görseller
eşek şakasıeşek şakası
eşek şakasıeşek şakası
belki ilginizi çeker
  1. · lost un yayından kaldırılma kararı
  2. · kafaya rus sıçması
  3. · ölen sevgiliden bayram mesajı gelmesi
  4. · msn de nickin yanında yazan iletiler
  5. · var mısın yok musun
  6. · şaka
  7. · göze mandalina kabuğu sıkmak
  8. · massachusetts institute of technology
  9. · eşek şakaları
  10. · istiklal marşını tersten okutmak
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · yaran diyaloglar
  6. · disko kralı
  7. · erkekte ses tonu
  8. · zihni müzik
  9. · hizlimoda com

eşek şakası  

sayfa  / 2
  1. ancak eşeklerin yaptığı, eşeklere yakışan şaka
    (maniacxx, 22.03.2004 12:22)
  2. oturmak üzere olan birinin altından sandelye çekilmesi
    (bkz. hayvanlık)
    (lethe, 25.03.2004 21:02)
  3. tekme atmak..
    (kerdem, 30.04.2004 03:05)
  4. bomba imha uzmanı bir bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken,kulağının dibinde balon patlatmak.
    (rout, 30.04.2004 03:41)
  5. saint joseph te orman yapmak diye bi kavram vardı, bi de yalağa sokmak vardır.orman yapmak eylemi şöyle gelişirdi: cuma günü törenden sonra yer alan bu aktivite son sınıfların yada en azından dönemce büyük olanlar öncelikle petit leri kovalardı törende sonra, kıstırılan genç okulun ormanında tartaklanırdı bacakarasına ağaç sokulup ayaklarından çekilirdi falan.yalağa sokmak da yalaktaki bütün muslukların açılmasıyla biriken suyun içine bir insanoğlunu sokmakla gerçekleşirdi, eğer bu kişi tıfılsa bütün yalak boyunca sürüklenirdi bir de suyu iyice emsin diye.
    turnike yapılırdı bir de.onun da olayı şöyleydi dönemin en irileri tuvaletteki her kabine birerli ikişerli girerlerdi sonra bahçeden seçilen hazırlık çocuğu bir kabin seçmek zorunda bırakılır ve o kabinin içine tıkılırdı.insafına ve gücüne göre azmanlarca dövülürdü.
    (lillymarlin, 08.05.2004 22:57)
  6. insan taklidi yapan hayvanların içgüdüsel olarak eğlenmek için yaptıkların gülünç olmaktan çok sinir bozucu olan aktivite
    (delilah, 08.05.2004 23:46)
  7. gelişmiş ülkelerde, çalışan isçiler, üstlerindeki imalat artıklarını temizlemek için, birbirlerine kompresörle hava tutmazlar.. tutsalar bile,biri, şaka yapmak için kompresörü diğerinin poposuna dürtmez.. dürtse bile,digeri "uleyn şaka öyle yapılmaz böyle yapılır" diye elindeki kompresörü şakacı arkadaşının poposuna dayamaz ve bagırsaklarını basınçtan patlatarak öldürmez..salaklıkla karışık eşşek şakası..
    (zeus, 07.10.2004 15:08)
  8. (bkz: mu ha ha)
    (mavio, 29.04.2005 13:10)
  9. (bkz: http://members.home.nl/...)

adresine girip resimdeki üç farkı bulmanızı isteyen şakadır.

special'ın s'sini büyük yazın, kazanın*
    (dedi ki normal, 03.01.2006 22:30 ~ 22:33)
  10. sözlüğün özelliklerini de kullanarak yapılabilen şeylerdir.

(bkz: http://www.itusozluk.com/...)
    (dlord, 03.01.2006 22:39 ~ 22:43)
  11. kız arkadaşa ben aslında senin en iyi arkadaşından hoşlanıyorum demek..
    (absinthe, 15.01.2006 01:39)
  12. eşeğin hangi özelliğinin baz alındığına göre değişiklik gösteren şaka tipidir. misal; gözleri ise şakaya sıfat olan özellik, o zaman güzel şakadır ama sanırım burdaki sıfat gözden daha uzun, daha korkunç bir uzva atıfta bulunuyor.
    (bkz: eşek siki)
    (esbjorn, 15.01.2006 01:46)
  13. dört yeminli fişek beşiktaş'ta parasız gezmekten sıkılmış, teşvikiye'de bedava çay içebilecekleri yere, evlerine gitmeye karar vermişlerdi. ev aslında böğürcünün eviydi ama böğürcü çok iyilik sever bir insan olduğu için bütün arkadaşları o evi kendi evleriymişçesine kullanabiliyorlar, gerektiğinde böğürcüyü evden kovup partiler düzenliyorlardı.

şen kahlahalarla geçen o gece bir kişi diğerleri kadar mutlu değildi. bir kişi içindeki bütün pisliği dışarı vuracğı, iyilik timsali görüntüsü ardındaki canavarı ortaya çıkaracağı anı bekliyordu. o kişi böğürcüydü. kısa süre içinde kurbanı belirleyip planını harekete geçirmişti zalim böğürcü...

başına geleceklerden habersiz taşak muhabbetinin verdiği hazzı yaşayan tori, mutfağa gitmek için ayağa kalkan böğürcünün hareketlerinde bir gariplik sezmişti. mutfaktan, elinde kova ebatlarında bir kupayla dönen böğürcüye "oha lan kendine nescafe yaptın da bize vermiyo musun?" diye sordu. böğürcü, "ne nescafesi lan su içiyorum" diye torinin sitemini bertaraf ettikten sonra,düşmanının gözlerine mağlubiyetin acısını yaşatmak için keskin bir bakış atarak kupadaki sudan bir yudum daha aldı.

tori:

- olm çok susadım versene biraz içiyim
    - siktir git koy kendine
    - lan ver
    - olm bak dökerim kafandan aşşaa
    - dökme. ver içiyim
    - lan vuracam kafana kupayı bak
    - bok vurursun

tori bu sözü söylerken, ortamdan eğlence çıkarmak niyetindeki arkadaşları da böğürcüyü gazlama çalışmaları içine girmişlerdi:

manaw: hayatta vuramaz lan
    recai: olm bence hem vur hem dök
    yusuf: eki eki...

tori:

- vuramazsın
    - vururum
    - vuramazsın

--- çat!! ---

tori hayal kırıklığına uğramıştı. bunca zamandır arkadaşının, bir insanın kafasına porselen kupayla vurmanın tehlikeli olduğunu bilecek kadar beyin sahibi olduğunu zannediyordu. şaşkınlık içinde "ho ha hem vurdum hem döktüm" diyen böğürcüye uzun uzun baktı. bir ara böğürcü, yüzündeki gülümsemeyi kaybederek şu kısa olduğu kadar anlamlı sözü söyledi: "lan!"

tori bu sözü daha önce de duymuştu. ilkokulda kafasını trabzana vurduktan sonra, bir yandan kafasını tutup bir yandan da kendisini iten arkadaşına sevgi sözleri söylerken nöbetçi öğrenci sarfetmişti aynı sözü.

tarih tekerrürden ibarettir diye düşünüp, yıllar önce yaptığı gibi kafasını tuttuğu eline baktı ve elindeki kanı gördü. daha önce defalarca gördüğü pekmezi, bu sefer gün boyunca yemek yememiş olmasının da verdiği ambalelikle, bir kaç yıl önce katıksız bir ayıyla * güreşirken yere çalınmasının ardından hissettiklerini hatırlatan bir baş dönmesine sebep olmuştu.

her ne kadar kahkahalar * arasında duyulmasa da "olm ben galba bayılıcam lan" dedi ve ilginç rüyalara daldı zavallı tori.

her baygınlık geçiren insan gibi, ayıldığında telaşla koşuşturan insanlar gören torinin ilk sözünün "nerdeyim lan ben" olması bu telaşı bir miktar artırmıştı. kendisini koltuğa oturttuklarında sol ayağındaki ağrı toriyi pek şaşırtmıştı ama bu şaşkınlık uzun sürmedi. tori tekrar bayıldı. bu sefer 112'yi arayan böğürcüyü görmüştü ayıldığında. biraz daha iyi olduğu için artık konuşmaya başlamıştı:

- oğlum ambulans çağır lan
    - niye lan çok mu kötüsün?
    - yok lan beleş değil mi?
    - beleş mi?
    - bilmem

tori bu konuşmanın hemen ardından "kafama darbe aldım. ardarda iki kere bayldım. demek ki ciddi bi durum var ortada" diye düşününce üçüncü kez bayılması kaçınılmaz olmuştu.

ayıldığında kendisini, gelmesinden ümidi kesilen ambulansın iptal edilemsinden sonra çağırılan takside buldu. arabanın sarsıntılarıyla, tori ayağının ağrısını tekrar hatırladı ve "oğlum cenabetliğe bak. kafam yarıldı bayıldım. ayıldığımda ayağım da ağrıyodu" dedi. hep birlikte buna güldüler.

hastaneye vardıklarında toriye çikolata aldılar. o çikolatasını tüketirken böğürcü, yaklaşık yarım saat süren formaliteleri yerine getirdi.

ilk tanıya gittiler. kafasından akan kanla tori doktora yaklaştı. doktorun "neyiniz var?" diye sorarken hiç utanmadığını gözlemleyip "kafama bardak geldi" diye cevap verdi. pansuman odasına giderken tori hala ağrıyan ayağını önemsemiyordu.

doktor torinin kafasına şöyle bir baktı ve "bi tane metal dikiş atacaz" dedi. tori metal dikişin ne olduğunu düşünürken doktor zımba makinesine benzeyen bir alet çıkardı. "acaba doktor amca gereğinden fazla espiritüel bir kişilik mi?" diye düşünürken, torinin kafasına metal dikiş atılıverdi. eve dönerken tori hala ağrıyan ayağını önemsememekte ısrar editordu.

evde bu konuyla ilgili konuşup gülerken de tori ayağını önemsemiyodu. gece ağrıdan uyutmazken de o ayak önemsenmedi. hatta sabah tek ayak üstünde sekerek beşiktaş'a inerken de.... yalnızca vapura binmek üzereyken, zıplamasına kıllanmış olduğunu tahmin ettiği bir köpek, arkasından yaklaşıp üstüne yürüdükten sonra arkasını dönüp giden köpeğe "orospu çocuğu" diye bağırırken aklına geldi o ayak. zaten sonra "kimin lan bu köpek" sözüne dönüp bakan ve ardından işine devam eden köpeğin sahibinden aldığı ilhamla, dönüp vapuruna binerken tori çoktan unutmuştu bayılıp düşerken bileğini burktuğu için ağrıyan sol ayağıyla, üstüne sektiği için ağrımaya başlayan sağ dizini.

tori şimdi koltuk değnekleriyle dolaşırken, kafa yarılmasının ne kadar güzel bişey olduğunu, kendi halinde iyileşip hiç bir aktiviteyi engellemediğini düşünüyor ve evdeki ses tarafından kendisine verilen yılın andavalı ödülüyle arkadaşlık ediyor.
    (tori, 20.01.2006 12:57 ~ 16:43)
  14. (bkz: ayı şakası)
    (keyif pezevengi, 24.05.2006 01:34)
  15. (bkz: şakacı eşşek)
    (zaknafein, 24.05.2006 01:55)
  16. (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (louis cypher, 02.07.2006 12:45)
  17. http://www.youtube.com/...

şarkı söylerken şöyle bir tokat olabilir
    (jellyjam, 26.12.2006 04:30)
  18. uzun eşek oynarken, eşeklerin eşeklik yapıp atlayıcı atlarken altından çekilerek yaptıkları şaka.
    (gulersem, 06.01.2007 13:26)
  19. http://www.youtube.com/...
    (cyan, 06.01.2007 13:28)
  20. bazen masum şakaların, istemdışı bir şekilde gelişerek mutasyona uğraması ile oluşan, insanlıkdışı şaka çeşidi.

misal ben sadece babamın tuzluğunun kapağını gevşeterek şaka yapacağımı sanmıştım bir gün. elbette babamın tuzu dökmesiyle gevşek kapak çorbaya düştü. sonrasında babam eşsiz bir performans ile bu şakamı eşek şakası haline getirdi.
    şöyle ki: kapağın çorbaya düşmesinin verdiği anlık sinirle bana öldürücü bir bakış attı. daha sonra hışımla ayağa kalktı, dolabın kapağına aynı hışımla kafasını çarptı, artan bir hışımla (ne hışım ama) sandalyeyi ıskalayarak yere oturdu. hışım filan kalmamıştı, yine de güldüğümü görmesin diye tuvalete gitmek zorunda kaldım. işte masum bir şaka, şakazedenin hünerli (ve hışımlı) ellerinde eşek şakasına upgradeolmuştu.
    (twinkle, 16.02.2007 01:47)
  21. pekala oturmaya çalışan bi kişinin altından sandalye çekmek de olabilir. bunu yiyen var mı evet oluyor. ben de yaparken düşünmüştüm, yemez heralde baktım gidiyor yere durduramadm kendimi. sonuç: en yakın arkadaşı kalabalık bi ortamda rezil etmek ve uzunca bi süre arkadaşla konuşmamak.
    (i am a man who walks alone, 16.02.2007 01:51)
  22. şiddetle tavsiye ederim; yapmayın.

şaka vardır; yapılır, gülünür, hatta ortamı ısıtmak, sempati yaratmak adına iyi bir taktir ki, bir de usta ağızdan çıkmışsa bu şaka değmeyin keyiflere. bir müddet eğlenilir, "kah kah kah kih kih kih" biter, geçer gider. dozunda bir şakadır, incitmez, çift taraflı bir eğlencedir. hatta ara sıra insanın aklına gelir tekrar güler. hoş bir latife olarak kalır insanın hafızasında.

şaka vardır; yapılır, yapan kişi gülmeye başlar, çok eğlenir. ortam ısınacağı yerde, gitgide soğumaya başlar. evet bir taraf çok zevk alıyordur bu işten ama diğer taraftan şaka yapılan kişi bundan pek hoşnut değildir. siz, " ni ha haaa haay " nidalarıyla şakanızı devam ettirirsiniz şakanızın geleceği noktadan bihaber, sakız gibi uzar, uzatırsınız.

garip bir hal alır şaka, çünkü yaptığınız şaka, eğleceden ziyade amacından sapıp karşınızdaki insanı incitmeye, kırmaya,sinirlendirmeye kadar gider. işte budur eşek şakası. aslında kendi keyfiniz için yaptığınız, belki güldürürüm düşüncesini güdüp yaptığınız saçma sapan hareketlerin, lafların, anlamsızlıkların yüklü olduğu koca bi balondur gibidir. şişirirsiniz daha büyük bir balon istersiniz daha çok şişirirsiniz. balon olağan hacmini doldurduğunda patlar, geride gürültü, sesten rahatsız olan insanlar, elinizde bir daha birleştiremeyeceğiniz balon kalıntılarıyla yüzünüzde salak bir ifadeyle olanları anlamaya çalışırsınız.
    (beşamel soslu brokoli, 20.02.2007 16:20)
  23. (bkz: makata kompresörle hava basmak)
    (kubilay, 02.03.2007 22:52)
  24. türkiye'ye yapılanı için (bkz: recep tayyip erdoğan)
    (üçüncü adam, 02.03.2007 23:06)
  25. (bkz: göze kolonya dökmek)
    (adrian, 24.06.2007 21:11)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil