eşek ölüsü mermer sehpa   

adana çık aradan

1. "salon ortasında durur. devdir."

evet efendim, sevgili uktecimiz marsellus wallace'ı böyle bir konuya parmak bastığı için öncelikle tebrik etmek istiyorum. tebrik ederim.

zannımca, bir evin en büyük problemlerinden biri bu mermer sehpalardır. dükkanda çok şık durur, salonunuzun tam ortasında hayal edersiniz, ortasında bir vazo çiçekle, çok hoşunuza gider. fakat, problemler daha sehpa eve getirilirken başlar. sehpayı taşıyan adamlar içten içe küfrederler, çok ağırdır çünkü, eşek ölüsüdür tam anlamıyla. bir el atmak istesen, olmaz çünkü adamların işi o. getirip koyarlar salonun ortasında. artık o sizindir..

ama sonra? mermer sehpayı aldığınız dükkana, bir de zigon edinmek üzere geri dönmek zorunda kalırsınız çünkü çay içmek için yanına çekemezsin sehpayı. dene çekmeyi. gelmiyo di mi. gelmez. özelliği o çünkü, gelmeyecek. dükkanda ilk gördüğün günün anısına dikilen anıt o. öyle ki, varsa altındaki halıda dört adet ayak izi bırakacak ve "fazla uzağa gitmiş olamaz" bile diyemeyecek kimse.

- elalemin sehpası evden kaçar, bizimki yerinden bile kımıldamıyo beey..
    (blue danube, 28.08.2007 00:21)
  2. inat edip çekmeye çalışırsanız ya bel fıtığı olursunuz ya da parkeyi çizer eşşoleşşek.
    (labarba, 28.08.2007 00:36)
  3. gönül rahatlığıyla ayak dayayabileceğiniz, ağırlığınızı verebileceğiniz zebellahlardır bunlar aslında.

sorun sanıyorum 80'lerin ve 90'ların başındaki mobilya imalatçılarında. o dönemin hangi mobilyasına baksam, bir hantallık, bir genişlik, bir gotiklik, bir ortaçağ havası... hayır düşünüyorum üzerine saatlerce, sonunda "ağır şey kalitelidir" teorisinin körü körüne benimsendiğini farkediyorum.

bu teori bir yandan ne kadar doğru olsa da, o mezarlık taşından bozma mermer sehpaları, her arkadaşa gidişte ps2 oynamak için yer açma amacıyla çekmeye çalıştığımızda anlıyoruz hatayı. bazı şeylere körü körüne bağlanmak güzel değildir. zaman ve şartlar ne gerektiriyorsa onu yapacaksın. bu dönemde millet ikea'dan süper modern sehpalar mı alıyor? sen de alacaksın o zaman. al sana modülerlik al sana medeniyet.

ne yaparsak yapalım ebeveynlerimiz ve onların ebeveynleri hala bunlardan vazgeçmiyor. misal benim odamda halen eski gotik tarzda 3'lü koltuk var, allahtan bizimkiler eski mermer sehpayı bırakalı çok oldu.
    (sycrone one, 28.08.2007 00:47)