. gitmiyorum ulen konserinize fln. ama severim o ayrı.
- first breath after coma, remember me as a time of day gibi muhteşem parçalara sahipler. çok eski değildir tanışmamız post-rock ile ama bu grup da godspeed you! black emperor gibi vazgeçilmez olmustur.
- yorgun günler için arka fon müzikleri üreten mucizevi grup. gökyüzünden karbonmonoksit yağmurlar yağarken, söze ihtiyaç yoktur, müzik olmayan her şeyi anlatır.
"with tired eyes, tired minds, tired souls, we slept.."
- uyurken dinlediğim ve kan kaybından ölmek üzere gibi bir duruşu olan ninnileri üreten grup.
- davulları adamın aklını başından alan grup.
- canlı performansları muhteşem olan ve a poor mans memory adlı şarkılarının dinlenmesi gereken grup.
(bkz: http://www.explosionsinthesky.com)
- yasmin the light ve your hand in mine gibi iki süper şarkıya imza atmış grup, mükemmeldir.
- tüm parçaları süper olan grup..
(bkz: yaların lan sikinizi daşşağınızı)
hemen gelen edit:
canlı performansları orgazm nedeni grup.
(bkz: http://www.dailymotion.com/...)(ashra, 15.07.2008 10:02 ~ 10:06)
|