|
|
- ing; düzenleme. sözlükte kararsız arıların fazla kullandığı hede
(lethe, 27.10.2004 22:11)
- aslında ingilizce'de edit diye bir kelime yoktur, edition vardır. bu kelime back-formation yoluyla edition'dan türemiştir.
- (bkz: giri editleme aracı)
- "düzeltme" veya "ek, eklenti" sözcüklerinden habersiz arıların kullandığı kelime...
(bkz: türkçesi varken ingilizce kelimeler kullanmak)(radula, 02.12.2005 17:41 ~ 28.02.2007 20:48)
- dos'ta çalışan eski bir metin editörü. notepad'in eskisi.
başlat>çalıştır boşluğa "edit" yazıp tıklayın geliyor. mavi ekranlı bişey. güzel güzel... ben sevdim.
- "bu giri neden kötülendi aklım almıyor doğrusu"
"direk bilgi veriyoruz yine eksiliyolar"
"eksi veren arkadaş allah rızası için mesaj atsın"
"eksileyen arkadaşlar için not: allahsızlar"
"basın eksiyi"
"gücüne mi gitti lan"
"arkadaşım eksilemen bu gerçeği değiştirmiyo"
"eksileyin eksileyin o zaman geri gelecek maç nası bi hırsla girişiyosa fareye helal valla aynen devam..."
"kötülemek sevaptır, buyrun :)"
"hırs yapma diyorum hala hırs yapıyosun. bana bunu yapma. üzülürüm."
"işte bu işte bu! kendi düşüncelerinizin bende ki yansıması benim en kötü girlere girmeme sebebiyet verdi. aslında o sizin kötülüğünüz. anlatabildimmi?? ya da anlayabildiniz mi??"
"süper lan kırk yılın sonunda bi istatistiğim oldu ne kadar mesudum bilemezsiniz, sağolun canlar"
gibi söylemlerden daha farklı kullanımının beklendiği düğme.
(bkz: giri düzeltme aracı)
ek: gerçekten çok güzel oluyo giri düzeltmek. yukardaki söylemleri tırnak içine almamışım biraz geç olsa da aldım.
ek2: bir kaç yakınma eklemesi daha yaptım.
ek 3: aklıma geldikçe geçen haftanın en kötü girilerinden* "edit"lenmiş girilerin editlerini buraya yazıyorum. bir nevi deneysel giri.
ek 4: yerinde duramayan edit çok rerörerö(milwaukee, 12.04.2006 23:29 ~ 03.12.2007 10:51)
- "ya bu girime de eksi almışım. ya eksi veren arkadaşım. niye eksi veriyorsun ya? ota boka eksi vermesenize ya!"
- bazı yazarların diğer yazarlara hakeret etmek için kullandıkları fasilite haline geldi. çirkinleşti.
- ".." şeklinde düğmesi vardır. sadece kendi girinizin üstüne gelince çıkar.
(azwepsa, 10.08.2006 14:32 ~ 15.03.2007 10:04)
- hep bir mızırtı hep bir yakınma doludur. bir allah'ın kulu da edit yapıp, "bu girimi beğenenler olmuş. artı vermişler. çok teşekküer ederim" yazmıyor ak!
- (bkz: bye bye türkçe)
(bkz: oktay sinanoğlu)
edit: pardon düzeltme olacaktı değil mi?*
- (bkz: büdüt)
- kendini sözlük formatına ve konseptine adamış iyilik perisi arıların, giri içinde gördükleri hatayı hoş bir mesajla '' o öyle olmamış. bence böyle olsa daha güzel olur. '' gibi bir mesajla iletmesi üzerine ya da yazarın kendi hatasın görmesi ile oluşan, giri coverması.
- (bkz: hamiş)
- türkçe yazım ve türkçe karakter kullanımı, dil bilgisine uygunluk konusundaki hassasiyetiyle dikkat çeken sözlükte kullanımını yadırgadığım, yerine düzeltme kelimesinin sözlüğe daha çok yakıştığını düşündüğüm ingilizce kelime..
- (bkz: edit imla)
- tashih de deriz, diyebiliriz.
- daha delisi çıkana kadar en deli edit için (bkz: @1557399)
|