absufakinlutli benzersiz, komik, kültürlü ve british komedyen. son dönem dizilerinden the riches'i izlemişleriniz, o likit çekilmiş koca mavi gözleri, mürdüm rengi dudakları görünce "lan?" diyecektir. ve haklıdırlar da. the riches'in aile babasıdır kendisi.
böyle bir talihsizlik oldu. glorious tee 99'larda sahnelenmişken ben aklıevvel 2009'da tanıdım kendisini. üstelik the riches'i seyretmiştim. büyük utanç.
türk insanı karakteristiği elbette ki bende de var. önce "aa cem yılmaz bundan çalmış!!1" dedim, sonra da "amaan seinfeld ne tırt adammış". ikisi de heyecanla söylenen laflar tabii. ama şu bir gerçek, eddie amca bir tane. farklı yani. özellikle dress to kill'in ilk yirmi dakikasında dünya tarihi hızlandırılmış paket programı aldıktan sonra bir "n'olüyo len?" dememek kaçınılmaz.
üşenmedim, amcanın oyunlarının listesini buldum, söylüyorum. hazır mısın canım:
huysuz virjinle tek benzerliği diyeceğim ama o bile yok. bir kere kadın kılığında çıkmıyor. "ben travestiyim!" diye çıkıyor. üstelik biz çocukken abilerimizin ablalarımızın "ekvator altı" diye tabir ettikleri espri anlayışından eser yok. izlettiğim (ben de yanlarında bir daha izliyorum tabii) arkadaşlarımın neredeyse tamamı öncelikle buna şaşırdılar zaten. tamam öncelikle değil, 1. dünya savaşı esprileri vurdu öncelikle. ama sonra bu cinselliğe abanmayan, neredeyse cinsiyetsiz komedi tercihine şaşırdılar. günlerce uyuyamadılar, neden? neden? diye sordular. (no one gets that)
bu nedense gizli kalmış hazineyi gündemde tutmak için spam giriler yazmam olası, söyleyeyim.