|
|
- elrond'un babası. babası insan annesi elfdir. bu yüzden kendisi, karısı ve çocukları elrond ve elros için insan ya da elf olmayı seçme hakkı verilmiştir. elros dışında hepsi elf olmayı seçmiştir. elros da daha sonra numenor'un ilk kralı olmuştur.
neyse bu şahıs, 1.çağın sonunda morgoth'la olan savaşlarında yardım istemek için valar'a ulaşmak üzere vingilot isimli gemisiyle yola çıkmıştır. silmaril'in yardımı ile ölümsüz diyarlar'ın yolunu bulmuş ve valar'dan yardım istemiştir. o gün bu gündür gemisiyle göklerde dolanır. war of wrath'da gemisiyle gelip ancalagon'u tepelemiştir.
- quenya dilinde denizin aşığı denmektedir. yarı elf, kutlu, parlak ve denizci de denir. tuor ve idril'in oğlu; gondolin'in yağmalanmasından kaçmasının ardından sirion deltasında dior'un kızı elwing ile evlendi; onunla birlikte aman'a yelken açarak morgoth'a karşı yardım için yalvardı. beren'in angband'dan aldığı silmaril'i taşıyarak gemisi vingilot ile göklerde yelken açtı.
- (bkz: earendil the mariner)
- elf anne idril ile insan baba tuorun çocuğudur.
melkorun ortadünyada elflerin kökünü kazımasına ramak kala vaların yardımını dilemek için batıya yelken açmıştır. öfke savaşında melkorun esir edilip zamandışı boşluklara hapsedilmesinin ardından onun bekçiliğini yaptığı söylenir. kendisine ırk seçim hakkı verildiğinde önce insan olmayı dilemiş ancak eşi elwing elf kalmak istediğinden onunla birlikte sonsuz bi hayat yaşamayı seçmiştir.
- (bkz: star of earendil)
|