fenerbahçe'nin brezilya'nın cruzeiro takımından transfer ettiği brezilyalı savunma oyuncusu. 1981 doğumlu oyuncu daha önce 2002 yılında olympiakos formasıyla başarısız bir avrupa serüveni yaşamıştı. ayrıca bu transferle fenerbahçe ve fabio luciano'nun yolları ayrılmış oldu.
geçen sene brezilya'nın altın karmasındaki luganoyla birlikte ikinci defans oyuncusu.fenerbahçe defansını sağlamlaştırmak için sağlam adımlar atmaya çalışıyor.edu da bu adımlardan biri.hayırlı olsun.
brezilya milli takımına seçilmesiyle beni büyük şaşkınlıklara sevk eden oyuncu.
bu adam brezilya milli takımına girebiliyorsa önder turacı hiç kasmasın türkiye belçika diye. direk brezilya vatandaşlığına geçsin. efsane olur kesin.
edit: ayrıca brezilya milli takımında herkes kendisine roberto carlos nasıl ne yapar diye sormuş. roberto carlos un seçilip edu nun seçilmediği bi günden sonra da bekleyecek adam beni soran oldu mu acaba diye. üzülüyorum.
brezilyada futbolcu olmak isteyen her çocuğun aslında gol makinası olup, top cambazlığı yapıp kendinden söz ettirmek istemesi sonucunda milli takımda oynamaması için çok bir sebep görülmeyen defans oyuncusu. herkes adriano ,ronaldinho ,ronaldo robinho olmak isterse defans yetişmez tabi ülkede.
şanssız iki müdahalede çok büyüki ki hata yapan fenerbahçe savunma oyuncusu. maçı neredeyse kaybetme noktasına getirdi fakat umarım kendisini bir an önce toplar. takımın ona ihtiyacı var.
neredeyse forma giydiği her maç spektaküler bir hata yapan, "annanem bile o topu kaptırmazdı" gibi cümleler kurmamıza neden olan, ne sarının ne de laciverdin yakıştığı, lüzumsuz futbolcu (defans) modeli.
rus takımlarına karşı eli ayağı dolaşan topçu..
aksaray'da verdiği 100 doların ardından boş mu çevrilmiştir nedir, bir heyecan bir çaresizlik içinde hissediyor kendisini..
ben forvet oyuncusuyum diye bas bas bağıran adamdır. yandan gelen ortalarda kaleciyle top arasına girme hususunda üstün yetenekleri vardır. zico'nun en azından gol yememe adına forvette görevlendirmesi gereken topçudur. ya da siktirsin gitsindir.
fenerbahçe'nin bön bakışlı, seksi latin güzeli. hele hele rakibin gol atma niyeti bile yokken bir anda sahneye çıkıp kendi kalesine attığı spektaküler golleri ve ardından attığı emrahımsı bakışları yok mu... vallahi sen adamı öldürürsün edu! (bugün onun sayesinde elenseydik taraftarlar onu yer miydi bilinmez)
kendi kalene gol atma rehberinin yazarı oyuncudur. kazmalıkları göze batsa da yaptığı bilmem kaç yüz müdahale sayesinde fenerbahçenin bu kadar sağlam bir takım olmasına temel oluşturan oyunculardan biridir. yine de çok iyi ters köşe goller atabiliyor helal(!) yani.