belki ilginizi çeker
  1. · kahverengi tombul şişe
  2. · efes amele sisesi
gündem
  1. · sözlük yazarlarının başucu kitapları
  2. · bu kızı üzersen karşında beni bulursun adamları
  3. · altıncı nesil yedinci nesili siker
  4. · niye yaşıyorsun sorusuna verilebilecek yanıtlar
  5. · hiç değişmeyen öğretmen lafları
  6. · itü sözlük yazarlarının odaları
  7. · 100 bin kaçak ermeni yi sınır dışı edebiliriz
  8. · iznik konsili
  9. · itü sözlük dünya kupası fantezi futbol ligi

efes amele şişesi  

1. kutu bira ile arasında tat farkının fazlasıyla belirgin olduğunu düşündüğüm, efes pilsen'in şişman, besili, nedense şekline amele demeyi isteği duyduğum, amele şişesinde ürettiği şahane, hakiki bira.
    (corvo, 07.06.2007 15:45)
  2. kutuya konulan birayla aslında aynı tadı veren şişe. bununla ilgili bir alman kanalında bilimsele yakın bir deney seyretmiştim. tadın kesinlikle fark olduğunu iddia eden insanlara hangi kaynaktan geldiği belli olmayan bira ve kolalar verilmişti. çoğu insan hangisi kutu hangisi şişe bilememişti. tabi bilenler de zaten %50 şans ile yola çıkmışlardı.
    (al da at dercesine, 07.06.2007 16:03)
  3. (neverlander, 20.08.2008 02:29)
  4. kısaca;
    (bkz: kara bira)
    (rhododendronluteum, 20.08.2008 04:14)
  5. biranın çok çiş getirmesinden dolayı böyle bi kulp takıldıysa efes şişeye doğal karşılamak gerekir. doğrudur çünkü. içersin, işersin, içersin, işersin gibi kısır bi döngüye sahip olunur içildiğinde. yine de köşe bakkalımdan 2.15 ytl'ye aldığım, şangırdataraktan eve getirdiğm, emek emek içtiğim, boşunu götürmediğim için annemden azar işittiğim kahverengi bira şişeme amele denmesinden hoşlanmadım.
    (gitana, 20.08.2008 05:02)
  6. nedense olur mu hiç... zaten bütün amelelerin kazma kürek sallamaktan omuzları daracık kalmış olup yan gelip yatmaktan da gönekleri çıkmıştır.
    (yaramazov, 20.08.2008 14:54)
  7. taksici dendiği de olur argoda.
    (retro, 20.08.2008 15:03)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook