|
|
- bir insan ne kadar okumuş olursa olsun, denyo ise okusa da adam olmaz anlamına gelen atasözü
(mavio, 19.07.2004 17:58 ~ 13.07.2005 21:19)
- sadeleştirilmiş şekli:
okul cehaleti alır, eşeklik devam eder
şeklinde olabilir(mavio, 19.07.2004 18:00)
- mürekkep yalamak ile insani vasıflar edinilemeyeceğini anlatan , eşşek olan adamın her şekilde eşşek olacağını , ordinaryus olsa bile eşşekliğinin baki kalacağını belirten atasözümüz.
(skuba, 28.10.2004 02:49)
- (bkz: eğitim cehaleti örter eşşeklik baki kalır)
(skuba, 28.10.2004 03:09)
- sözlükte ki bazı arılar tarafından doğruluğu ispatlanan atasözü...
- eşşeğin de eşşeğinin ( eşşek^2 , eşekkare) olduğunu düşünüp , eşşeğin bir üst mertebesinin ( eşşek' , eşşeğin türevi ) insansı karşılığından daha geniş bir anlam yoğunluğuna sahip olduğunun anlaşıması gereken atasözümüz. !:anlamayan eşşek de anlamalı , diğer eşeklere anlatmalı!: , *
(skuba, 28.10.2004 04:11 ~ 04:14)
- 'cahil okur amma alim olamaz
kamilik ilmini herkes bilemez'
demiş üstad *
- (bkz: çemende gezmek ile zağ andelib olmaz)
(selenge, 09.07.2005 18:49 ~ 18.11.2005 18:58)
- (bkz: adam olamamış profesör kitap yüklü eşektir)
- (bkz: tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır)
- eşekliği* okumuş adamın hoşumuza gitmeyen özellikleri olarak ele alınca totolojik olan söylem.
- (bkz: eşeğe altın semer vursan da eşek yine eşektir)
- okumanın herşeye yeteceğini, tahsil sahibi birinin, alanında ihtisas sahibi birinin her şeyi bileceğini ve her zaman sorunları çözeceğine inanan sığ beyinlilere hadlerini bildirme amaçlı atalarımızın türettiği anlamlı söz öbeği.
- okulu sadece öğretim binası olarak görenlerin doğrusudur. halbuki okul bir eğitim ve öğretim yuvasıdır ve eşekler bile evcilleştirilebilir.
(silgi, 30.03.2008 01:31)
- eğer adı lazım değil bir üniversitenin koca edebiyat fakültesinde, kanalisazyon boruları taharet amaçlı kullanılan çakıl taşlarından ötürü tıkanıyorsa, işte o zaman akla gelen ilk deyimdir.
- (bkz: bukadar cahillik ancak okumakla olur)
- yanlış hatırlamıyorsam tamamı ‘’ servet fakr u zarureti tahsil cehaleti götürür, eşeklik baki kalır’’ dır. tarihte ilk kez türk politikasının en çok laf sokan kişiliği osman bölükbaşı tarafından senatoya söylenmiştir.ayrıca 2000 yılında hülya avşar adnan çoker’ i kastederek bu lafı söylemiştir.
|