belki ilginizi çeker
  1. · hayvan sevgisini abartmak
  2. · türcülük
  3. · hayvanlara eziyet eden orospu çocukları
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · aşk ı memnu
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · yaran diyaloglar
  6. · okan bayülgen
  7. · ugg
  8. · happiness
  9. · venom

earthlings  

1. insanı insanlığından soğutan, hayvanlara yapılan eziyetleri açık saçık gösteren, bunlar olurken allah nerede dedirten, herkesin izlemesi gereken belgesel.

http://video.google.com/...
    (neverwinter nights, 26.11.2007 17:50 ~ 17:50)
  2. insanların hayvanlar üzerindeki egemenliğini anlatan, shaun monson'un kendi yazıp yönettiği ilk ve tek belgesel filmdir. insan denilen yaşam formunun vahşileşebilme sınırını gerçek bir bakış açısından, tamamen gerçek görüntülerle -insanlığımdan utanarak- izledim. izlediğim görüntüler aklıma geldikçe midem düğümleniyor, ellerim titriyor. kendine insan adını veren her yaşam formunun bu belgeseli defalarca izlemesi ve ulaşabildiği son sınırlar dahilinde izletmesi ve alacağı ders dahilinde davranışlarını ölçüp tartması gerekir ki; insan sıfatını hakedebilsin.
    not: çocuklara asla izletmeyiniz.
    (seçtiğiniz nick fantastik karakterler içeriyor, 28.07.2009 01:45)
  3. insanı ciddi anlamda etkileyebilen, hatta duygusal bir insanı travmatik derecede etkileyebilen, insanoğlunun kendi dışındaki yaşam formlarına neler yapabileceğini tüm açıklığıyla gösteren ve insanı yaşamaktan soğutan (evet evet yaşamaktan, yani aldığınız her nefese lanet ediyorsunuz, çünkü tüm o iğrençlikleri yapan türe mensupsunuz) harika bir belgesel film...

--spoiler--

filmde türkiye'den de bir sahne var. iskenderun'da canlı canlı çöp arabasına atılan sokak köpeğini herkesin hatırlayacağından eminim.
    filmin tamamında zihnen hasar aldım ama en çok neresi diye soracak olursanız derisi soyulduktan sonra bir kenara atılan fokun hala gözlerini kırptığı ve etrafa boş gözlerle baktığı kısım derim. o an fokun o gözleri bana aitmiş gibi geldi.

--spoiler--
    (iki nokta üst üste, 08.08.2009 05:13)
  4. keşke (gerçekten insan olana yaşatacağı travmaya rağmen ) herkes izlese ve birşeyleri değiştirmek için bir adım atsalar...
    (would, 11.11.2009 20:54 ~ 21:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil