|
|
- lisede almanca hocası kullandığında itiraz ettiğimiz ve "ama ben kendi oğlumu da böyle seviyorum" cevabıyla yıkldığımız küfürümsü...
- (bkz: eşşoğlu eşşek)
- (bkz: oku adam ol, baban gibi eşşek olma) yada
(bkz: oku adam ol baban gibi, eşşek olma)
- (bkz: eşek oğlu eşek)
(bkz: oku da baban gibi eşek olma)
(bkz: uzar gider bu)
- babamın kızdığın da dilinden dökülen küfürümsü sevgi sözcüğü diyebiliriz. gözlemlediğim kadarıyla babam gibi düşünen bir hayli insan var, birçok kişi küfür olarak değil de tam tersine biraz sevimli bir kelime olarak kullanıyor...
- babanın oğluna söylemesi durumuyla ucunun kendisine dokunması olayının gerçekleşeceği söz öbeği
- asıl anlamı: senin ananı eşek s*kmiş de sen doğmuşsun.
- (bkz: asshole u essek)
- (bkz: eşşolusu)
- "eşşoğlueşşek babası hariç" gibi bir kullanımı da vardır. bence asıl özelliği, barındırdığı o ve ş harfleridir. o harfi, söylerken insanın ağzını doldurarak, ağız dolusu küfür edip rahatlamanıza yarar. ş harfleri de daha vurgulu ve uzatılarak söylendiğinde kişi hafifleyiverir. yalnız olmanız kaydıyla, sinirinizi alarak sizi çok mutlu edip güldürebilir bile.
- bir kara kedi şarkısı nakaratı.. kullanıldığı şekliyle eşşoleşşek.
(bkz: yamuk prenses ve kedi cüceler)
- babanın gülerek "eşşşşoooooğğğlueşşşeeekkk" şeklinde telafuz etmesiyle sevgi ünlemine dönüşebilecek söz!*
(iykkk, 30.04.2007 04:25 ~ 04:29)
- kuş beyinli adlı yazarla beraber sözlüğün en talihsiz seçimini yapmış arkadaştır.
zira aklına ters esen, giri nick uyumuna bu arkadaşların girilerini refere ediyor (ben de yapmış olabilirim). 4.74 giri/gün ortalamayla oynuyorlar ilgili başlığa.
- başçavuş küfürü.
- klasik baba lafıdır. genellikle keyifleri yerindeyken söylerler bunu.
|