|
|
- sitesi açıldığında karşınıza madonna britney spears öpüşmesi çıkan film.
(bkz: http://www.egretigelin.com)
- nurgül yeşilçay ın oyunculukta ne kadar iyi olduğunu görebildiğimiz,sıkıcı türk filmlerinden olmayan atıf yılmaz filmi.önyargıyla gidenler bile beğenmiştir.ısrarla nurgül yeşilçayın bu filmde,bazı sahnelerde angelina jolie yi andırdığını söylemeye devam ediyorum ve edicem.hala izlemediyseniz gidip izleyin derim.
- dün korsan cd'sinin mevcut olduğunu görüp dumur olduğum piyasa türk filmi.
- en kötü oyunculuğu nurgül yeşilçayın sergilediği atıf yılmaz filmi.
- sezen aksunun aynı adlı film için yaptığı şarkının adı. filmi anlatması ve filmi seven bi insan olma sonucu çokça çokça dinlenesi gelmekte bana.
söylenti şöyledir ki, atıf yılmaz bu şarkıyı istemiş sezen aksudan. sezen aksu var olan şiiri şarkıya dönüştürdükten sonra "niye bütün müzikleri benden istemedin ki" demiş. atıf yılmaz ise utanmışmış.
bu da böyle bir anılarıymış.
- ata erkil toplumların yüz karası olaylarından birinin daha anlatıldığı atıf yılmazın yönettiği güzel bir film
(hazzy, 16.08.2005 19:44)
- gerçek sitesi de şöyleymiş:
www.egreti-gelin.com(smooth, 16.08.2005 22:42 ~ 22:42)
- şarkısında ki 'usul yaklaş çocuk kalbin kırılır' sözleriyle içini sızlatan film...
- bu akşam tekrar izleme imkanı bulduğum,2004 yapımı atıf yılmaz filmi(bkz: atıf yılmaz).biz kez daha zevkle izledim.füsun demirel mükemmel oynamış,bu rolü ondan daha iyi kimse oynayamazdı herhalde.nurgül yeşilçay ve onur ünsal da oldukça başarılı performanslarıyla göz dolduuyorlar.
filmde,cumhuriyetin ilk dönemlerinde türk toplumunun değişen yapısı,geleneklerin yansımaları,"kadın"ın rolüne farklı bakışlar ve sınıfsal ayrımlar ele alınmış.bütün bunlar orjinal bir aşk hikayesi etrafında irdeleniyor.filmin tek zayıf noktası sonu;dramatik bir son daha etkili ve daha gerçekçi olabilrmiş.bu eksiklik "hasan" karakterinin gerçekliğine gölge düşürüyor.
özetle izlenmesi gereken,bazı önemli sorular soran bir film.ama başyapıt beklemeyin.yine de izlemeye değer...(razum, 24.01.2006 00:53)
- harika bir atıf yılmaz filmi,izlerken insanı alıp başka yerlere götürüyor.aynı zamanda sezen aksu tarafından bu film için yapılmış parçanın adıdır.o parça da sözleri gayet güzel ve dinlenesi bir melodiye sahip bir parçadır.*sözleri de şöyledir:
ödünç geldim, emanetsin elimde
yasak döşeklere ömrüm serilir
ali derim, dünya döner dilimde
usul yaklaş, çocuk kalbim kırılır
çocuk uyur, er uyanır koynumda
duyulsun ki ibret olsun aşkımız
eğretiyim, bana yer yok düğünümde
kırk düğüne bedel günahımız(skyish, 17.04.2006 19:16 ~ 19:17)
- (bkz: oyuncu koçu)
(finch, 18.05.2006 00:29)
- senaryo çelişkilerinden pat diye biten sonuna kadar, dönemini yansıtmayan atmosferinden metin akpınar harici eğreti duran oyunculuklarına kadar eleştirilecek yüz bin tane şeyi olmasına rağmen atıf yılmaz ustanın son eseri olmasından kelli saygı duyduğum bir film oldu.
- çekilmesi birçok bakımdan işe yarayan filmdir. özellikle türkçe'de karşımıza çıkan "eğretileme" konusuyla örtüşmektedir. 'eğreti'lik sözcük olarak, genelde "olmamış, sası duran, yakışmayan" anlamlarını taşısa da eğreti olan bir şey başka bir şeyin yerini tutuyor, ona benziyor, kısa süreli de olsa onu taklit ediyor demektir. eğretileme (istiare) sanatı da bu temele dayanmaktadır. örneğin; sevgiliye "gül" dediğimizde gül sözcüğünü sevgilinin yerine kullanmış ve onu temsil etmesini sağlamış oluruz. bu bakımdan "gül" sözcüğü burada eğretilenmiştir. filmde de eğreti gelin'in çocuğun gerçek eşi olmaması, her şeyin bir çeşit oryantasyon programı (!) dahilinde yürümesi bu savımızı destekler niteliktedir.
ikinci anlamıyla düşündüğümüzde yaşını almış bir kadının genç bir çocuğa evliliği öğretmesinin eğreti durduğunu belirterek de yorumlayabiliriz tabii filmi. ama burada eğretilik durumdan değil, bu durumun oluşmasına neden olsan insanımızdan kaynaklanmıyor mu sizce de?
- usul yaklaş, çocuk kalbim kırılır
bu film bunu anlatır.
şiir çok güzel.
sezen yüreğini katmış müziğine.
ve...
|