|
|
- geleceğe dönüş bilmem kaçta mcfly'ın anne ve babasını dansettirmek için söylediği şarkı.
- (bkz. sözlerini de yazayım tam olsun)
(bkz. akordunu da basıyım tam olsun)
(bkz. istersen söyliyim)
(bkz. tek kişilik orkestra)
earth angel, earth angel
will you be mine
my darling dear
love you all the time
i'm just a fool
a fool in love with you
earth angel, earth angel
the one i adore
love you forever and ever more
i'm just a fool
a fool in love with you
i fell for you
and i knew
the vision of your lov-loveliness
i hoped and i prayed that someday
that i'd be the vision of your hap-happiness
oh,oh,
earth angel, earth angel
please be mine
my darling dear
love you all the time
i'm just a fool
a fool in love with you
- insana huzur dolmasına neden olan şarkı, çalması da çok kolaydır ayrıca.
- chuck berry'nin seslendirdiği güzel parça
- bir elvis presley şarkısı olup dinledikçe dinlenilesi, insana koydukça koyası bağımlılık yapası bir özelliği de vardır.
- (bkz: the penguins)
- her çaldığında beni duygulandıran, çocukluk yıllarıma götüren şarkı...
(bkz: back to the future)
- kendine dair bir şeyleri olur ya insanın, dönüp dönüp baktığı;birinci sınıftaki abartılı derecede şirin tokaları, ilkokuldan kalma anket defterleri,bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için diye başlayan,hiç ayrılmamak üzere diye biten hatıralar veyahut sırf, bir gün gidilecek diye gitmediği ama hep aklında olan eski mahalle.
bunlar sadece hatırlamak için vardır.hatırlamak gereklidir çünkü öyle yorar ki hayat kendini unutursun.
hiçbir zaman eski mahalleye gidecek kadar olmasa da cesaretin, ara sıra bak o defterlere.
bu girinin bu şarkıyla ne alakası mı var.
bütün bunlar olmazdı ki bu şarkı olmasaydı.
- death cab for cutie'nin gayet güzel yorumladığı nostaljik şarkı.
(rafael, 22.06.2007 00:07 ~ 00:07)
- şimdilik asla evlenmeyi düşünmememle birlikte büyük konuşmanın ne kadar büyük bir yanlış olduğunu bildiğim için olurda bir gün evlenirsem diyelim düğünümde earth angel çalınacaktır.
- kesinlikle hayatımda duyduğum en iyi şarkılardan biri...hatta ilk beşte diyebilirim...tabi bu kadar etkileyici olmasında back to the future'ın, ve özellikle o müthiş sahnenin de büyük payı var...evet, enchantment under the sea dance...
tamam şarkı tek kelimeyle harika ama şarkıyı her dinlediğimde özellikle son nakarata gelince kesinlikle tüylerim diken diken oluyor...niye mi? tabi ki aklıma o sahne geliyor çünkü: yok olmaya başlayan marty* artık gitar çalamamaktadır, yere çökmüş babasına* yalvaran gözlerle bakmaktadır tam o an...sonra inanılmaz birşey olur ve george, lorraine'i diğer herifin kollarından alır ve öper...işte tam o anda earth angel da son nakarata girer...bu son nakaratı, sanki tüm olanların farkındaymış gibi öyle bi coşkuyla söyler ki marvin berry ister istemez tüyleri diken diken olur insanın...öpücükle beraber marty'nin bi anda ayağa kalkmasını, sonra da o şaşkınlıkla george'a el sallamasını -tabi ki o sırada da hem mutlu hem de şaşkın bi şekilde eline bakmasını- nasıl unutabilirim ki? bi klasik benim için...
belki bu sahne yüzünden, belki de şarkının kendi güzelliğinden, earth angel her dinlediğimde bana inanılmaz bi mutluluk veriyor...ve biliyorum bu film olmasaydı, belki de hiçbir zaman haberim olmayacaktı bu şarkıdan...bu yüzden beni böyle bi güzellikle tanıştırdığı için back to the future'ı ve tüm emek verenleri bir kez daha ayakta alkışlıyorum...iyi ki var be bu film...
|