efexor xr

1. bu başlıkta
  2. bakın dur
  1. ilk 5-6 gün çılgınlar gibi esneten, esnetirken mide bulandıran, çene titreten, ağız kurutan, iştah kesen, çene kasılmalarına neden olan, diş gıcırdatan, susatan, durduk yerde güldüren ilaçtır. sonra kesilir bu yan etkiler, her şey normale döner.
    edit: 3-4 gün aksatıldığında insanın ağzına s.çan, bütün gün boyunce kusturan, en son kustururken ağlatan ilaçtır. aksatılmamalı, doktor kontrolünde bırakılmalıdır.

(, 17.06.2005 02:30 ~ 19.07.2006 13:23)

@438700

2. fazla alındığında hipomaniye neden olabilir.

(, 07.07.2005 13:03)

@447116

3. yan etkilerinden birisi ise erkekler de azgınlık hissi ve cinsel ilişkide geç boşalmaktır. fakat boşalma mevzusu gayet sancılı geçmektedir.

(, 04.04.2006 07:24)

@752905

4. insanın uzun süre sonunda kullanmaktan rahatlıkla bıkabileceği ilaçtır. insanın kafa olma seviyesini çok üste çıkarır. ayrıca çılgın bir kaşıntı yaratır kolda bacakta. kişi alkol de kullanıyorsa, bünyeye çifte zarar gelmesini istemez. her allahın günü beynindeki hormonlarla oynayan bir kapsül kullanmak da istemez. ve ilacı bırakır. zaten aksatmaya çoktan başlamıştır. işte bu noktada bu kişiye allahtan sabır diliyoruz, hatta yakın çevresine de bolca diliyoruz (sevgili + aile + kanka). zira hallice bağımlılık yapan bu ilacın bırakılması esnasında, geçmek bilmeyen mide krampları, soğuk terlemeler, üşümeler, kuvvetli bir iştah kesilmesi, bolca sakarlık, baş ağrısı, anlamsız zamansız ağlamalar, çevreye atılan gereksiz tripler, aynı zamanda garip durgun bir ruh hali baş göstermektedir. bu kişiye kızmayınız, yardım ediniz. çünkü gerçekten çevresindekilerin desteğine oldukça muhtaçtır. fiziksel durum yüzünden yaşadığı sıkıntıyı ancak yakınlarının desteğiyle kendini kontrol ederek mental açıdan yenebilir.
    doktorlar iyidir, evet. ancak hastaya 15 dk konuşmayla kutu kutu efexor vermek iyi değildir. gerçekten çok çaresiz durumda kalınmadıysa, antidepresanlar kullanılmamalıdır. özellikle de efexor. çünkü prozac vs efexorun yanında leblebi gibi kalır.
    tüm efexor kullananlara ve depresif kişilere mental kontrol gerekmektedir. muhtaç olduğumuz kuvvet, damarlardaki kanda gizlidir bir nevi.

(, 19.07.2006 13:35)

@888319

5. ilk günler ruhsal olarak sıkıntı verdiği,çeneyi uyuşturup konuşamaz hale getirdiği,devamlı esnettiği ama gece uyutmadığı,çok tuhaf ve kötü bir his bırakan rüyalar gösterdiği doğrudur.sonra her şey normale döner.bu ilacın en önemli yanı etkisini 10 günde gösterebiliyor,depresyona giren insanı 10 günde dünyaya döndürmeye başlayabiliyor olmasıdır.

(bkz: sözlüğün antidepresan eksperi olması)

(, 25.07.2006 13:44)

@894752

6. tıp eğitimi almamış biri olarak "kullanılmalı çok yararlıdır" veya "aman ha pis kaka antidepresan uzak durun" diyemesem de kullanan biri olarak yan etkilerinin bir dönem bezdirebileceği gerçeğine hazırlıklı olunması gerekir. ne kadar hazırlıklı olunabilir ki gerçi yaşamadan bilinmez.

(, 29.02.2008 08:38)

@2243612

7. kullanmaya başladığımdan beri diş ağrısı çektiren ilaçtır. uyurken çeneyi öyle sıkı kapattırır ki uyandığınızda diş ağrısından hiçbir şey yiyemezsiniz. gün boyu sürekli dişinizi gıcırdatırsınız. bir süreden sonra çene yorulur ama nafile. mide bulantısı da yapar ama atakların hepsi kesildiğinden içinizden buna değer dersiniz.

(, 10.03.2009 15:25)

@3203246

8. insanın kendini alakasız zamanlarda sırıtırken yakalamasına sebep olan kimyasal..

(, 21.03.2009 00:27)

@3239851

9. bu ilacın üretici firması wyeth ilaçları anonim şirketi'dir

(, 27.05.2009 14:37)

@3509750

10. bu ilacı kullandığınız ilk günler çeneniz öyle bir kilitlenirki dişinizde dolgu varsa düşebilir bende öyle oldu. dişlerimi sıkmaktan dolgum düştü. tüm vücutta kasılma ve şiddetli başdönmesi yapar. ancak bu yan etkiler yaklaşık bir hafta sonra ortadan kalkar.ilk on gün sonrası içmiş olmam veya olmamam arasında bir fark kalmadığını farkettim. bırakmam çok kolay oldu.tabii her kişide etkisi değişik olabilir.
    ancak, bu ilaçla birlikte tüm antidepresyon ilaçlarının kullanımını ben sakıncalı buluyorum.beyninizi adeta süngere çeviren ilaçların ruh halinize etkisi olabileceğini sanmıyorum. tecrübe etmiş bir kullanıcı olarak şunu söyleyebilirim ki antidepresanlar sadece fiziksel anlamda depresyonun etkilerini ortadan kaldırır. ağlama krizleri ortadan kalkar, kalp çarpıntılarınız azalır, panik atak halleri ortadan kalkar vs... ancak ruhsal çöküntü sebebini ortadan kaldırmaz. sadece fiziksel olarak duyarsızlaşırsınız. sorun yine beyninizdedir,yüreğinizdedir... bunun çözümü de sadece sizsiniz veya ilaç dışında alternatif yönbtemlere başvurması gereken doktorunuzdur.

antidepresanların prospektüsünde yan etkiler kısmına bir bakın , o yan etkiler başlı başına depresyon nedenidir zaten. antidepresyon ilacının yan etkisi de depresyon... trajikomik gerçekten.

(, 19.08.2009 16:30)

@3840863

11. (bkz: doktorunuza danışmadan kullanmayınız)

(, 19.08.2009 16:34)

@3840876

12. tedavisi yaklaşık 6 aylık kullanımda etkisini gösteren antidepresan.

antidepresanın temel görevi; kişinin kendisini strese sokması, depresyona girmesi gibi sebeplerle beyinde artan kimyasalların kişinin fiziksel durumunu kötüye çevirmesi nedeniyle bu durumu engellemek, beyini depresyon sürecinde fiziksel aktivitileri normal şekilde gerçekleştirecek duruma getirmektir. insanlar antidepresanlara neden bu kadar önyargıyla yaklaşıyorlar anlamıyorum. psikolojik olarak yıpranmışsınızdır; bilinçaltınıza etkiyen durumlar, taa çocukluğunuzdan beri sizi etkileyen durumlar, anne-babanızın sizi yetiştirme şekli her şey sizi etkilemiştir ve mücadele edemez, beyninizi hükmedemez hale gelmişsinizdir. bu durumda önyargı nedeniyle tedavi görmeyi reddetmek neden gerçekten anlamıyorum.

günümüz metropol insanlarının depresyona yakalanmamaları gerçekten çok zor. onu da geçtim, kişi gelişimini tamamlarken psikolojik bağımsızlığını elde etmek için psikolojik destek alması gerekir herhangi bir problemi olmasa bile.

burada yazan bütün kullanmayın yorumlarının aksine, bu ilacı doktoru kullanması önerilmiş arkadaşlara önerim; kullanın eğer doktorunuzun iyi bir doktor olduğuna inanıyorsanız.

(, 24.08.2009 16:02)

@3858145

13. deneyimlerime göre panik atak tedavisinde düşük dozda* kullanıldığında etkinliğini göstermesi için 2 ay sabredilmesi lazım. özellikle ilk bir hafta adamın ağzına sıçar, götünü siker. sürekli uyku hali (en az 10 saat uyku uyumadan uyanamazsınız), halsizlik, su dahi içememe, hızlı kilo kaybı, dakkada bir esneme, istemsiz kas hareketleri, vücudun her tarafına yayılan garip bir yanma hissi ilk bir hafta görülen yan etkilerinden sadece bir kaçı. 1 hafta düzenli kullanımdan sonra yan etkileri azalmaya başlar. 2 ay düzenli kullanım sonunda sadece bir parça halsizlik kalıyor. panik ataktan ise eser kalmadı diyebilirim. atakların sayısı giderek azalıyor, son 2 haftada ise tek bir atak dahi yaşamadım. yapanı, bulanı kutlarım. eferim.

ancak bırakma aşamasında ne gibi götlükler çıkaracak merakla bekliyorum. orası ayrı.

kısaca 1-2 hafta yan etkilerine dayanırım, uzun vadede ise sorunlarımı çözsün yeter diyenlere öneririm. korkmayın, yuvarlayın gitsin her sabah tok karna.

(, 13.10.2009 17:58 ~ 17:59)

@4057391

14. efexor xr 37,5 mg la geçen 4 ay:

panik atak tedavisinde başarılı evet. @4057391 yazdıklarım aynen geçerli. yan etkilerine gelince: ilk 2 ay görülen fazla uyuma ve halsizlik belirtileri de yavaş yavaş ortadan kalktı. panik ataktan zati eser yok şimdilik. en son ne zaman atak geçirdiğimi dahi unuttum. lakin 4 ayda bambaşka bir adam oldum. panik atak geçti bitti evet ama ruhsuz, neşesiz bi adam oldum çıktım. şen kahkalarla çınlattığım üniversite koridorları artık bana bir anlam ifade etmiyor. beyin kimyamı değiştirdikçe bu hap ben farkılılaşıyorum. depresif değilim lakin. mutsuz değilim. bu anlam çıkamsın burdan sadece bambaşka bi herif oldum çıktım. tek sıkıntım o şu ana kadar.

ayrıca bu 4 ay içerisinde hapı içmeyi unuttuğum iki gün oldu ve o iki gün içersinde ebem domaltılarak on bin kere sikildi. bu kadar düşük dozda kullanmama rağmen niçin bu kadar bağımlısı oldum anlamadım. nası bırakacaksak artık hayırlısı.

(, 24.11.2009 00:26)

@4212382

15. evet 6 ay sonunda şubat ayı ortasında bıraktım hapı. bırakmam kolay olmadı 37,5 mg içmeme rağmen. 150 mg ve daha üstü kullananlara allah sabır versin şimdiden. 37,5 u bırakana kadar bi ndereden su getirdim. ilk hafta bir gün aralarla aldım hapı, ikinci hafta iki gün arayla öyle öyle devam ettim ve bıraktım. şu an tüm etkilerini attım üzerinden sanırım içmemek daha iyiymiş be arkadaş. yukardaki girilerimde sık sık bahsettiğim halsizlik, uyku problemleri(aşırı uyuma-az uyuma), anormal rüya görme, sürekli düşük kan şekeri vs şıp diye kesildi. yeniden 6 saat uyku yeter oldu. valla pürü pak oldum. tabi bunda hapın 6 ay kullanımı sonucu beyindeki hormon seviyesini düzeltmesinin de payı var.

gene de teşekkür ediyorum hapı yapana edene.* panik atağa güle güle dedirtti sonunda. yan etkileri de hapı bırakınca gitti. ohh mis. sabır işi bu haplardan kullanmak resmen.

(, 01.03.2010 19:53 ~ 19:54)

@4849703

16. hayatıma girmesiyle çkması bir olmuştur. ne zamandır prozac katkısı içeren bünyemde, fiziksel yan etkilerini (kasılma, titreme vs.) hemen hiç görmemiş olsam da - uykusuzluk hariç- beni ara sıra ağlar'dan durmadan ağlar'a geçiren bir garip ilaçtır kendisi. deneyimli bir depresyon hasası olarak hayatımda ilk defa nöronlarımın birbirini arayıp bulamadığını bu ilaç sayesinde hissettim bir de; patronumun arkadaşı daha önce nerelerde çalıştığımı sorduğunda bakakaldım mesela, çalıştığım onca yeri hatırlayamadım ilk anda. daha sonra da pek hatırladım denemez ya, neyse! sonuç olarak, kısa sürede bezip kenara bıraktığım ilaç oldu kendisi. ha bu arada, ben yine prozac sayesinde istediğim anda bırakabildim; eğer bünyenizde böyle bir koruma kalkanı yoksa aman diyeyim, yoksunluk sendromları alışma sürecinden daha fena olabiliyormuş.

ama stresten birbirine giren kasları rahatlatıyor bak, onu belirtmem lazım. üzerimde pilates etkisi yarattı neredeyse,,,

(, 11.08.2010 22:47)

@5581393

17. hayatın mutluluk hormonu diye anılan serotoninden ibaret olmadığını öğreten ilaç. alındıkça donuklaştırır, stres yapar ve kasım kasım kasılmalardan dolayı tüm kaslarınız da gerçekten birbirine girer. mesela gündelik hayatta farkettiğim önemli bir olay göbeğimi kasmaktan artık halsizlik yaptığıdır. ama tedavi için etkili gerçekten ve doktor gözetiminde kullanılmalıdır. zira intihar gibi büyük bir boşluğa bile sürüklenebilme olasılığınız yüksektir. rüyalarınızda yaratıcılığını konuşturur ama yine uyanık olduğunuz zaman diliminde tüm yaratıcılığınızı öldürür. aynı zamanda eskiden mutlu eden şeyler mutlu etmemeye başlar: müzik. artık müzik dinlerken sadece enstrümanların uyumunu falan eleştirir olursunuz, alt yapısına bakarsınız, hangi duyguları yansıttığı zerre kadar önemi kalmamıştır artık. meditasyonu engeller, dikkatiniz sonuna kadar dağılır. çalışmanız gereken dökümanlara boş boş, resmen resimmiş gibi bakakalırsınız. o yüzden derslerinizde olan başarı düşüşünü de göz önüne almalı! bir de artık eskisi gibi tepki veremez olursunuz, onun yerine ütopik bir boşluk, gereksizlik kaplar bünyenizi. cevap vermeniz gereken şeylere bir "boş iş!" tarzında bir yaklaşımınız olur. ayrıca bırakılması en zor olan antidepresanlardandır sanırım ki bırakırken lustral gibi ssri tarzı bir başka ilaca da hafiften başlatılır. bu sizin efexor'u bırakmanıza yardımcı olurken kendisine bağlar ama kesinlikle lustral'ı daha kolay bırakabileceğiniz için bu gereklidir. yoksa dünya kaç bucak anlarsınız. ama tüm bunlara rağmen kesinlikle karşı olunmaması gerekir, zira depresyon da bir ömür boyu çekilmez!

(, 01.01.2011 14:30)

@6115470

18. bir seneye yakın süre günde 3x150mg alıp, bir süre önce günde tek shot 150mg'ye döndükten sonra okuduğum yorumların ardından, bende mi sorun var, hep aynı hep aynı dedirten ilaç oldu an itibariyle.

(, 21.01.2011 17:53)

@6272687

19. kullanan insanları bırakma aşamasında görmek istemediğim ilaçtır kendisi.zira ben çevremdekilere az çile çektirmedim.

(, 04.02.2011 01:41)

@6344999

20. bir haftada iki kilo verdirtendir, migren tedavisinde de kullanılandır

(, 04.02.2011 16:53 ~ 16:54)

@6348603

21. doktor günlük dozumu 1 kg'a çıkardı. nası karizmatiğim siz düşünün.

(, 29.04.2011 23:13)

@6880192

22. alkol ile kullanmayın diyor prospektüsünde. adamların bir bildikleri var, ben ettim siz etmeyin diye diyorum.

(, 13.08.2011 20:02)

@7462656

23. günde 3 tane 75 mglık tabletini yutunca çeneyi uyuşturan, gece uyutmayan, insana felç geçiriyormuş hissi veren antidepresan.

(, 01.11.2011 17:52)

@7867717

24. diğer antidepresanlar gibi artık bir çok vatandaşın tanıdığı bir ticari ürün... tüm insanlar zaman zaman(bazen her zaman) ruhsal sıkıntılar yaşayabilirler... 20. yüzyılın sonlarında kapitalizmin küreselleşmesi ve farmakolojinin gelişmesi, psikiatri biliminde tedavi şeklinin psikoterapiden farmakoterapiye(ilaçlı tedaviye) geçişini sağlamıştır(freud'u unutturdular bize azizim).
    sonuç olarak yalnızlaşan bireyler için, sıkıntılarını ilaç tüketerek çözümlemeleri reklame edilmiştir(işbirlikçi psikiatristlere girmiyorum). oysa ki biz insanız. sıcak bir kahve, hınzır bir kedi, yeni tanışılan bir arkadaş mutlu edebilir bizi... bu ve benzeri durumların da yan etkisi yoktur. yapılan bazı araştırmalar düzenli yapılan sporun antidepresanlardan daha etkili olduğunu; önemli bir araştırma da antidepresanların yalnızca major depresyonda(bilinen depresyon hastalığından daha öte bir hastalık hali) kullanılmasının uygun olduğunu göstermiştir. şimdi seratonin noradrenalin gibi teknik konulara girmiycem. ancak doktorunuzla birlikte ilaçsız sağaltım yollarına girmenizi salık ederim. doktorunuz yoksa "hemen yere bırak o elindekini"...

(, 01.11.2011 18:50)

@7867948

25. kız sikmede bir xanax, prozac kadar karizması olmasa da gayet sağlam bir hap. doktora bunu yazdırıp rahatlıkla ben manyağım diye gezebilir, memeye doyabiliriz.

(, 29.10.2012 21:43)

@9742286

1. 1
  2. 2