belki ilginizi çeker
  1. · barack obama
  2. · 10 şubat 2009 israil genel seçimleri
  3. · israil i kahret ya rabbi
  4. · mazlumder
  5. · israil kara kuvvetlerinin gazze ye girmesi
  6. · türkiye komünist partisi
gündem
  1. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · google wave
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · ingilizce eğitim düşünür müydünüz
  9. · evlendikten sonra okumayı düşünen kızlar

ehud barak  

1. israil eski başbakanı. asker kökenlidir ve israil'in eski genelkurmay başkanlarından birisidir. işçi partisi'nin lideri olduğu dönemde ilgi gören bir politikacıydı. başbakanlığı döneminde barış için önemli adımların atıldığı bir gerçektir. başbakan olduktan sonra abd'ye gerçekleştireceği ilk seyahatin hemen öncesinde, clinton "yeni bir oyuncağa kavuşacak çocuk kadar heyecanlıyım" deyince ortalık biraz gerilmiştir. israil bu açıklamaya biraz içerlemiştir.

ancak yine de abd başkanı bill clinton'ın ev sahipliğinde camp david'de yapılan görüşmeler tarihi niteliktedir. bu görüşmelerde barışa çok yaklaşılmışsa da nihai anlaşmaya ulaşmak mümkün olmamıştır. camp david'deki görüşmeler öncesinde clinton, arafat ve barak'ın kapıdan içeri girme ritüelleri uzun süre konuşulmuştur. üç lider de aynı anda kapıya gelince kimin önce içeri gireceği sorun olmuş, clinton amerikan rahatlığı ile içeri süzülüvermiş, ancak barak ve arafat arasındaki münakaşa oracıkta başlamıştır. ciddi anlamda bir inadın da karıştığı şark mübalağası ile birbirlerine yol veren liderlerin bir süre sonra "sen önce geçeceksin" şeklinde bir itişmeye dönen kapı merasimleri sırasında clinton gülmekten yerlere yatmış, arabulucu kimliğini konuşturarak kapının diğer kanadını da açtırmış ve ikisini birden içeriye almayı başarmıştır. ancak tüm bu şakalar barışa ulaşılması için yeterli olmamıştır.

yine bir dönem paris'teki amerikan büyükelçiliğinde zamanın abd dışişleri bakanı albrighte'ın gözcülüğünde biraraya gelen arafat ve barak, görüşmeye başlarlar. ancak rivayet odur ki albrighte liderler kaçmasınlar diye büyükelçiliğin kapılarını kilitletmiştir. ne bu önlemler, ne arafat'ın şakaları, ne de ehud barak'ın güler yüzü barış için yeterli olmuştur. ehud barak koltuğunu ariel şaron'a kaptırmış, arafat bu dünyadan göçmüş, barış her zamanki gibi bir başka bahara kalmıştır.
    (mümtaz, 28.03.2007 23:56 ~ 23:58)
  2. israil savunma bakanı. günde üç öğün filistinli kanı içtiğinden şüpheleniyorum.
    ben filistinli olsam ben de fatah ya da hamas gibi bir organizasyona katılırdım demiş bilinçli cani.
    (kaynak taz online 02.01.2009)
    (burasi neresi, 02.01.2009 21:44 ~ 21:48)
  3. ariel şaron'un tahtına göz diken son model israilkasabı
    (finrod, 02.01.2009 22:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil