dzingis  

adana çık aradan

1. ben karşılayan ilk nesildaşım.beni karşıladıktan sonra gördüm oldukça güzel yazıları olan bir yazar
    (bigibigi, 11.07.2007 15:09)
  2. "bir adam hem deli gibi aşık, hem sempatik, hem zeki hem de bilgili olabilir"in en güzel örneği.
    konuştukça güzelleştik, içtikçe semizleştik, güldük eğlendik, iyi bir dost kazandım.

(bkz: denizli lost izlemeyen kalmasın zirvesi)
    (one more cup of coffee, 25.08.2007 11:05)
  3. bana çok istediğim bir şeyi masrafsız olarak kazandırarak büyük bir iyilikte bulunmuş yardım sever insan.
    bir de uğraşmış bunun için. ekstradan bir teşekkürü hak ediyor.
    selam olsun
    (drummy, 13.12.2007 18:59)
  4. birilerine sataşmamış, kimseye zararı dokunmamış, hatta 23 gündür giri girmemiş olmasına rağmen sürekli seri eksilenen yazar. yahu valla o değilim ben. biriyle karıştırdınız.
    (dzingis, 30.01.2008 19:15 ~ 19:15)
  5. benim de şiirler yazasım var böyle her başlığa
    ancak yok bende ne kabiliyet ne de bir çaba
    tanımam etmem de yazacağım böyle sonuna
    anlamadığım şey ise neden bu giriler nickaltında

kimseye sataşmak değildir amacım
    denedim, beceremedim artık inandım
    benden ne yazar olur ne de şair
    gideyim en iyisi anket doldurayım

not: bir akımdan etkilenerek yazılmıştı. sonra eski çamlar bardak oldu. yazarlar falan uçuruldu. sağlık olsun.
    (dzingis, 02.03.2008 12:11 ~ 19.03.2008 19:25)
  6. severim kendisini dediğimi "bak liseden beri peşinde" denilmeye yakın bir ilişkimiz var.aynı yurtta kalmamız da bir ortak yönümüzdür efendileriyle...
    (karyenass, 21.05.2008 02:39)
  7. 21 yaşında küçücük bir çocuk hala. hiç büyümeyecek, büyüyemeyecek.
    (dzingis, 11.08.2008 12:10)
  8. kendisi 4.nesil yazar ama hayatıma hoşgelmiştir.
    espriden anlayan, muhabbeti saran, takım ruhu harika insandır kendisi. "ladies first" diyerek centilmenliğini ön plana çıkarmıştır bir kez daha *

kimsenin kendisine sürpriz yapmayı başaramadığını da şimdi öğrendim. hatta tecrübeyle sabit ettim diyebiliriz.
    burcu dolayısıyla biraz megaloman olsa da fazla bir bencillik söz konusu değildir kendisinde. sözlükteki pek çok ilkimi kendisiyle yaşadığımı söylersem yalan olmaz. benim meraklı oluşum onunsa her soruya verecek cevabı olması muhabbeti koyulaştırmıyor değil hani. sevdim seni dostum!

ve hayatıma yaklaşık 20 gün önce girmiş olsa da bugün tekrar hoşgelmiştir.

imza: dziase veya asedzi.
    (aseton, 18.05.2009 00:46)
  9. düzenli aralıklarla nickaltı yazasımın geldiği zat-ı muhterem. daha 1 aydır tanışıyormuşuz demin hesapladım, ama sanki bayadır tanıyormuşum gibi geliyor. öyle de bi insan işte *

sözsüz müzikleri, notalarını bile bilmeden sadece "dırıdırıdı" şeklinde mırıldansanız bile anlar. o derece de zekidir.
    her ses efektini buldukta bitek şarap açmayı bulamadık, onda da "fıp" diyesi gelmiştir. artık şarap açma ses efekti "fıp"tır *

her şeyi de biliyor, benden çok şey biliyor. çünkü o büyük, büsbüyük. ben küçüğüm *
    küçüksün diye çokça ezse de biliyorum o aslında iyi biri. (bkz: ben aslında iyi biriyim)

ve son olarak siyahhh beyazz en büyük beşiktaş...
    (aseton, 31.05.2009 15:53)
  10. ne olursa olsun dostu olarak kalabileceğimi, dostum olarak kalabileceğini anladığım kişi.

sinirlendirir bazen söyledikleriyle, çileden çıkarır, nefret edersiniz ama kötü düşündüğünden yapmaz hiçbir şeyi. hatta muhtemelen sizin iyiliğiniz için yapmıştır. bazı şeyleri kolaylaştırmaya, illa üzülecekseniz bunu en alt seviyeye çekmeye çalışmıştır, emin olun.

aylar sonra kendisiyle yeniden geyik yapabiliyor olduğum için mutluyum. iğrenç esprilerimi özlemiş olabileceğini düşünerek yaptım hemen birkaç tane. 2 gün sonra "tamam, siktir git tekrar" derse bu kez kendim kaşınmış olucam. hadi bakalım.
    (chubbchubb, 09.06.2009 15:35)
  11. 2.sefer sürpriz yapma denememinde başarısızlıkla sonuçlandığı kişi. yahu haberin olmadan bir nickaltı yazamayacak mıyım? yine geldin otobüsten sözlüğe girdin anında da tahmin ettin.

içi temiz yazarımızdır kendisi. ve bazen en bi gıcık olandır. ama iyi insandır, seviyorum onu *
    şimdi yolculukta olduğu için "sen bu nickaltını okurken ben çok uzaklarda olacağım" tarzında bir şeyler yazacaktım, yazdırmadı. * okurken uzaklarda olacak olan o olsa da, yazmak istemiştim *

bir tebessümle çıkan gamzesi bile var. pekte güzel. severek izliyoruz *
    (aseton, 28.06.2009 12:19)
  12. hayata küfretmek için kendi nickaltını seçmiş yazardır. kendimden üçüncü tekil şahıs olarak bahsetmeyeceğim girinin devamında. zaten çok sikik bir yazı olacak, bundan sonrasını okumasanız bile olur.

kodumun hayatında orta yaş krizine erken giriyorum sanırım. 15 yıldır fazladır okumama rağmen hala üniversite ikinci sınıftayım ve hiç bir işe yaramadığımı düşünüyorum. okulu bırakmayı düşünüyorum, bu zamana kadar radikal karar alma konusunda hep korkak davranmama rağmen bu kez aslında çok istekliyim. türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisinde olmama rağmen geleceğim konusunda o kadar karamsarım ki... en azından okulu bırakırsam içimde "belki okula devam etsem..." diye cümleler olabilir. bir nevi iç rahatlatma yani, başarısızlığa sebepler uydurmak.

3 yıl sonra olabilirsem mezun olacağım; sonrasında master, askerlik falan derken yaş neredeyse 30 olacak. iş bulabilecek miyim, bulabilirsem bunca yıla değecek bir iş mi olacak? işimde mutlu olacak mıyım? bu soruların cevabını bilmeden bir 8 sene daha geçirmek istemiyorum. hiç bir işe yaramadığımı düşünüyorum, neredeyse 22 yıldır bir işe yaramadığım gibi yine bir işe yaramamaktan korkuyorum.

üstümde oluşan beklentileri karşılayamamaktan, kendi istediklerimi yapamamaktan korkuyorum. hatta ileride ne istediğimi bilememekten korkuyorum. korkuyorum işte... belirsizlikler içinde yaşamaktan sıkılan bir yazarın iç rahatlatma sekansından birisiydi bu. eğer bu kadarını okuduysanız ne diyim ki ben size. gereksiz birisinin gereksiz bir yazısını okudunuz işte.
    (dzingis, 11.07.2009 13:20 ~ 12.07.2009 16:03)
  13. (bkz: yumurta kafa)
    (dzingis, 16.07.2009 01:31 ~ 01:39)
  14. ömür boyu konuşsam da beni dinleyeceğini bildiğim yazar. ödevi olmadığı müddetçe * her ihtiyacım olduğunda yanımda olamasa da, kısa zamanda en yakınlarımdan biri haline geldi. dost da diyebiliriz buna. evet dostum oldu. bir duruma çok üzüldüğünde diyecek bir şey bulamaz, sessiz kalır. zaten diyecek bir şey bulamaması üzüldüğünü yeterince gösterir. çünkü normalde çok konuşan bir yazarımızdır *
    (benim için yazdığın için yazıdan sonra ben de sana öyle bir şeyler yazacaktım ama senin nickaltından daha güzel bir yer bulamadım doğrusu.)

arada sırada aklı karışır dostumun ama kendi bile anlamaz hayatına devam eder. bazı soruları kendine bile soramaz. ben ona sorarım. evet gıcıklık yapıyorum. çok eğlenceli bir insandır aynı zamanda. evet cidden öyledir. laf olsun diye söylemiyorum.
    geçen gün "dumansız hava sahası duman grubunun albüm satışlarını etkiler mi?" dedim, "allah belanı versin" demedi. çok kırıldım. bana uzun zamandır bu sihirli cümleyi kurmadın dzingis.

ımm bide bizi sözlükte sevgili zannedenler olmuş, 1 ay sonra fark ettik ama cevap vermişsin dzingis. ben de burdan bir kez dahasadece arkadaşız demek istiyorum. ilişkisi olan var olmayan var diyymi. kısmetlerimi kapatmana izin veremem *.
    senin hayatını ifşa ettim dostum *. ve ilk defa sen anlamadan nickaltı yazıyorum. bugünün tarihini kaydetmek lazım.
    ah neyse hadi bu yazı da böyle son bulsun bakalım..
    la la la..
    (aseton, 24.07.2009 12:49 ~ 12:49)
  15. sayesinde "kaybolmayan yazar istiyoruz" kampanyasını başlatacağım yazar. odtü'ye götürecektin beni dzi nerdesin? bugünde görüşemezsek istanbula geldiğinde elimden çekeceğin var. bak yine sinirlendim *
    bence şimdi mesajıma cevap vermelisin dostum. birkiüç..
    (aseton, 01.08.2009 19:17)
  16. yazdıklarını tekrar kendisi beğenmeye başlayana kadar sözlüğe ara vermiş yazardır. peki bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak? hiç bir işimize yaramayacak bence. son girisi kendi nickaltında görünen yazar karizması yaratırım belki diye düşünmüştüm. olmadı değil mi? bence de olmadı. her neyse, lem yelid ve löp yutar ve dzi kaçar. esen kalın. görüşmek üzere.

edit: 8 gün dayanabildi. sağlık olsun.
    (dzingis, 02.08.2009 03:13 ~ 10.08.2009 21:07)
  17. öncelikle (bkz: akıllısı beni bulmaz ki)

sana dargınım
    kırgınım sana kızgınım
    bu haksızlık
    neden sana binbir zahmetle gönderilen bir highly olaylı maillerimi okumadan attın çöpe!
    nedir bu insanların ufak çaplı eğlencelerini küçümseyen tavrın?

ahhahaa. şimdi ben de yollayamam ki onları sana. ben o kadar saklamadım çünkü o mailleri.

neyse bazen kusuyorum ben.

tanım: bir gece ansızın mesaj kutumu doldurmuş manyağın teki. hakaret yok! seviyorum. karşılıklı özlemlerimizi dile getiriyoruz falan. ama o genelde saçmalıyor. ayrıca da mal. diye diye oldu. 40 kere malım de mal ol. biz denedik gerçekten işe yarıyooo.

aasdfdsasdfdsasdf.
    (maria elena, 18.08.2009 13:20)
  18. @3847859 no'lu girisiyle sitemini dile getirmiş yazardır. ben de duyarlı bir vatandaşım en nihayetinde, sessiz kalamazdım bu çağrısına. hayrını gör dzingis kardeşim .... artık senin de var. ( gülücük yapma isteği )
    (fitnefücur, 28.08.2009 13:52)
  19. cumartesi sabahımı renklendiren kişi..

iğrenç diyorsun ama bayıla bayıla gülüyorsun ya işte..öyle..
    (allahına kadar ateistim bacım, 05.09.2009 11:10)
  20. 4. nesil humpty dumpty.
    (dzingis, 08.09.2009 00:52 ~ 00:52)
  21. anlayışlı insanmış, sağolsun. "yanlış hatırlamıyorsam güzel girileriniz vardı" gibi apır sapır bir laf ettim, başına da "hani kabalık olmasın" diye not düştüm, not düşünce kabalık etmemiş oluyorum sanki anasını satayım. neyse ki "ne kabalığı" diye kibarlık etti de, "ettiğim o gerzek cümleyi nasıl açıklayacam ben şimdi" diye karın ağrısı çekmekten kurtardı beni. long live humpty dumpty the magnificent!*
    (damdan düşen kemancı, 08.09.2009 01:01)
  22. ortadan kaybolma yeteneği en çok gelişmiş yazarlarımızdan birtanesidir. *
    (aseton, 11.09.2009 12:29)
  23. 1 hafta sonra kendisini tanıyalı 6 ay olacak. duygulandım bak şimdi.. tanışmamızın şerefine bana 'yan masadan içki' göndermesini istiyorum. ben de pastadan çıkarım *
    (aseton, 21.10.2009 20:48)
  24. romantik ki bu.

kafasından kalpler çıkıyor.

hani jerry bi' yere toslayınca kuşlar dönüyor ya kafasının etrafında,
    dzi de toslamış, kalpler uçuşuyor böyle güzel güzel.

ben gördüm.

ne güzel ama.

kalpli edit: favorilerini yesinler, akrostişim benim !
    (maria elena, 23.10.2009 00:36 ~ 25.10.2009 23:12)
  25. ne özürlüyüm tanrım! bir giriş cümlesinden yoksunum. dzingis'i anlatmaya hiçbir kelime yetmiyor tabii ondan. ya yaa *

gülücükle falan başladım da içeriği daha farklı düşünmüştüm aslında. fazla üzerinde düşündüğüm bir yazı da değildi az önce yazmaya karar verdim. dzi'nin anlattıklarından oldukça etkilendim sanırım. söyledikleri içerik itibariyle çok anlamsızdı ama ben anlayabildim. görünüş olaraksa, savunmasızdı sanki. hani bir kedi yavrusu görürsün, "bunu eve götürürüm, bakarım. birkaç gün içinde çok iyi olur ki bu" diye düşünürsün ya. o hislerden işte. ama tabii dzi bir kedi değil *

geriye dönüp baktığımda iyi ki diyorum iyi ki altı ay önce tanımışım dzi'yi. o, bir insanın sahip olabileceği en iyi dostlardan biri. şimdi hayatımdan çıksa eksikliğini fazlasıyla hissedeceğimi düşünüyorum. düşünmekle kalsa iyi, biliyorum. dzingis, hayatımı tüm gerçekleriyle bilen ikinci insan fakat söylediklerimin aslında ne demek olduğunu anlayabilen tek insan. bu kadar mükemmele yakın, harikaya teğet olduğunu o da bilmiyor. şimdi öğrenecek.
    altı aydır ettiğimiz sayılı kavgaların teması "çikolata seni dövemez ama ben dövebilirim" oldu. kavga da edilmiyor bununla.
    şimdi sütünü içmeli minik dzicik *

ve gitmeli. benim gibi.
    (aseton, 31.10.2009 16:16)