görseller
e book 

belki ilginizi çeker
  1. · eknigu
  2. · e kitap
  3. · dijital kitap
  4. · sabaha kadar kitap okumak
  5. · maskeli aylin
  6. · book
  7. · korsan kitap
  8. · e book
  9. · pdf şeklinde gülen kız
  10. · internetten gazete okumak
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · ugg
  4. · google wave
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · the twilight saga new moon
  8. · yeni başlayanlar için seks
  9. · paragrafın akışını bozan cümle

e book  

sayfa  / 2
  1. kıs. electronic book
    (skuba, 26.01.2005 07:11)
  2. elektronik kitap ya da "sayısal kitap" da denebilir.

(bkz: kıçından kelime üretmek)
    (bkz: tdk koş ...)
    (skuba, 26.01.2005 07:12 ~ 07:12)
  3. tüm internet kullanıcıları tarafından, özellikle bilgisayarla ilgili olanları, deli gibi indirilen, arşiv yapılan, cd lenen, paylaşılan ama nedense bir türlü okunmayan sanal kitap olayı. ama şahsen paraya kıyamayıp alamadığım ya da bulamadığım onlarca romanı gözlerime kıyıp e book olaraktan okumuşumdur. aslında zevkli birşeydir eger iyi bir monitorunuz varsa. şöyleki kitap tutmak gibi bir derdiniz yok, kitap okurken rahatlıkla çay kahve yudumlayıp birşeyler atıştırabilirsiniz. yazı tipini falan istediğniz gibi değiştireblirsiniz. daha da güzeli genellikle beleştir. ama tabiiki ne diyoruz. gerçek kitabın yerini tutamaz. ne de olsa (bkz: yazı kalır)
    (easy company, 26.01.2005 08:23)
  4. dışkı görmüş kişinin şaşkınlık içindeki serzenişi. günlük kullanımdan bir örnek;

birgün doktorun biri kendine muayenehane açmış ve gazetelere ilan vermiş "muayene ücreti 100$, iyileştiremediğimiz hastalıklarınızda muayene ücretinin 5 katını iade ediyoruz"
    gel zaman git zaman adamın şöhreti almış yürümüş... bir gün uyanığın biri bu yoldan para kazanma düşüncesi ile doktorun yolunu tutmuş.muayene ücretini ödemiş ve doktorun yanına girmiş. doktor hastayı şöyle bir süzdükten sonra;
    "ne rahatsızlığınız var beyfendi" demiş.
    adam-"doktor bey sormayın benim ağzımın tadı kaçtı, ne yersem yiyim tadını alamıyorum"
    dr- hayhay ,hemşire hanım bana 8 numaralı kutuyu verir misiniz?
    hemşire getirmiş kutuyu, doktor kutunun içindeki şeyden 1 kaşık adama yedirmiş.
    adam -e book bu!
    dr- "gördünüz mü hastalığınızı hemen tedavi ettik" demiş.
    aradan aylar geçmiş...
    adam parasını geri almanın planlarını yapmış ve tekrar doktora gitmiş, muayene ücretini ödemiş ve doktorun karşısına çıkmış.
    dr- "neyiniz var" demiş
    adam- "doktor bey sormayın, hafızam çok zayıfladı,hiçbirşeyi hatırlayamıyorum herşeyi çabucak unutuyorum" demiş.
    dr- "hayhay" demiş, hemşireye dönüp; hemşire hanım bana 8 numaralı kutuyu verir misiniz demiş.
    adam; -"e book var o kutuda. işe yaramaz" demiş.
    dr- "nasıl da hatırladınız? gördünüz mü bu hastalığınızı da hemen tedavi ettik" demiş.
    aradan yine aylar geçmiş. adam paralarını geri almak için çıldırıyormuş. tekrar doktora gitmiş, muayene ücretini ödemiş ve doktorun karşısına çıkmış.
    doktor; " yine neyiniz var" demiş.
    adam ; "doktor bey sormayın, iktidarsızım" demiş.
    doktor; "hayhay" demiş,hemşireye dönüp; "hemşire hanım bana 8 numaralı kutuyu verir misiniz" demiş. adam çok sinirlenmiş; hay sikicem şimdi 8 numaralı kutunu da seni de demiş.
    dr - "gördünüz mü bakın iktidarsızlığınız da sona erdi"
    (harakiri, 26.01.2005 14:21 ~ 14:22)
  5. 400-500 sayfalık bir e-book okunduğu zaman kısa süreli şaşılık gözlenebiliyor insanda.
    (man on the moon, 09.09.2005 14:14)
  6. çıktısını alıp öyle okumalıdır bu kitapları, ayrıca ingiliz dilinde binlercesi varken türkçe çok az kitap bulunabilir e-book olarak.
    (organometallic complex, 09.09.2005 14:33)
  7. dört yıldır edebiyat öğrencisi olmama ve bir çok kaynak sitesini bilmeme rağmen olayın bu geniş yelpazesini henüz yeni keşfettiğim elektronik hadise. hemen hemen bütün linkler "24 saat içinde silin ve kitabın orjinal baskısını alın" ibaresiyle açılsa da, ben bu saatten sonra dostoyevskiyi, gogolu basan yayınevine neden öğrenci harçlığımı bağışlayayım.
    edebiyat öğrencisi arkadaşlarım gözlerinize güveniyorsanız, bu leb-i deryayı iyi inceleyin ondan sonra kitapçıya gidin derim.
    (bkz: öğüt vermeyi seven yazar modeli)
    (lazarushadow, 08.03.2006 00:29 ~ 00:37)
  8. kullanıcısı olduğum müessese .yeni çıkan kitaplar için en az bir sene beklensede eskileri okuyana kadar idare ettiriyor.gözlerde sulanma kaşınma ve güneşe çıkıldığında körlük yapıyor ama kitapçı kitapçı gezinmekten daha iyidir..şu ana kadar okuduuklarım arasında en uzunu 1150 sayfalık bir kitaptır..gözlerim hala bir sahininki kadar keskin*
    (uzun kesilmiş kereviz, 15.01.2007 11:39)
  9. laptop'un tadını almayı sağlayan super buluş.
    şöyle ki:
    pdf olarak elde edilen e-book adobe acrobat reader'la açılır; rotate counterclockwise ile yan çevirilir ardından da ctrl+l ile tam ekran yapılır.
    sonra yatakta kitap okurmuşçasına sayfa sayfa okunur.
    sayfa çevirmek için touchpad'in sol tuşuna önceki sayfalara geçmek için sağ tuşuna basılır.
    (missile, 17.03.2007 22:42)
  10. (dış kapının dış mandalı, 19.04.2007 01:14)
  11. kitapların yerini alamayacağı söylensede şöyle bir yorum yapılmıştı aylar öncesinden.eskiden insanoğlu taşlara ve tabletlere yazıyordu yazısını.sonra hayvan derileri üzerine yazmaya başladılar.sora kağıt buldular ve ona başladılar artık yazmaya.neden şimdi de bilgisayar olmasın ki.
    ancak kağıdın tadı başka tabiiki.dokunuyorsunuz,hissediyorsunuz.ayrı bir yerde yüksekte saklıyorsunuz onu.kütüphanenizde.ve sizden izin almaları gerekiyor onu alabilmek için.kağıdın kokusunu duyuyorsunuz,elinize mürekkebi geçiyor.güzelliği burada zaten.ancak makalelere de bilgisayarla hemen ulaşılıyor.bu da ayrı bir güzellik.
    (zogo, 31.07.2007 09:47)
  12. göz hareketlerinden algılayıp pdf'i aşağı yukarı kaydıran teknolojiyi bulan mühendis, kadim e-book okuyucuları arasından çıkacak. bugün bunu anladım.
    (wondrous, 07.02.2008 23:46)
  13. elektronik mürekkep kullanan elektronik okuyucuda okunursa tadından yenmez. gözleri de ağrıtmaz.
    (recai pengül, 07.02.2008 23:56)
  14. eğer basım evlerinin para kazanmasını engellemeyi başarıp, yazarlığın çok çok idealist insanlar tarafından yapılmasını sağlayacaksa, şiddetle desteklenmesi gereken oluşumdur.
    (rigormortis, 28.05.2008 18:30)
  15. kütüphane tadında, sevimli ve başarılı bir paylaşım sitesi için (bkz: http://www.truly-free.org/)
    (excalibur, 29.07.2008 16:28)
  16. iyi boktur.
    (asd, 29.07.2008 16:29)
  17. alttan ve üstten ders alan bir edebiyat öğrencisi olarak yılda yaklaşık 25-30 roman okuduğumu göz önüne alarak oldukça faydalı bulduğum(parasal açıdan), ama asla gerçek kitabın yerini tutmayan kitaplardır.
    (hayri potur, 29.07.2008 16:44)
  18. her ne kadar kitabı elle okumanın yerini alamasa da , bazı insanlarda gözü ağrıtıp numaralı hale gelmesine sebep oluyorsa da
    gene de çok güzel bir icattır günümüz için
    eğer eser poisiliye ise hemen bulunur indirilir okunur üzerine yorum bile yapılır..
    hem normal kitabı saklamaktan daha kolay
    hem daha ucuz
    (ceza aka keskinkılıç, 08.09.2008 20:19)
  19. http://ekitap.kulturturizm.gov.tr/

özellikle edebiyat ile ilgili kitaplar takdire şayan olmuş.
    (wer bin ich, 14.11.2008 11:48)
  20. okunmuyor abicim, mümkün değil.
    ne keyif veriyo, ne tadi var ne de tuzu.
    (iii, 31.01.2009 11:24)
  21. cümlelerin altını kurşunkaleminizle çizemeyeceğiniz, kitabı eğer sizden önce biri daha okumuşsa "bak burayı çizmiş, acaba çizerken ne düşündü, demek burası hoşuna gitti" şeklinde düşüncelere dalamayacağınız, elinizden bırakırken, okumakta olduğunuz sayfanın ucunu kıvıramayacağınız, eğer kitabı ikinci kez okuyorsanız, kahve, çay lekesi olan sayfalara dalıp belki seneler seneler öncesine dönerek anılarınızı tazeleyemeyeceğiniz, değer verdiğiniz insanlara hediye olarak veremeyeceğiniz, verseniz bile ilk sayfasına, belki kitabın kendinden bile kıymetli notlar yazıp tarih atamayacağınız ve daha neler neler yapamayacağınız belleksiz, ruhsuz bir yenizaman icadı. araştırma ya da ödev için veya başvuru kaynağı olarak kullanılacaksa belki pratik.
    (yerçekimli karanfil, 31.01.2009 14:20 ~ 26.10.2009 18:38)
  22. korsan kitapçılığın en gelişmiş hali..net üzerinden yapılan iş,daha zararsız ve zahmetsiz...arşiv tutkusu yaratıyor kişilerde
    (kentin kötü çocuğu, 31.01.2009 14:29)
  23. sürekli indirilen,hatta adına klasörler açılan fakat gerçek kitap tadını veremeyen dijital kitap.
    (everlasting godstopper, 24.03.2009 00:20)
  24. okurken sayfaların kokusunu içine çekemediğin kitap türü..

(bkz: ne anladım ben bu işten)
    (bacanga, 24.03.2009 00:37)
  25. bilgisayar mühendisliği okuyan insanların tıp okuyan arkadaşlarının kitaplarına deli gibi para verdiğini görüp kendileri kitap beleşe getirdikleri için övünmelerine, mutlu olmalarına ve hatta aileden kitap parası alıp yemelerine olanak sağlayan bir olaydır. insana okuma isteği verir.
    (iştahsız tospa, 24.03.2009 00:41)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil