belki ilginizi çeker
  1. · kızına okşan adını veren baba
  2. · cihandabir biricik birtane birleşik meltem
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · 100 opera
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · thierry henry
  5. · galatasaray
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · 17 kasım 2007 norveç türkiye maçı
  9. · otobüsün gelmesi için sigara kurban etmek

ebeveynlerin çocuklarına attığı en büyük kazık  

sayfa  / 2
  1. ebeveynlerin çocuklarına attığı en büyük kazık; çocuklarına ileriyi düşünmeden koydukları isimlerdir.

efendim çocuk doğar, baba sıkı devrimci.
    bebek kızsa; eylem,
    erkekse; devrim diye adlandırılır.
    baba ülkücü. kızsa asena,
    erkekse; alperen falan.
    o çocuğun büyüyünce ne olacağını düşünmeden...
    garibanım, üniversite kazanır. sağ - sol umrunda değildir. ama adından dolayı istemeden bir gruba dahilmiş muamelesi görür. yine de bu isimlerin karizması var. ya şunlara ne demeli;
    çınar; neymiş efendim ayakta ölürmüş, uluymuş, en yüce ağaçmış. bildiğin odun işte. hele bir de çocuk vurdumduymazın, tembelin, ilgisizin, alakasızın biriyse, ileride kız arkadaşıyla yaşayacağı diyalog şu şekilde olur;

k: dün doğum günümdü çınar.
    ç: iyi ki doğdun o zaman balım.
    k: tam bi odunsun çınar, zaten annenle baban küçükten anlamış ne mal olacağını, direk odun ismi koymuşlar sana.

deniz;
    güzel isimdir vesselam. ama arkadaş çevrenizin götlük derecesine göre bundan da çekebilirsiniz. alın size muhabbet;

a: la arkadaşlar deniz kenarına gidelim mi?
    d: bu mevsimde napacan olm denizde?
    a: hiç, deniz'e ayağımızı sokarız.

karar verdim, ben de çocuklarıma kazık atacam. isimleri düşündüm bile;

şemsi
    şemsiye
    fıski
    fıskiye
    (hiçbirşeydiyen, 27.01.2008 18:18)
  2. en büyük kazık onları dünyaya getirmektir.
    (şerbet, 27.01.2008 18:22)
  3. hatalı kromozomlarını aktarmış olmalarıdır.
    (casillasmania, 27.01.2008 18:34)
  4. bazı ebeveynlerin yaptığı en büyük kazık çocuklarına meslek ve kariyer empoze etmeye çalışmaktır. yeri gelir baba mesleğini devralmaya zorlarlar, yeri gelir okutmayıp ev kadını olarak kocaya yollarlar, yeri gelir zorla memur yapmaya gayret ederler, yeri gelir çocuğu küçükten itibaren kendini tanımasına izin vermeden belli yönlere kanalize ederek doktor, mühendis gibi geleceğini parlak gördükleri(!) mesleklere kazandırmaya çalışırlar. elbette bunları yaparken çocukları için doğruluğu tartışılabilecek çeşitli mantıklarla en doğrusunu yaptıklarını ve zamanla haklılıklarının ortaya çıkacağına inanırlar. zaman zaman plan işler ama sık sık da ters teper. çocuk da bazen durumun farkında olduğu halde bazen aileye karşı gelmeme tabusuyla, bazen karşı gelmesine rağmen gücü yetmediği için, bazen de hiç bilmeden bu kazığın kurbanı olur. üstelik hayatındaki olası başarısızlığın tek sorumlusu olarak da kendisi gösterilecektir çünkü çoğu zaman ailesi ona her türlü fırsatı vermiş ve görevini yapmış olarak anılır...
    (8844455, 27.01.2008 18:52)
  5. bir nesli hayvan sevgisine itmek isterken o neslin hayvanlardan soğumasına neden olan kazıklar ve yalanlardır. şöyle ki;

insanoğlu küçükkken her boku araştırmak ister, bilimsel olmasa da bazı doğru neticelere varmak için büyüklerinin yardımına ihtiyaç duyar. ilk önce merak edilen tabi ki "baba/anne ben nasıl oldum?" sorusudur. bir takım araştırmalar sonrası varılan nokta yalansever ebeveynler yüzünden "seni leylekler getirdi yavrum" sonucudur. büyüyüpte leylekler tarafından getirilmemiş olduğunuzu öğrenince doğal olarak leyleklerden soğuyor insan ve tabi ki ebeveynlerden. benim hiç ailecek izlediğimiz bir filmin öpüşme sahnesinde yüzüm kızarmadı. hem de hiç. bunun eksikliğiyle büyümek nasıl bir duygudur bilir misiniz?

yıllar yılı bizim gibi leylekler tarafından getirilmeyip, kurtlar tarafından büyütülen tarkan'ı kıskanmak nasıl bir duygudur bilir misiniz?

(bkz: çok dertliyim be sözlük)
    (itirazım var sayın yönetici, 27.01.2008 18:55 ~ 31.01.2008 10:18)
  6. borçlarını ödetmektir.
    her ay ödeme günü öncesi arayıp, hal hatır sorup, "borçları yatırıyon mu yavrum?" diye sorup, sonra da ödemeler bitince ortaya çıkıp, "bunları ödemek zorunda değildin ki" demektir.
    (right lane must exist, 27.01.2008 19:33 ~ 19:36)
  7. (bkz: seks)
    (fluwn, 27.01.2008 21:56)
  8. daha küçük bir çocukken gece sahura kalkmayı isteyen yavrusuna söz vermesine rağmen sahura kaldırmamaktır.
    (ayabakan, 27.01.2008 22:16)
  9. kışın dondurma yenmez deyip, kendilerini bir kış vakti sabahın 2 sinde, tuvalete kalkerken ellerinde iki kaşık, vanilya ve çilekli dondurmaya yumulmalarını izlemek.
    (donnie darko, 27.01.2008 22:21)
  10. zamane atarilerinin adaptörleri ısınınca patlıyor diye 2 saatten fazla oyun oynayamamak.
    (megae, 27.01.2008 22:22)
  11. erkek çocuklar için geliyor:

sünnettir efenim. acımıyormuş, sekter lan!
    (kl7mu, 27.01.2008 22:24)
  12. alıcam alıcam deyipte bir türlü alınmayan köpek yavrusu. ulan hani hayvan beslemek süpersonik bir şeydi. yemeyin lan beni. hayvan bu, tabi pisliği tüyü falan olucak. allahallaa...
    (donnie darko, 27.01.2008 22:25)
  13. (bkz: @2168259)
    (marigold, 27.01.2008 22:36)
  14. (bkz: cami avlusuna bırakılan çocuk)
    (therealman, 27.01.2008 23:00)
  15. ona bir kardeş yapmayıp, tek çocuk olarak büyütmektir.
    (mürekkepbalığı, 27.01.2008 23:10)
  16. iki küçük can, küçücükler... anne onlara sahip olmak için uğraşmış durmuş yıllarca; ancak anlaşılan o dur ki sadece sahip olmak için uğraşmış varlıklarını edindikten sonra bir umursamazlık sanki. hani çok istediğiniz bir kazağı aldıktan sonra giymezsiniz ya öyle bir şey işte. tek amaç almaktır, neyi,neden tatmin etmektir bu bilinmez. sonra doktor küçük şeylerden birinin diğerinden daha fazla oksijen tükettiğini ve diğer küçüğün gelişiminin bu yüzden tehlikeye girdiğini söyler. peki anneye ne yapmak kalır. dinlenmek, iyi beslenmek tavsiye edilir; ancak anne ne yapar? sigara içmeye devam eder, dinlenmez de pek...
    sonuç; 2 yaşından sonra ortaya çıkmış semptomlar, çocuğun motor ve dil gelişiminin yaşıtlarından geride kalması, annenin kendini suçlaması hatta nefret etmesi ve yılların o doktor senin bu doktor benim yollarında geçip gitmesi...

işte bir ebeveynin evladına yapabileceği en büyük kötülük, atabileceği en büyük kazık budur...

geleceğini öldürmek!!

(bkz: ben yaptım)
    (bkz: çok pişmanım)
    (toşdidi, 27.01.2008 23:19 ~ 24.09.2008 17:01)
  17. çocuklarını hayata hazırlamamak. hayatın sillesi denen şeyle tanışmalarını engelleyebildikleri kadar engellemeye çalışmak. hayat zor, acımasız, insanlar tehlikeli diyerek çocuğu gerçeklerle tanıştırmamak..
    (karamelize ekmek, 28.01.2008 00:20)
  18. (bkz: ensest)
    (cam eldiven, 28.01.2008 00:24)
  19. nüfus cüzdanlarındaki din kısmını kafalarına göre doldurmalarıdır.çocuk büyür din dersinde inanmadığı pek çok şeyi duyar sinirlenir fikirlerini savunur kavga eder koşar müdüre gider müslümansan gireceksin cevabını alır ve ailesinin ona danışmadan yazdırdığı bişey yüzünden kalır din dersinden ailesinin düşüncesizliği yüzünden birçok önemli sınavı bırakırda din çalışır.evet budur en büyük kazık ve gerçekten çok acıtmaktadır.
    (ihmaiwtd, 28.01.2008 01:17)
  20. düğüne giderken çocukları almıyolar düğüne diye ekmeleri.
    (zogo, 28.01.2008 10:54)
  21. bir keresinde arkadaşım babasından bir deri ceket istemişti. babası da "param yok, alamam" diye geri çevirmişti. bir hafta sonra o ceketi babasının üstünde görmüştük. bu, babasının arkadaşıma, onu dünyaya getirmeye vesile olduktan sonraki en büyük kazığıydı sanırım.
    (a perfect tool, 30.01.2008 20:13)
  22. çalışan, dürüst olan kazanır gibi kavramlarla yetiştirmek.gerçek dünyada öyle olmuyor pek.
    (arapbebek, 31.01.2008 09:28)
  23. atılan en büyük kazıklardan 2.'si çocukların genç yaşta babalarının borçlarını ödemek zorunda kalmasıdır.

(bkz: baba kazığı)
    (kırmızı kalem, 31.01.2008 11:00)
  24. kız çocuk, erkek çocuk ayrımı yapmalarıdır.
    (arapbebek, 01.02.2008 08:56)
  25. (bkz: akraba evliliği)
    (billy, 01.02.2008 10:34)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil