eşcinselliği sapıklık olarak nitelendiren zihniyet   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. sözlüğümüzde çok sayıda taraftarı olduğunu sandığım düşünce. en azından oylama işini ciddiye alanlar için geçerli. ne demek istediğimin daha iyi anlaşılması için (bkz: @2497784 [k])

şimdi bu arkadaşlara sormak istediğim bir şeyler var:

1) birisi sana karşı cinsle berabersin diye sapık dese ne hissedersin? çok da hoşuna gitmez değil mi!
    2) bu eşcinsellik nefretiniz nerden geliyor? hiç sanmıyorum size zorla bir şey yapmaya kalkışacaklarını!
    3) başka insanların hoşlandıkları şeyi sapıklık olarak nitelendirme cüretini nasıl kendinizde buluyorsunuz?

edit: beklendiği gibi epeyce kötülemişsiniz, iyi devam edin ama biriniz de cevap verin sorulara.
    (marslan, 22.06.2008 22:46 ~ 23:14)

2. eşcinselliği gayet normal bir olaymış gibi görenlerle az çok aynı zihniyete sahiptir. doğrudur, sapıklık demek biraz kaba kaçar, ama normal olmadığı barizdir. duruma "başkalarının hoşlandığı şeyleri sapıklık olarak görmeme" açısından bakılırsa, olay gitgide daha karmaşık bir hal alır ki işin içinden çıkamazsınız. misal ben keçinin götüne muz sokmaya bayılıyorum, bana sapık diyenin alnını karışlarım arkadaş. saygı duyun bana. bana sapık diyecek cüreti nasıl kendinizde buluyorsunuz anlamıyorum. ayrıca hepiniz kirli ve fakirsiniz, keşke ölseniz.
    (jack the ripper, 22.06.2008 23:24)
  3. bana seri eksi oylarıyla ve keçi örneğiyle eşcinselliğin ne kadar büyük bir sapıklık olduğunu ispatlamış olan zihniyettir. herkesten eşcinselliği normal bir şey olarak karşıladığım için özür dilerim.
    (marslan, 22.06.2008 23:39)
  4. homofobi nin türkiyede geldiği son noktadır . tamamen ülkenin üstüne kondurdukları din çatısından kaynaklanmaktadır . ama büyük bir ironi var olmaktadır bu çatının altında .
    -otostopçuya tecavüz edip akabinde öldürmek ,
    -dört tane kadınla evlenip bununla gururlanmak,
    -yoldan geçen mini etekli kızlara laf atmak,
    -gece yarısı yolda yürüyen kızlara sözlü tacizde bulunmak,
    -karısına bir hata yaptığında şiddet uygulamak
    -karısını tek evden çıkarmamak,
    -karısının bir işte çalışmasına izin vermemek,
    -eşine sadece 'doğurganlık' bazında yaklaşmak

ne de olsa erkekliğin simgesi . dinimizi de uygun . yani bir sorun varmış gibi gözükmüyor . gerçekten üzülüyorum bu duruma , işlerin böyle yürümesine ... ve hala diyorsunuz ki eşcinsellik sapkınlıktır. sapkınlık nedir biliyormusunuz ?? terminolojik olarak açıklamaktansa örneklerle açıklamak daha çarpıcı geleceğinden yukarıya bir kaç örnek yazdım . tabi anlayana ...
    (pakanajuhla of boreat, 22.06.2008 23:59)
  5. (bkz: normal mi)
    (scorpeo, 23.06.2008 00:02)
  6. homofobik değilim.. hatta eşcinsel arkadaşlarımda oldu
    hiç sapık gözüyle bakmadım üstelik çokda sevimli insanlardı sempati bile duydum kendilerine
    ama mantıklı olarak düşününce normalmidir yani?
    cinsel içgüdüler hatta aşk sevgi hepsi limbik sistemin kontrolünde olan duygulardır ve amacı canlıların üremesine çoğalmasına türünü devam ettirmesine yöneliktir. türün devamı içinse bir erkek ve bir kadın yani daha açık anlatmak gerekirse bir penis ve vajina (çok tıbbi bir anlatım oldu sanki neyse) yada bir sperm ve bir yumurta gerekmektedir.
    peki 2 erkek yada 2 kadın bu ikisini aynı anda nasıl temin edebilir?
    demekki normal değildir. ama bence sapıklıkta değildir yani bi takım hormonal ve psikolojik rahatsızlıklardan kaynaklıdır. yani sapıklık değilde rahatsızlıktır.
    ama eşcinsellikte normal bişey buda onların tercihi diye bakan zihniyetde hiç normal değildir
    (karışmasınkimselerbana, 23.06.2008 00:52)
  7. insana kendi kendine normal kavramını sorgulatan zihniyettir. yukardaki adem'i yarattıktan sonra sıkılmasın diye yanına mehmet'i yaratmayıp, şunlar iki tavla atsın eğlensin kendi arasında demeyip, havva'yı yaratıyorsa vardır bir bildiği heralde dimi? muhtemelen yukardakinden daha çok biliyor olamazsınız, eğer bir yaratıcı kavramına inancınız varsa. bakın yaratıcı diyorum, islam, hristiyanlık ya da şu bu din demiyorum, sonra vampir dişlerinizi takıp, yobaz ibne diye saldırmayın üstüme. hayır bir de vücudunun anatomik yapısı zaten izin vermiyor böyle bir şeye. ya vidanjör sokuyorsun, ya salatalık ya da kendinizde olanı bok yoluna...dersen ki eğer "ulan öküz, ortada bir sevgi olayı var" o zaman derim ki sana içerisinde bulunduğumuz şu yaşam hemcinslerinle olan münasebetin için de gayet güzel ve anlamlı olan dostluk, arkadaşlık, bacanaklık ne bileyim kankalık gibi kavramlar üretmiş. gerçi kanka ayağı, göt ayağı derler ama bunun konumuzla ilgisi yok. her neyse ortada sevgi varsa eğer, illa hemcinslerin birbirini sikmesine gerek olmadığına göre, diğer başka kavramlar altında da hemcinsinle olan ilişki demek ki sağlıklı ve normal bir şekilde yürütülebiliyormuş dimi? ha yok illa hemcinslerin birbirini sikmesi normal diyorsanız, o zaman siz normal değilsiniz arkadaşım, darılmaca gücenmece yok.
    (jack the ripper, 23.06.2008 01:28 ~ 08.07.2008 22:58)
  8. tek tanrılı dinlerden önce baskın olmayan zihniyet. dünyadaki genel ahlak anlayışını dramatik şekilde değiştiren dinlerin yaygınlaşmasıyla eşcinsellik de genel olarak sapıklık olarak kabul edilmiştir. tabi bu durum hiçbir zaman eşcinselliğin tamamen terkedilmesine yolaçmamıştır. hatta en koyu şekilde dinle yönetilen devletlerde bile krallar, baronlar, padişahlar, sultanlar, emirlerin hayatlarında sübyancılıktan, oğlancılığa, lezbiyenlikten, gay'liğe kadar çok çeşitli cinsel tercihler her zaman olmuştur.
    (lamentable belaborment, 23.06.2008 13:22)
  9. benden farklı olan sapıktır zihniyetidir.
    (arapbebek, 23.06.2008 13:24)
  10. (bkz: homofobi)

uzun zaman önce benim de dahil olduğum olay. ''lan dopa bak!'' tarzı espriler yaptığımı kabul etmekteyim. fakat zaman geçtikçe anlıyor ki, kendimizi normal; bizden olmayanları anormal görmeye devam ettikçe bu iş olmuyor. diğerini aşağılamak bize bir şey katmıyor.
    demagoji (doğru mu yazdım acep) yapmak amacım değil, ama seçimleri olan insanlar bunlar. ve yapacağımız şey saygı duymak. biz nasıl gideceğimiz tatil yerlerini, evleneceğimiz kişiyi seçebiliyorsak onlar da seçiyor. ve belki de bizim gerçekten sahip olamadığımız/olamayacağımız aşka sahip olabiliyorlar.

bir kaç gay arkadaşa sahip olmak belki fikrimi bu yönde değiştirmiş olabilir. belki, toplum içinde ahlaksız sıfatıyla damgalanmanın, aşağılanmanın, küçük düşürülmenin ne kadar kötü bir şey olduğunu onlarla beraberken anlıyorum. hele de küçük bir yerde yaşıyorsanız, sizi herkesin tanımasının, ve yediğiniz o damganın her gün yüzünüzde alev alev yanmasını biliyorum artık.

eşcinsel olmak, bir terchtir. tıpkı bizim karşı cinse aşık olmayı tercih ettiğimiz gibi. onlar da kendi cinslerini seçiyorlar, olay bu. duygu aynı, sevgi aynı, harcanan emek aynı. belki de bizden çok daha mutlu oluyorlar, kim bilebilir.

ayrıyetten her seçiş bir vazgeçiştir, diyerek konuyu noktalayayım. bu yolu seçiyorsanız bir çok şeyden vazgeçmeniz gerekebilir. yıllardır en yakın gördükleriniz aslında sizi sırtınızdan vuran ilk kişiler olabilir. ki bunlardan biri de bendim. ve şimdi görüyorum ki, aşağılamak, ezmek bir yol değil. dinlemek, onları anlamak, ve tercihlerine saygı duymak en önemlisi.
    (nymphe, 23.06.2008 13:33)
  11. eşcinselliği tecavüz ve pedofili ile özdeşleştiren zihniyettir aynı zamanda. buradan heteroseksüellerde tecavüz ve pedofiliye rastlanmadığı sonucuna varmamız gerekiyor galiba.
    (arapbebek, 23.06.2008 15:15)
  12. eşcinselliği sadece seksüel anlamda algılayan, aklı çükünde kimselerdir.çoğunlukla aşk, dengeli birliktelik vb kavramlardan ziyade hatun götürme öğütleriyle büyütülmüş ve bu felsefeye inanmış olmaları sebebiyle kendi yapmadıkları herşeyi yanlış olarak algılar bunlar.arabaya hatun atılıp bilimum faaliyetlere girilmesi, kumaş pantolon altına beyaz çorap giyilmesi, sokağa tükürülmesi, akp ye oy verilmesi ve toplum içinde osurulması bunlar için gayet normal davranışlarken,bu davranışların dışındaki tüm şeyler aynı kategoride sapıklık olarak değerlendirilir.
    ortaokul ve lise zamanlarında sınıftaki erkek arkadaşlarına en çok pandiği de bunlar atar.
    (amelie, 23.06.2008 15:17)
  13. temelinde sapkınlık olan herşey sapıklıktır. adının ne olduğu önemli değildir, ve hiçbir sapıklıkta birbirinin aynısı değildir tabiki. akp ye oy vermekle hetero seksüelliği badaştırmkata ayrı bir zevzekliktir. dünyadaki tüm heteroseksüeller akp yandaşiımıdır yada ne alaksı vardır. insnaların içinde atşıması genetik olarak görülüyor olması, hangi rahatsızlığı hastalığı hastalık yapmaktan çıkarmıştır? aksine genetik hastalaıklar, kalıtsal hastalıklar adı altında incelene gelmiştir. ve hiç bir rahatsızlık genetik olduğu bahanesi ile mazur görülemez, hastalık neyse yok edilir. tedavi edilir edilmemzse yayılmaması için kesilir alınır. sapkınlıklarda yayılıp, toplumun genç kesimlerine normal olarak gösterilmeye çalışılmaktadır, hastalık yayılıyıo, bakalım tedavi nasıl olacaktır. suç işleme eğilmide genetik bir mevzudur, o zaman suç işleyenlerin de bir suçu yoktur bu zihniyetle. önemli bir açıklama daha; heteroseksüellik arabaya kız atıp götürmek değildir, işin kitabına uygun oalrak, kadın ve erkek oalrak yaşanmasıdır cinselliğin.
    (smerjin, 23.06.2008 15:38)
  14. dahil olduğum zihniyettir. eşcinselliği bir sapıklık, hatta hastalık olarak nitelendiriyorum. saygı falan da duymuyorum. alayından tiksiniyorum. herhangi bir ortama girdiğimde, bir dakika içerisinde o ortamdaki bütün eşcinsellerin bileklerini keserek veya camdan atlayarak intihar etmelerini istiyorum.

ayriyetten eşcinsellerden tiksinme sebeplerimi humanist sevgi böcüklerine maddeler halinde sunma gereği de duymuyorum. çünkü eşcinselleri saygı duyulması gereken normal bir topluluk olarak görmüyorum. kanımca eşcinsellik çağımızın en büyük hastalıklarından biridir ve meşrulaştırıldıkça yaygınlaşmaktadır.
    (aggressive, 23.06.2008 15:39)
  15. eşcinseller (en basit haliyle) toplumun cinsellik konusundaki azınlık kısmını oluşturdukları için, her azınlık gibi "anormal" kategorisine konulurlar. genelin tersine şeyler yapan insanları garipsemek oldukça normaldir. başlığın belirttiği şekilde düşünenler de (kanımca) genelde dindar insanlardır, onlara göre böyle davranışlar günahtır.
    yine kanımca, bir kişi gerçek eğilimleri o olmadığı halde bilerek ve isteyerek cinsel tercihini değiştirmez, eğer öyle yapıyorsa bir gariplik aranabilir belki. bu yüzden, bir insan kendini bilmeye başladıktan sonra kasti olmadan (biyolojik olarak) erkekken kızsal eğilimler ya da kızken erkeksel eğilimler gösteriyorsa bu allah'ın yarattığıdır ve yargılayan kişilerin yaptığı inandıkları güce karşı çıkmaktır.
    ayrıca her konuda olduğu gibi burada da onun bunun tercihinden kime nedir? eğer yaptığı günahsa bunun günahı yapan kişinin kendisine aittir. ne zaman birbirimizi tercihlerimizden dolayı hakaret derecesinde yargılamaktan vazgeçeceğizdir kim bilir...
    edit: sonuç olarak eşcinsellik bana göre bir tercih değildir, heteroseksüellik gibi var oluşun doğasından gelir.
    (chocolattes, 23.06.2008 16:13 ~ 16:18)
  16. gün olur devran döner, en canım dediğin adam tiksindiğin sapıklardan biri çıkar. yerin dibine bile giremezsin, defalarca özür dilersin ben ne kadar sığ bi adammışım diye ama ebene selam söyle o saatten sonra.
    (tyra desalvo, 23.06.2008 16:34)
  17. sapıklıktır/tercihtir/hastalıktır veya hiçbiri değildir..
    iyi de, kim kimin götünün kahyası ki?

bize ne?
    size ne?
    ona ne?
    şunlara/bunlara/onlara ne?

"yo hayır biz karışırız" diyorsanız, lut kavmi ne kadar geriye gitmenize gerek yok.
    açın osmanlı arşivlerini de, sarayın kadrolu ibnelerini inceleyin. (buradaki ibne kelimesi bol soslu ironi içermekte)

(bkz: balık baştan kokar)
    (sinirliyim ezelden, 23.06.2008 16:47 ~ 16:48)
  18. iki nokta dikkatimi çekiyor bu konuda, şimdilik onları belirtip kaçacağım. akşam daha uzun yazarım sanırım.

1) eşcinsellik=vurdurmak diyen arkadaşlar.
    2) ama allah?! lut kavmi!?! diyen arkadaşlar

açıkçası birinci grubun cinsel tecrübelerinin "bu kızı kimler sikiyo hacı ya ağla1." feryadının ardından gelen bol hacı şakirli seanslardan öteye gidebildiğini pek düşünmüyorum. ikinci grup ise biraz daha komik, zira eğer bu tezlerini açıklamak istiyorlarsa bir zahmet allah'a veya lut kavminin üzerine gelen çılgın felakete inanmayanlar için de bir yol düşünseler belki biraz ciddiye alınabilirler.
    (twinkle, 23.06.2008 17:04)
  19. kendinden olmayanlara aşağılık gözüyle bakan kişiler bu güruha dahildir. eşcinsellik kişinin bünyesine sonradan yapılandırdığı bir tercihdir; fakat unutulmamalıdır ki bu tercih bir anda ortaya çıkmaz aksine zamanla küçük yaşlardan itibaren kendini farkettirir. bu mantıkla yola çıkan kişiler dağlara, tepelere çıkıp sapanla kuş avlamak yerine evde kızkardeşiyle oturup bez bebeğiyle oynamayı tercih eden çocuğa da sapık derlerse şaşmamak gerekir. zira en büyük zevkleri tabularına sıkı sıkıya sarılıp aksini iddia edenlere ya da bu yönde davranış gösterenlere faturayı kesip onları sapıklıkla itham etmektir.
    (cherry on baby, 23.06.2008 17:08)
  20. cinselliği bir paylaşım olarak değil de sikmek, sokmak, vurmak, vurdurmak olarak anlayanların veya yaşayanların
    zihniyetidir. elele tutuşmuş bir çift veya kuytuda öpüşen bir çift gördüklerinde de acaip rahatsız olurlar çünkü yaşayamadıkları herşey ahlaksızlık ve sapıklıktır bunlara göre.
    (arapbebek, 23.06.2008 17:09)
  21. (bkz: ne diyem mahmut mu diyem)
    (tarzan, 23.06.2008 17:33)
  22. hayatında sapıklık görmemiş dar görüşlü zihniyettir. eşcinsellik hangi yaşta ve nasıl başlarsa başlasın sonuçta bir tercih meselesidir. tiksindirici ve rahatsız edici olabilir ama kesinlikle sapıklık değildir.
    (retrospect, 23.06.2008 17:45 ~ 17:46)
  23. bir kısım osmanlı padişahını sapık olarak gören zihniyettir. az kıvrımlı, hatta kolalanarak ütülenmiş gibi duran, göt şeklinde bir beyinleri olduğunu düşünmekteyim.
    (ahmak ı hayal, 23.06.2008 17:50)
  24. kişinin eşcinsel olması hormonel dengesiyle ilgiliyse eğer saygı duyulması gerekir lakin kişi sonradan olmuşsa içinde sapkınlık olabilme ihtimalinin yüksek olduğu durumdur.
    (ohannesburger menu, 23.06.2008 17:56)
  25. tecavüzcü çoşkun zamanından kalma ya da onu benimsemiş olan zihniyettir.tecavüzse bile karşı cins olmalıdır mantığına alışık olan zihniyet.
    (silhouette, 23.06.2008 18:27)
 sayfa  / 3