|
|
- sözlükteki statülerden biri.
- fuarlarda ya da siyasi parti reklamlarında dağıtılan, çoğu dandik bir plastik parçası gibi görünse de -bazen metal veriyorlar- büyük çoğunluğu (dandikler dahil) italya ya da alman tasarımları olan tanıtım ürünleri.
asma kıskacına yakın bir firma amblemi, telefon numarası, internet adresi bulunur. seyyardan ya da marketten alacağınız tükenmez kalemle aynı kaliteyi ve ömürü veririler.
her firmadan birer tane alsanız bir fuardan bir yıllık tükenmez kalem ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
şahsen hâlâ 2004 bilişim hasılatımı bile kullanmaktayım. amma beleşçiymişiz.(venom, 19.06.2007 23:01)
- insanın bazen almak için çok şeyini ortaya koyduğu kalemlerdir. bu giriyi yazan ben kendim bile kimi zaman beğendiğim bir eşantiyon kaleme ne pahasına olursa olsun sahip olmak istemişimdir. bunu incelemek gereklidir. çünkü seyyar satıcıdan 50 kuruşa alacağınız alelade, lalettayn, pespaye bir kalemden bile daha kötü bir performans gösterebilecek bu tip kalemleri kalem tercihlerimizde ilk sıraya koymamızın elbet mantıklı bir açıklaması vardır diye düşünüyorum. beleş olması pek büyük bir etken değil çünkü dediğimiz gibi 50 kuruşa performans çok kral muadilleri bulunabiliyor. 50 kuruşun yoksa bankadan aşırırsın, arkadaşında alırsın helal et moduna geçersin.
bilmiyorum eşantiyon kalemleri bir iksire sokuyorlar ve bazılarımız için dayanılmaz bir çazibeye sahip oluyorlar belki de. oh şöyle tombul bi roche ilaç veya seyitoğlu tatlıları kalemi olacaktı şimdi, benim diye emekli amcayı çengel bulmacada tokatlardım en adiyim.
- (bkz: ilaç firmalarının icadı teknolojik kalemler)
|