görseller
eddie izzardeddie izzard
eddie izzardeddie izzard
belki ilginizi çeker
  1. · dress to kill
  2. · amerikan ingilizcesi vs ingiliz ingilizcesi
  3. · cem yılmaz
  4. · crossdresser
  5. · bee movie
  6. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · erkekte ses tonu
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · mavi jeans
  9. · hande yener

eddie izzard  

1. süper komik ingiliz stand upcı.travestidir, kendini şöyle anlatır: "i´m two lesbians trapped in a mans body"
    (panavision, 12.08.2006 19:16 ~ 19:16)
  2. travesti olduğu düşünülen, lakin gayet erkek olup, şovları için kadın kılığına giren stand up komedyenidir.

benzeri için
    (bkz: huysuz virjin)
    (kornish, 25.05.2008 02:40)
  3. absufakinlutli benzersiz, komik, kültürlü ve british komedyen. son dönem dizilerinden the riches'i izlemişleriniz, o likit çekilmiş koca mavi gözleri, mürdüm rengi dudakları görünce "lan?" diyecektir. ve haklıdırlar da. the riches'in aile babasıdır kendisi.

böyle bir talihsizlik oldu. glorious tee 99'larda sahnelenmişken ben aklıevvel 2009'da tanıdım kendisini. üstelik the riches'i seyretmiştim. büyük utanç.
    türk insanı karakteristiği elbette ki bende de var. önce "aa cem yılmaz bundan çalmış!!1" dedim, sonra da "amaan seinfeld ne tırt adammış". ikisi de heyecanla söylenen laflar tabii. ama şu bir gerçek, eddie amca bir tane. farklı yani. özellikle dress to kill'in ilk yirmi dakikasında dünya tarihi hızlandırılmış paket programı aldıktan sonra bir "n'olüyo len?" dememek kaçınılmaz.
    üşenmedim, amcanın oyunlarının listesini buldum, söylüyorum. hazır mısın canım:

(bkz: dress to kill)
    (bkz: circle)
    (bkz: unrepeatable)
    (bkz: definite article)
    (bkz: glorius)
    (bkz: sexie)
    (bkz: live at the ambassadors)

huysuz virjinle tek benzerliği diyeceğim ama o bile yok. bir kere kadın kılığında çıkmıyor. "ben travestiyim!" diye çıkıyor. üstelik biz çocukken abilerimizin ablalarımızın "ekvator altı" diye tabir ettikleri espri anlayışından eser yok. izlettiğim (ben de yanlarında bir daha izliyorum tabii) arkadaşlarımın neredeyse tamamı öncelikle buna şaşırdılar zaten. tamam öncelikle değil, 1. dünya savaşı esprileri vurdu öncelikle. ama sonra bu cinselliğe abanmayan, neredeyse cinsiyetsiz komedi tercihine şaşırdılar. günlerce uyuyamadılar, neden? neden? diye sordular. (no one gets that)

bu nedense gizli kalmış hazineyi gündemde tutmak için spam giriler yazmam olası, söyleyeyim.

çok güzel aksanı var bi de.

izleyin, izletin anacım.
    (scissorshands, 05.03.2009 11:18 ~ 15:05)
  4. dondurma aracından düşmana bomba atarkenki "fuck off"ı ömre bedel gerçekten.
    (evet açtım bir daha izliyorum ti allahım.)
    (scissorshands, 05.03.2009 12:20 ~ 14:09)
  5. elinden ne kraliçelerin ne de papaların kurtulabildiği genel kültürüne hayran olunası yemen doğumlu ingiliz komedyen.
    (meyzen, 09.10.2009 17:23)
  6. hbo için yaptığı dress to kill tüm zamanların en muhteşem stand-up showlarından biridir.
    (kel ve tombul, 29.10.2009 22:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil