gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · colin kazım richards
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · okan bayülgen
  8. · sabun
  9. · cap ou pas cap

eş cinselliğin bir cinsel tercih olması sorunsalı  

1. aslında toplumun cinsel eğilimlerinin bu konuda aşırılığa kaçması kaçınılmazdır. sıradan bir ailede film izlenirken, filmdeki şiddet sahnesinde kanalı değiştirme tepkisi olmazken erotik bir sahnede kanalı değiştirme eğilimi, heteroseksüellerin hastalıklı olduğuna da işarettir. o yüzden toplum tarafından normal sayılan karşı cinsle olan cinsellik bile hastalıklıyken farklı eğilimlerin lanetlenmesini anormal karşılamamak lazımdır. herşeyin temelinde olan sevgiyi korumak, kollamak ve yaşatmak gerekir, herkes adına.

(bkz: milk)
    (diotima, 15.08.2009 21:15)
  2. insan olmayan meta sikiciliğinin* * * bile marjinalite olmaya başladığı şu post imperial-ortaçağda eş cinsellik bir cinsel tercih olarak kabul görebilir.
    (lrockstarl, 15.08.2009 21:22)
  3. sorunsal mı? insanın hayatını başkalarına zarar vermeden kendi seçimlerine göre yaşaması ne zamandan beri sorunsal sayılıyor ya? çoğunluğa uymuyorsan hemen damgayı yiyorsun "sorunsal" diye. sorunsal sizlerin aklınızda! gay değilim ama bu insanların neler yaşadığını anlayabiliyorum. çünkü topluluğa uymayan biri oldun mu aynı gözle bakılıyor. o hemen "diğerlerinden" sayılıyor. hani o "ayy, şuna bak o şöyle böyle" laflarıyla arkasından konuşuluyor, tepkiler de manasız şekilde kabaca ve ani gelebiliyor. ben başı bağlı olmayan biri olarak, düşüncesi bana tamamen zıt gelse bile başı türbanlı bir insanı diğerlerinden farklı görmüyorum. o da bir insan, zorla ya da değil, o başındaki de kendi seçimi. ama ben "yobaz" (evet üstüne basa basa söylüyorum "yobaz") bir bölgede yürürken başımın açıklığı insanların bana adeta fahişe gibi bakmasına sebep oluyor! biraz saygı kardeşlerim ya, biraz saygı. bu cinsel seçimmiş, yaşam tarzıymış, giyim tarzıymış, bırakın bunları, rahat bırakın böyle sorunsal diye ayırdığınız insanları. yetmedi mi?
    (gonewiththesin, 15.08.2009 22:58)
  4. bir çocuk düşünün... düşündünüz. 'çocukların ruhu saftır' derler. şehvete ve cinselliğe bulaşmamış bir ruh çünkü. cinsel organları da hesaba katmaz iseniz, henüz buluğ çağına erişmemiş bir çocuğun, cinsel kimliği yoktur. diyeceksiniz, 'e erkek çocuklar araba ile oynuyor, kız çocuklar barbie bebek ile.' psikoloji de basit cümleler ile karşılığı; öğrenilen davranışlar. şimdi olay şurada. açıklamalar neticesinde; her insan biseksüel doğar, cinsel kimlik kazanılan bir davranıştır. bu kazanımın sonucu, cinsiyet ve bu cinsiyetin sonucu davranışları belirleyen hormonlardır. peki o halde. bu çocuk, buluğ çağına geliyor. bilimum fizyolojik değişimler içine giriyor. gözleri karşı cinse ve/veya hemcinsine farklı bakmaya başlıyor. diyelim ki; bir kızda, erkek vücudu hiç bir tepki uyandırmıyor. kız vücudu ise, içinde tarifi mümkün olmayan duygulara yol açıyor. bunun kendi tercihi olmadığı gün gibi ortada. durumu sorguluyor, kendini kabulleniyor, yoluna bakıyor. bakıyor bakmasına ama yolunu kapatmışlar. kendilerini pek mümkün bir güruh olarak kabullenmiş olan heteroseksüellerin, yine empatiden yoksun düşünceleri, bu yolda kol geziyor.

evet ortada bir tercih var. ya bu ülkede, cinsel kimliğinizi kabullenerek, yaşamayı seçeceksiniz ve bunun sonucu olarak da hayatınız boyunca, farklı olmak nedir tadacaksınız ya da bir maskenin arkasına gizlenerek, zaten yaşaması binbir maharet isteyen şu hayatı kapalı kapılar ardından izleyeceksiniz. seçim sizin.
    (i may be paranoid, 15.08.2009 23:22 ~ 16.08.2009 15:23)
  5. (tutkulu düş, 15.08.2009 23:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil