belki ilginizi çeker
  1. · vatandaş türkçe konuş
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · annelerin yakışıklı anlayışı
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · kızdan kanka
  9. · mika

eğitimin yabancı dille verilmesi  

1. (stocky2001, 01.01.2005 15:14)
  2. ülkemizde ortaöğretimde yabancı dil öğretilememesi gibi acı bir gerçek varoldukça ve de üniversite mezunu gençlerin bırakın bir kaç yabancı dili daha bir ingilizceyi bile konuşamaması, dünyadan bir haber halde üniversitelerden mezun olması, türkçe dışında bir dilde iletişimi sağlayamaması sebebiyle geliştirilmiş getirisi de götürüsü de fazla olan eğitim verilmesi durumu.
    her ne kadar eğitim de kalite düştüğü gerçeği ortada olsa da bunun çözümüne üniversitelerdeki eğitimi yabancı dilden türkçeye çevirmekle başlamak yerine ilk öğrenim son 3 yılında ve de orta öğrenimin 3 yılında adam gibi en az bir yabancı dili öğrencilere aktarmaktadır. sevmesek de bu dil şu anda ingilizcedir. sadece ingilizce yeterli midir? hayır maalisef değildir.
    günümüzde anadilde eğitim yapan gelişmiş ülkeler yabancı dil olayını lisede en az iki yabancı dille hallettiklerinden günümüzde böyle saçma tartışmaları yoktur. ayrıca yabancı dilde olan programları da devlet üniversitesi de olsalar yüksek meblalarda paralıdır.
    (bkz: gittim gördüm inceledim)
    (stocky2001, 01.01.2005 15:49)
  3. (lethe, 01.01.2005 15:52)
  4. bir yabancı dil kursunda gayet normal karşılanması gereken durum
    (myrmidon, 01.01.2005 16:34)
  5. zaten başlıkta da dediği gibi o dil bize yabancıdır. ana dilimiz varken, yabancısı olduğumuz dillerle bilim yapmaya çalışmak ne kadar da zordur, yorucudur. hani bi laf vardır, ana dili gibi bilmek... evet ana dili, ama gibi! ana dilin değil sonuçta, ne kadar kasarsan kas, olmayacak da...
    anlamadığım, madem yabancı bir -veya iki, üç...- dil öğretmeye çalışıyorlar, neden ek ders olarak bunları vermiyorlar da, ille de asıl öğrenmemiz gerekenleri yabancı dilde vermeye çalışıyorlar?... sanki buna yetecek eğitim kadroları varmış gibi, sanki o zaman hem yabancı dili hem de asıl verileni öğrenebilecekmişiz gibi... tamam madem o konunun ingilizcesi, almancası, fransızcası, bilmemnecesi de lazım, o zaman ek ders olarak koy, mesela "mesleki dil dersi" de adına da, paşa paşa onu da öğrenelim...
    misal ben makina mühendisliği okuyorum, ve meslek olarak da yapmayı düşünüyorum... ama zannedersem, ben bu ülkede çalışamam... çünkü stajlarda bile, "ustalar bişiler diyo ama, anlamıyorum ki?!...". kendi ülkemde, kendi ustamla konuşamıyorum, anlaşamıyorum... sorun ustaya da yabancı dil öğretmekse, toptan, hepimiz öğrenelim olsun bitsin...
    ne diyordum, efenim, eninde sonunda bu yanlışın farkına varcaklar, ama kanımca o zaman da zaten çooook geç olacak.
    (steinmetz, 21.10.2006 12:15)
  6. bi müddet sonra türkçenin de yabancı dil haline gelmesi ihtimali bulunan durumdur. artık ondan sonra yabacı dil olarak türkçe öğreniriz.
    (eyledebeylede, 21.10.2006 13:39)
  7. kıbrıstaki üniversitelerin türk dili ve edebiyatı hariç hemen hemen tüm bölümlerinde verilen eğitim türü.
    (dna, 21.10.2006 15:12)
  8. eğitim ile öğretim arasındaki farkları ayırt edemeyen insan serzenişidir. türkiye'de yaşayıp da oturup kalmasını ingilizce öğrenen var mı aramızda, ailesi yabancı olmadığı sürece.
    (ykrog, 07.01.2009 15:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil