sorunsal mı? insanın hayatını başkalarına zarar vermeden kendi seçimlerine göre yaşaması ne zamandan beri sorunsal sayılıyor ya? çoğunluğa uymuyorsan hemen damgayı yiyorsun "sorunsal" diye. sorunsal sizlerin aklınızda! gay değilim ama bu insanların neler yaşadığını anlayabiliyorum. çünkü topluluğa uymayan biri oldun mu aynı gözle bakılıyor. o hemen "diğerlerinden" sayılıyor. hani o "ayy, şuna bak o şöyle böyle" laflarıyla arkasından konuşuluyor, tepkiler de manasız şekilde kabaca ve ani gelebiliyor. ben başı bağlı olmayan biri olarak, düşüncesi bana tamamen zıt gelse bile başı türbanlı bir insanı diğerlerinden farklı görmüyorum. o da bir insan, zorla ya da değil, o başındaki de kendi seçimi. ama ben "yobaz" (evet üstüne basa basa söylüyorum "yobaz") bir bölgede yürürken başımın açıklığı insanların bana adeta fahişe gibi bakmasına sebep oluyor! biraz saygı kardeşlerim ya, biraz saygı. bu cinsel seçimmiş, yaşam tarzıymış, giyim tarzıymış, bırakın bunları, rahat bırakın böyle sorunsal diye ayırdığınız insanları. yetmedi mi?