ilk birkaç saat sırf upload yapsa da ısınınca gaza gelip her şeyi çatır çatır indiren programdır. 128 adsl'in 256 olmasıyla önemi daha iyi anlaşıldı. öyle modlar falan kullanmaya gerek yok, direk orjinali ile çok az sabırla tüm emule arşivine erişilebilir.
kazaa gibi p2p protokolleri gibi çalışmayan, büyük dosyaların paylaşımı için tasarlanmış olan ve bu yüzden film indirmeye kalkarsanız çok işinize yarayan ama aynı yararlılığı müzik indirmesinde yaşatmayan program. bu programı açınca birşeyler download etmeseniz bile browse hızı yerlerde sürünmeye başlar, kazaa bağlanmaz olur...çıldırır insan. büyük dosya indirmek dışında kullanılmaması akıllıca olur. hem niye soulseek diye bir icad yapmış atalarımız?
lowid olmama rağmen sayesinde hayvanlar gibi divx arşivi yaptığım, p2p lerde zor bulunan albümleri indirdiğim bir yandan da millete kendi arşivimin nimetlerini sağladım süper oluşumdur. ayrıca artislik olsun diye söylemiyorum ama lowid ile 15kbps görmüşlüğüm var. hayır ben mi ilgincim anlamadım.
her türlü program, albüm, oyun ve filmin bulunabileceği bir program. sayesinde insanlar paylaşarak deli gibi arşivler elde etmişlerdir.
p.s.: eğer şarkı download edilecekse albüm indirmeniz tavsiye edilir.
p.s.2: çok büyük dosyalar indiryorsanız (mesela 3gb) program bazen kasabilir, bunun nedeni norton antivirus veya herhangi bir antivirus programı da olabilir.
şu anda bunu kullanarak makinamdan mysql çekmeye çalışan bir dallamanın online olduğu p2p aracı. tey allahım... ne diyeceğimi bilemedim. verdiği emeğe yazık.
indirilen dosyanın son 0.1 mbı kalmasına rağmen, sırada beklemeniz gerektiği zaman güzel güzel küfürler saydırdığınız program. çektiklerinizin kalitesinden, fake olmamasından siteler aracılığyla emin olabiliyorsunuz ama bu sıra bekleme olayı insanı deli edebiliyor.
eğer download hızı önemli değil ben nadide albümler arıyorum kimsede olmayan bende olsun deniyorsa muhakkak kullanılması gereken program. bir diğer güzelliği şarkıların teker teker değil albüm şeklinde bulunmasıdır. ayrıca ben de nadide bir çok albümü sırf insanlar yararlansın bulabilsinler diye harddiskimde tutuyorum.
aptallığımdan olsa gerek bir bok anlamadığım program, girdik, free angel fln da yaptık, gel gör ki bir server bulamadım bağlanacak, hepsi dead hepsi dead nereye kadar! bir film bulacağız diye girdiğim şekillere bak ey sözlük ahalisi
özel olarak kırılmış olan modlarla vermeden de almanın mümkün olduğu diyemesek de, çok az mesela 1kb upload vererek de, oldukça güzel download yapmanın mümkün olduğu program.
türk yapımı modlar için;
(bkz: emule free angel mod)
(bkz: emule gokhan2604 mod)
xp ile kullanıldığında ve hi id ye ulaşabiliyorsanız ortalama 23-25 kpsyle indirme yapabileceğiniz geniş kaynakları ve dosya çeşidi olan paylaşım programı.
yüksek id alındığında tadından yenmeyen paylaşım programı. net limiter ile kullanıldığında 256kpbs lik bağlantıda ortalama 23k download yapabilirsiniz. ancak bu hıza program açıldıktan sonra 1-2 saat içinde ulaşılabiliyor.
yüksek id almak içinde yapmanız gereken kısaca modeminizin ayarlar bölümünden virtual serverda 4661, 4662, 4665, 4672 portlarını açmak. yüksek id aldığınızda artık hem yüksek id hem de düşük id kullanıcılardan dosya alabileceksiniz. dolayısıyla türk kaynaklı dosyaları bulma şansınız artacak.
lowid sorunsalını aşabilmek için insanların sadece emule un üzerinde çalıştığı portları açmasının gerektiği,high-id olup kullanınca insana çılgın bir müzik arşivi yapan program.allah seni korusunemule...
highid / lowid mantığı kısaca transfer yapılan client'lerle doğrudan bağlantı kurulup kurulamıyor oluşuna dayanır. eğer bir firewall ardında bulunuluyorsa karşı client'lerle (yani çekilecek dosyanın bulunduğu ahmet'lerle mehmet'lerle) doğrudan bağlantı kurulmayıp server üzerinden transfer yapılmaya çalışılır ama mantıken bu bok gibi bir sistem olduğu için source sayısı, transfer hızı gibi konularda büyük dezavantaj sahibi olunacaktır.
fakat direk bağlantı kurmak üzere gereken portlar açıldığında edonkey network'unde hatrı sayılır bir yere sahip olunulur. her yerde adı geçen port açma olayının bilimsel yorumu için (bkz: nat)
şimdilik sadece küçük emrah'ın canevimden vurdular filmini indirdiğim program.3 gb limitli adsl olunca low id daha iyi gibi çünkü low id bile 2-3 saatte 100-150 mb indirebiliyor.
en büyük sorunu olan sıra bekleme insanı zaman zaman deli etse de, çıkarılan birçok modla bu sorununa kısmen çözümler üretilmiştir. aradığınız filmi bulamama ihtimaliniz çok düşüktür.
internet sitelerinden** en son ve kaliteli releaseleri takip edilebilceğiniz gibi, program içinde search bölümünden de arama yapabilir, isteğiniz eski filmleri de bulup çekebilirsiniz. ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla yola çıkıldığı için ne yazık ki emuleda upload kapatılamaz fakat modlarla minimum seviyede tutulabilir. bu modlar arasında da en çok dikkat çekeni gokhan2604ün modlarıdır. bunlardan biri yıllardır birçok insanın kullandığı emule gokhan2604 mod ve 2005in başlarında internete sunulan gökhan modunun yenilenmiş, daha güzel versiyonu olan emule free angel moddur. bu iki modun işlevleri hala yerinde sabit midir bilemem ama, şu bir gerçek ki, daha zor bulunan gene gokhan2604 ve freeangel tarafından yaratılan emule dp 45a benim favorimdir.
mod açılır açılmaz downloada başlayabiliyor. netlimiter veya cfosspeed bile kullanmadan 256lık asdl ile yaklaşık 23-25kb/sn ortalama hızlara ulaşıyor. her ne kadar bazı yerlerde modun ve kullanıcıların ban yediği söylense de, çıktığı ilk haftadan beri kullanıyorum ama hiçbir sorunla karşılaşmadım.
emule deyince artık aklım sahte emule serverleri geliyor artık ister istemez. divx piyasası yüzünden eskisi kadar kazanamayan film yapımcıları kendilerine böyle bir çözüm üretmiş. yarattıkları sahte serverlardan birine bağlandığınızda bu serverlerın birçoğu listenize ekleniyor ve bu sahte serverın sürekli size bozuk dosyalar yollaması sonucu oldukça fazla miktarda data kaybediyor, boşa download yapıyorsunuz.
son günlerde son derece popüler olan emule modları için;
0.45b versiyonunun beni deli etmesi üzerine 0.46c versiyonunu yüklediğim ve şuan çok mutlu olduğum download programı.kullanması çoğu kişiye zor gelen,sabır ve bilgi gerektiren program..
o değil gokhan 2645645 falan gibi fantastik açılımlarla gelen modlar turk işi emulculugun vazgecilmezi. insanların her anda yuzlerce clientla haberleşilen p2p ortamında ne idüğü ciddi ciddi belirsiz bu modu nasıl neye guvenerek tercih ettikleri tavzihe muhtac bir şeydir.
emule ve diğer open source p2p clientları ne oldukları gayet net ortada olan belli komunitelerce el verilen kollanan ozetle legit temiz hijackten ipten saptan uzak seyler iken, abdulkerim bunyamin kudbettin mod diye ortaya çıkan pacavraların arada bir tutam bile paket gondermediginden nasıl emin olabiliyor, belki saatlerce makinelerini bu sekilde nasıl açık bırakabilirlar.
anlayan veya ben baktım hepsi temiz paketli hepsi saglam cocuklar diyen beri gelsin.
işte böyleyken emule o arkasını dayandığı muazzam edonkey networku olmazsa ozellikle de bu ulke kosulları için anlamsız bir yazılımdır.
eşektir ve diyim o zaman benim atım bittorrent clientleridir, azureus başta olmak üzere. yüksek akselerasyonlu verimli anlamlı sağlam bir yazılımdır. bu öylesine çılgın bir olaydır ki p2pin gerçek anlamı olan kan emicilik-leech- tavan yapmıştır.
zamanında bir p2p piki olan elittorents.prg un su son star wars filminin çıktığı gün fbi ca kapatılması, bunun onayından başka bir şey değildir.