belki ilginizi çeker
  1. · memory allocation
  2. · dynamic array
  3. · dma
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · demokratik sol halk partisi
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · adıyaman
  9. · alexi laiho

dynamic memory allocation*  

1. boyutu önceden bilinmeyen veya kullanıcıdan alınmak istenen bellek blokları* ayırmak için kullanılan fonksiyonların genel adlandırılması.
    (bkz: malloc)
    (bkz: calloc)
    (bkz: realloc)
    (jack, 21.05.2007 18:06)
  2. bilgisayar bilimleri terminolojisine göre bir sürecin, çalışma zamanı boyunca herhangi bir anda işletim sisteminden hafıza alanı istemi yapması ya da istemin ardından verilen alanı kullandıktan sonra işletim sistemine, diğer süreçlerin kullanımı için iade etmesi işlemlerine verilen genel ad. istem kelimesi kullanılmıştır zira bu bir memory management işlemleri bütünüdür ve bu işi de işletim sistemi yaptığından, işletim sistemi bu isteği, olumlu yani istenilen alanın sürece verilmesi ya da olumsuz yani istenilen alanın sürece verilmemesi ile sonuçlandırabilir.

c benzeri programlama dillerinde bu işlemlerin yapılmasından geliştiriciler sorumludur ve geliştirici, sürecin aldığı alanı kullandıktan sonra iade etme işlemini de kodlamalıdır. java gibi programlama dillerinde ise bu zorunluluk yoktur. java'da bu işlemi yöneten birime garbage collector adı verilir ve jvm bu birimi belli zamanlarda çalıştırarak süreç tarafından kullanılmayan alanları işletim sistemine geri verir.
    (memento, 13.12.2007 17:23 ~ 17:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil