belki ilginizi çeker
  1. · eşcinsel evliliği
gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · zongul ducks
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · ugg
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · timaş çevirileri
  9. · r feynman

eş cinsel evliliği  

sayfa  / 2
  1. canımdaki gay gibisin
    içimdeki şey gibisin
    bilmem ki ney gibisin?
    sen benimsin gay çiçeğim...*
    (dr conners, 02.05.2005 01:12)
  2. taşıyıcı sistem çözme sorunuyla birlikte hollanda'ya yerleşme sebeplerinden..
    (bınar, 02.05.2005 01:22)
  3. ing 102 de çok iyi arqumentative essay konusudur.
    (scarlet, 02.05.2005 11:58)
  4. (bkz: @489142)
    (hem kaleci hem oyuncu, 06.10.2005 15:00)
  5. bir çok yönden yanlış, bir kaç yönden normal bulduğum olgu. yine de haberleri izlerken, bu tür evliliklere karşı olan bush'a karşı yapılan bir eylemde, dedem yaşındaki iki gay sevgilinin taşıdığı "we were together when you were born" (biz sen doğduğunda da beraberdik) yazılı pankartı okuyunca gözlerimden yaşlar gelmişti.
    (kum, 26.01.2006 04:59)
  6. eşcinsellik bir tercihtir, evet. kimsenin diğerlerinin tercihlerine karışma hakkı da yoktur. herkes istediğini yaşamakta özgürdür. fakat evliliğin amacı nedir? en basit anlamıyla birbirine söz vermek, hep yanında olacağını hissettirmek değil midir? bu açıdan bakınca ne kadar normal eşcinsellerin evlenmesine taraftar olmak. onların da bu duyguyu yaşamaya hakkı var sonuçta. ama hayır efendim, öyle değil.
    madem her ne kadar artık gizlisi saklısı olmasa da, insanlar saygı gösterdikleri için daha rahat davranılsa da genel olarak sıradışı karşılanan bir olayı/tercihi bu kadar meşrulaştırmaya çalışmanın bir anlamı olduğunu zannetmiyorum. sonuçta bir toplumda yaşıyorsun, senin ve sevgilin gibi yüzlerce çift olabilir ama şu dünyaya gelen hiçbir normal anatomiye sahip insan büyüme, belirli bir olgunluğa ulaşma sürecinde eşcinselliği normal, sıradan bir olgu gibi algılamamalıdır kişisel fikrimce. ha iki yuzuk takmaları, bir deftere imza atmaları beni rahatsız mı edecek? hayır. ama bunun arkasından neler gelecek bir düşünelim. bir kere bu yasalar önünde birbirlerine söz vermiş eşcinsel çiftimiz, alışılmış kadın erkek evliliklerindeki gibi çocuk sahibi de olmak isteyeceklerdir. evlatlık edinmek için yeni yasalar talep edeceklerdir. evlat edindikleri o çocukların içinde bulundukları dünyayı farketmeleri ve uyum sağlamaları belki bir ömür savaş vermelerine sebep olacak. gerek var mı buna?
    amerika, hollanda gibi ülkelerde evlilik dışı birliktelikler yadırganmıyorsa, eşcinsellerin bu evlilik isteği neden? anlamıyorum, anlamak da istemiyorum. dünyanın düzenini biraz daha az bozmaya, eskileri biraz daha az sarsmaya çalışalım.
    not: tekrar tekrar, eşcinsellerin tamamına bütün insanlara duyduğum saygıyla aynı ölçüde saygı duyuyorum.
    (1 ocak 2006, 09.01.2007 00:44)
  7. (psikoz, 27.02.2007 10:47 ~ 22.05.2007 21:22)
  8. eşcinsellik bir tercih değildir. öyle sananlar yanılır. ülkemizde bırakın evliliği, eşcinseller sadık bile değildir.
    (secretisfreedom, 27.02.2007 10:54)
  9. kur'an da sapkınlık olarak geçen bir şeyin cinsel tercih olarak adlandırılması bu çağın hastalığı, eşcinsel nikahı da bunun placebo tedavisi sanırım. homofobik olarak adlandırılmakta bir beis görmüyorum zira eşcinselliğin sapkınlık olarak tanımlanması, salt bu yüzden lut kavminin dünya üzerinden silinmesi benim tanımım, benim işim değil. nikahın islam'a göre geçerli olması için belirli şartlar varken (nikahın aile kurmak ve bunu topluma ilan etmek için icat edildiğini varsayarsak) allah'ın tasvip etmediği bir durum içinde olanların nikahının ne kadar geçerlilik kazanacağı meçhul. olaya tamamen eşlerin yıllarca beraberliğini onaylamak, ileride olabilecek mal paylaşımı, miras hakları gibi çerçeveden bakarsak eşcinsellerin evlilik hakkı alması gayet doğal olarak görülebilir. sonuçta 20-30 yıl beraberliğin ardından, aynı evi aynı hayatı paylaşımın ardından eşleriden biri vefat edince diğerinin beraber yaşanmış hayattan hiç hak iddia edememesi haksızlık. bu doğru. ancak gene de eşcinselliği bir cinsel tercih meselesi olarak değil bir sapkınlık olarak gördüğüm gerçeği değişmiyor.

pre-edit: i am proud to be gay diye ortalıkta dolaşanlar size garip gelmezken eşcinsellerden hoşlanmadığını açıkça ifade eden birini kötülüyorsanız, çifte standart içindesiniz demektir. çünkü gaylerin kendilerini savunma hakları, ifade etme haklarının olduğuna inananlar karşıt sesi de dinlemek zorundadır efendim. madem ifade öözgürlüğüne sahibiz, ben de kendi hakkımı kullanıyorum diye kötülenemem, değil mi azizim?

post-edit: kötülenmişim. aklımdan geçecekleri daha önceden yazmıştım zaten. sanırım doğru düşünmüşüm.
    (azman, 27.02.2007 11:02 ~ 22.05.2007 23:00)
  10. ülkemizde maalesef olmayan ve toplumun negatif tepkisini çeken olgu
    (ciociosan, 27.02.2007 11:22)
  11. keşke herkes yapsa...
    çünkü gay bir adamın yada lezbiyen bir kadının toplum kuralları/baskısı nedeniyle heteroseksüel evlilik yapması ve hayatı boyunca mutsuz olması ve çevresindekileride mutsuz etmesi kaçınılmazdır kanımca.
    (janis joplin, 14.03.2007 16:53)
  12. -ben sana hem ana, hem baba olucam yavrum.
    +ben de sana hem ana, hem baba olucam yavrum.
    yavru: sittirin lan.
    (alkolik2000, 25.03.2007 02:33)
  13. (avbarisco, 22.04.2007 08:00)
  14. kanada'da legal olan eylem. üstelik burda kimse kimseyi sallamadığından öpüşen çiftlerin 1/5 i eşcinsel. eski ev sahibim evini 2 gay e sattı. evlendikten sonra oturacaklarmış.ilk başta amanın noluyoruz demiştim evde elele dolaşan 2 adam görünce ama zamanla alıştım şimdi hiç yadırgamıyorum
    (elanor elendil, 22.05.2007 02:59 ~ 03:02)
  15. (gone with the sin, 22.05.2007 03:37)
  16. eşcinsellik tercihten çok hormonların yanlış salgılanması sonucu oluşan, hormonal bir bozukluktur. o kadar da yadırganmaması gerekir, zira bir nevi hastalıktır.
    lakin eşcinsel evliliğinde en büyük sorun, olası bir evlat edinme durumunda, çocuğun psikolojisidir.
    (elanor tellrunya, 22.05.2007 12:40)
  17. ''kadınlar arasında ise süper; erkek erkeğe ise iğrenç olan evliliktir.''
    düz adam - türkiye

edit : kötüleyin ibneler.
    (damda deli var, 25.12.2007 21:25 ~ 11.02.2009 09:05)
  18. -bu evliliğe karşı olan varsa ya şimdi konuşsun ya da sonsuza dek sussun
    -harala gürele harala gürele!!!!!
    -sırayla sırayla....yavaş sırayla...not yazın okuycam hepsini.....yavaş allah aşkına izdiham yapmayın, sırayla...sırayla...
    (diazepam, 14.03.2008 16:40)
  19. - sen hakkı oğlu duran, sadık oğlu cabbarı şey olarak kabul ediyor musun?
    + ney olarak?
    - şey işte canım... karı ya da koca
    + aktif olan benim, evet, karı olarak kabul ediyorum
    % kafana sıçiyim duran! al sana!
    + ayağımı siktin öküz!
    (camel, 16.03.2008 22:26)
  20. eşcinsellik bir tercih değil, bir yönelimdir. herkes ruhundaki cinsel yönelimi yaşar. hastalık falan da değildir. birbirini seven ve birlikte yaşamak arzusu içerisinde olan iki kişinin, bu birlikteliklerine laf söylemek, yasallaşmasını engellemek kime düşer ki?

ha ben aynı şekilde poligamilere de açığım. bırakın insanlar nasıl istiyorlarsa o şekilde evlensinler. (çok eşliliğe evet dediğim için kimse beni şeriatçılıkla suçlamaz umarım) biliyorum bu konu sömürüye açıktır ancak uygun önlemlerle neden olmasındır ki?

hayır bir de eşcinsellerin evlenmesi neden yasak ki? hayır arkadaşların sevişmelerini engelleyebilir musun evlenmelerine izin vermeyince? * ya bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler
    (tuygun, 16.03.2008 22:52 ~ 21.03.2008 15:15)
  21. (malpolitikası, 16.03.2008 22:53)
  22. aslında eşcinseller açısından bir hak olması gereken ama daha sonra çocuk evlat edinilmesi durumunda yaşanabilinecek olumsuzluklar düşünülerek onlardan sakınılan haktır.
    (medium, 16.03.2008 23:07)
  23. cemil ipekçinin de hollandada gerçekleştirmiş olduğu evlilik. hangi gazete olduğunu hatırlamıyorum ama konuyla ilgili şöyle bir başlık duymuştum:

"cemil ipekçi avrupa birliğine tersten girdi"
    (zaht, 17.05.2008 13:00)
  24. tamamen kapitalist sebeplerden ötürü yasaklanan ve hor görülen evlenme biçimidir.bir erkek başka bir erkekle bir kadın başka bir kadınla çocuk yapamayacağı için dışlanır bu davranış biçimi.çünkü bir bebek yeni bir çalışan yeni bir pil demektir bu sistem için.bazı post-kapitalist toplumlar taşıyıcılık.evlat edinme hakkı gibi durumlarla konuyu aşmaya çalışmaktadır.gerçi çocuk düşünülmemektedir.zaten çocuk çalışsın üretime dahil olsunda gerisi boştur kapitalizmce.
    (solucandil, 01.10.2008 03:24)
  25. türkiye'de ancak bir lezbiyen ile bir eşcinsel erkeğin evlenmesi yoluyla gerçekleşmesi mümkün olabilecek hadise. zira evlenen iki taraf da eşcinsel olacaktır.
    o da kağıt üstünde kalır muhtemelen.
    (splendid, 08.11.2008 00:11 ~ 22:00)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil