belki ilginizi çeker
  1. · raspberryswirl
  2. · bourne
  3. · bambaşkaymışsın
  4. · tevriye
  5. · schengen
  6. · bukkake
  7. · catcher in the rye
  8. · mea culpa
  9. · istersen olja diye sirtima dovme yaptirabilirim
  10. · uyku düzensizliğine sahip olmayı bir bok sanmak
gündem
  1. · rasim ozan kütahyalı
  2. · itü sözlük
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · aşk ı memnu
  5. · kayseri tabula rasa zirvesi
  6. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  7. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  8. · where is my mind
  9. · saturno contro

duyuruların aslında demek istedikleri  

sayfa  / 4
  1. 3 bin liralık monitör sorunu
    (20:53)
    arkadaşlar bu hafta haftalığımla bi monitör aldım. ama film izlerken küçük ekranda izleyemiyorum hemen büyük ekrana geçiyor filmi görünce ve küçülmüyor. oynatıcıdan değil, hepsini denedim. neden oluyor bu?

(christian troy)

-haftalığım 3 bin ytl
    (kido, 16.01.2009 21:01)
  2. firefox tarama geçmişi silme
    (23:13)
    araçlar seçenkler şimdi temizle kısmından geçmişi silemiyorum. başka bir yolu var mıdır?
    (jugador)

meali:

kötü, pis, kaka, sitelere girmiş olup; bir bok yedim şimdi ise temizleyemiyorum.
    (asymmetry, 07.04.2009 23:19)
  3. benim verdiğim duyurularım hemen hemen hepsi şu anlama gelir:

çok canım sıkılıyor, birileri benimle ilgilenebilri mi lütfen? !:swh
    (neva, 07.04.2009 23:29)
  4. ---
    klüp ne lan
    (12:57)
    son zamanlarda sözlükte ''kulüp'' yerine ''klüp'' yazan arkadaşlara sesleniyorum olmuyor yahuu... yazım hatası falanda değil bir gri içinde 2 - 3 kere klüp yazan arkadaşlar var... gözüme nasıl batıyor anlatamam sözlük ahalisi!
    (nays tu miç yu)
    ---

"dahi anlamındaki de bağlacını ayrı yazmayı bilmiyorum. noktalama işaretlerini -misal üç nokta- de karıştırıyorum nasıl kullanacağımı. yine de 'kulüp'ün 'klüp' diye yazılmadığını biliyorum ya, onunla övüneyim bari dedim."
    (fani, 08.06.2009 13:48)
  5. banyodan çıktığımda kendimi neden çok seksi hissediyorum
    (00:26)
    başlıkta belirttiğim gibi.çok garibime gitti lan az önce farkettim de.niye olur ki ?
    (çakma rolex)

noktadan sonra boşluk bırakmak gibi bir alışkanlığım olmadığını farketmezler sanırım. daha evvel yazılı bir biçimde kendimi ifade ettiğim başka bir yer olmadığını da anlamazlarsa prim yapmamam için hiçbir sebep yok. hayatım boyunca hep sözlükten karı kaldıran yazarlara imrendim, çeşitli ekoller gördüm, sazan avı başlatan yazarlar olsun, cinsel içerikli başlıklar açarak sözlüğün cılkını çıkaran yazarlar olsun, bunların hep popülerleştiğini farkettim. bir de ben denemek istedim. hayırlısı artık.
    (wykka, 06.07.2009 00:30 ~ 00:31)
  6. ---
    lush
    (16:28)
    bu markanın ''marylin'' adlı ürününü kullanan var mı?
    (raspberryswirl)
    ---

not: marilyn adlı ürün lush adlı kozmetik firmasından çıkmış olup internetteki ürün açıklaması şöyledir: "moisturizing treatment to soften and brighten blonde hair" / "sarı renk saçlar için renk parlatma ve yumuşatma etkisine sahip nemlendirici bakım kremi"

meali: sözlükteki sarışın bayanlardan oluşan azınlığa tabi ki ben de dahilim. daha ne duruyorsunuz arılar?
    (janken, 22.08.2009 17:06 ~ 29.10.2009 14:24)
  7. hindistan yeni delhi tac mahal
    (16:53)
    arkadaşlar, hindistana gitmeye karar verdik, yeni delhi'ye, haftasonu tatili niteliğinde olduğu için fazla vaktimiz yok ama tac mahali de gezmek gormek 'eheh biz oraya gıttık' dıye hava atmak istiyoruz, 200km mesafe varmıs, ama nasıl olur da oraya bole gunubırlık falan bı tur buluruz? ben arastırdım lakın çıkamadım işin içinden. bi el atıversenız?
    (buzdan yıldız)
    ---

meali: ehehe para bende, heyecan bende, adrenalin bende, ne kadar maceracı bir çılgınım ben yahu.
    (janken, 25.08.2009 17:08)
  8. kfc balık ekmek
    (18:08)
    yiyen varsa beri gelsin tadı tuzu nasıldır? 8lira ona verceğime 3lira daha ekler adam gibi bir şey yer miyim?
    (necrophagist)

---
    meali: gelen mesajlarda okuduğum kelimeleri aklımda yorumlamak vasıtasıyla bir nesnenin tadının nasıl olduğunu yüzde yüz tespit etme gibi bir insanüstü özelliğe sahibim. boş zamanlarımda 90'larda biriktirdiğim emine beder yemek tarifi dergilerini okuyarak damak mastürbasyonu yapıyorum.
    (janken, 25.08.2009 18:21 ~ 18:22)
  9. önemli bi karar
    (23:42)
    gülmeyin....

şimdi ben eski sevgilimi özledim aramak istiyorum. arasam mı naapsam. beni terslemez ama ne biliyim bilinmezlerdeyim. (bu duyuru sahibi tarafından çözümlendi olarak işaretlenmiştir.)
    (testesteron adam)

---
    meali: kullanıcı adımdan da anlayacağınız üzere safkan bir alpha erkeğim*. görüyorsunuz ki şu anda da boştayım. benim gibisi karşı cinsten uzun süre uzak kalamaz, o yüzden eski sevgilimi şöyle bir yoklamak istiyorum. benim gibi erkeğe tabi ki hayır diyemez, öyle reddedilmez birisiyim. ve ama sanmayın ki kalbim yeni maceralara kapalı. mesajlarınızı bekliyorum sözlük bağyanları, gelin kaynaşalım...

(bu arada, duyuruya konu olan olayı 15 dakika içinde çözümledim. gereksiz ikilemlerle vakit kaybetmeyen haşin bir testesteron adamıyım ben.)
    ---

yazarın notu: ayrıca (bkz: @3738655). haşin testesteron seni. buradan da anladık ki eski sevgilin rusmuş. onu sözlüğe konu ettiğini biliyo mu peki? hınzır seni. enternasyonel çapkın seni. türkçe öğretiyon mu lan?
    (janken, 26.08.2009 00:04 ~ 28.08.2009 14:58)
  10. "06 ag 1200 lütfen danışmaya" : .mna koyduğum bi gel de bir gerizekalı nasıl s.kiliyormuş göstereyim! lan g.t oraya araba mı parkedilir, s.ktin aşti trafiğini.
    (benim meskenim dağlardır, 26.08.2009 00:09)
  11. ucuz uçak bileti
    (09:36)
    paris ten eindhoven a ya da amsterdam a ucuz uçak bileti bulmam lazım 24 aralık a ne yapmalı ne etmeli? bir yol gösterin ey arılar!
    (pandalari koruyalim)

---
    meali: kahretsin dostum, çok enternasyonel, çok schengen bi insanım. ama bu üst kimliğimin altında ise halen kuruşların hesabını yapan bohem bir ruhum vardır. oh lala, ey arılar!
    (janken, 26.08.2009 10:05 ~ 10:05)
  12. hangisi işe yarar sağlıkla ilgili
    (11:22)
    merhaba arkadaşlar tekrar ben... kaya tırmanışı yapıyorum ve sanırım kayada el bileğimi incittim. elastik bandaj aldım sadım ama daha iyi birşey ararken iki ürünle karşılaştım.
    birincisi : http://www.tekinmedikal.net/...
    ikincisi: http://www.tekinmedikal.net/...
    elimi falan hareket ettirirken bi sorun yok sadece acı veriyor biraz.
    sizce hangisini almalıyım? ve bunu internet dışında dışarıda nerelerde bulabilirim? teşekkürler şimdiden.
    (iett)
    ---

meali: oh bebek, kaya tırmanışı yapıyorum. kaya tırmanışı yaptığım söylemiş miydim? ben kayalara tırmanıyorum. oh yeah, acıya dayanıklı bir kaya tırmanışçısıyım ben. canım pek yanmıyor ama olsun. ince eleyip sık dokurum bebek. mükemmeliyetçi ve araştırmacıyımdır. kayalara tırmanıyorum.

yazarın yorumu: oğlum lan aranızdan bi tane de gariban duyuru yazsın be.

biri şişesi 50 liralık saç bakım ürünlerinden bahseder, öteki haftasonu tatiline hindistan'a gider, beriki acilen paristen amsterdama bilet arar, biri kentucky fried chicken'da alışveriş yapmadan önce sözlük gurmelerine danışır, bu en sonuncusuysa, oh yeah, kaya tırmanışında bileği incindi diye internetten bilek desteği siparişi verir.

delikanlı gibi gelse biri yazsa "abi ya okulun arkasındaki boş arsada top oynarken tırnağımı kale direği yerine kullandığımız taşa vurdum, napacam" falan diye, alnından öpecem. yazmayacam buraya da bi daha valla billa ya.
    (janken, 26.08.2009 13:13)
  13. askerlik tecili
    (13:44)
    yüksek lisans'a başlayacağım, askerliği tecil ettirmem lazım. gerekli belgeler nelerdir?
    (bilgez)
    ---

meali: bu sene en son yapılan ales'te çoğunuza taktım. totalde de mülakatıyla şusuyla busuyla falan en nihayetinde azımsanamayacak bi kitlenin eline verdim. bunu duyurmak da en doğal hakkımdır. öyle yani.
    (janken, 26.08.2009 17:06)
  14. noluyo lan
    (17:11)
    arkadaşlar iştahım iyi fakat metabolizma falan hızlı heralde ki kilom çok fazla artmıyor, normal fakat bi gün yemek yemiyeyim veya aç karna uyuyim ertesi gün süzülüyorum sonra tekrar anında toparlayabiliyorum dönem dönem yememe rağmen zayıfım dönem dönem kilom artıyor ama bağırsakta da kurt yok ne iş? insanın bi gün de kaburgalar mı gözükür hemen? bu ne lan?
    (vlad)

---
    meali: janken'ı deli etmek istiyorum. ayrıca az önce bu sayfada beliren "kan aranıyor" duyurusuna zerre itimadım yok, 3. sayfaya gitse de olur. benim için insanları süpernatürel metabolizmamdan bahsetmek suretiyle şaşırtmak ve dahi küçük dillerini yutturmak hayattaki diğer her şeyden daha önemli bir gayedir. ayrıca sen istersen ince, sen istersen toparlak olurum sayın sözlük bayanı. esneğim yani.
    (janken, 26.08.2009 17:40 ~ 17:42)
  15. satılık galatasaray kapalı üst a blok kombine
    (20:41)
    yurtdışına gideceğimden kelli uygun bir fiyata (1.300 ve pazarlık payı) bırakıyorum kombineyi.ilgilenenler kutumu aydınlatabilirler.
    (gutter ballet)

---
    meali: baya bi zenginim ama yine de daha bilete saymış olduğum 1300+ lirayı sokağa atacak kadar palazlanmadım. ama ilerde? hele bi döneyim memlekete ilk işim napıcam biliyon mu stadı kapatacam.

yazarın notu: "yurtdışına gidiyor olduğunu duyurular aracılığıyla ilan etme" mevzunu aslında apayrı bi başlıkta incelemek gerek. yine de gutter ballet'nin hakkını yememek lazım, "bilmemnere vizesi kolay alınır mı" ucuz oyununa başvurmamış, tamamen yeni bir taktikle ortaya çıkmış. yine de yer miyim bunu ben? yemem.
    (janken, 26.08.2009 22:11)
  16. tablo
    (03:44)
    güzel ama çakma tablolar satan yerler aramaktayım istanbulda...ucuz yollu tabi
    (araftaki)

---
    meali: (... valla bunun farklı bi meali yok, ne demek istiyorsa onu açıkça diyor.)

yazarın notu: samimi kardeşim benim. van gogh'lar, renoir'lar yoluna helal senin.
    ---

yazarın notunun meali: önüne gelene laf dürten bir insan olarak arada sırada da olsa azıcık sempatik görünmem lazım lan.
    (janken, 27.08.2009 05:49 ~ 10:13)
  17. psikolojik gerilim filmleri 2
    (04:38)
    bu tip filmlerle ilgilenmeye başladım da... var mı aklınıza gelen sevgili film sever arılar....

psikolojik falan olacak, gerilim sahibi olacak, kaba korku falan olmayacak.....

not: hollywood sever değilimdir. david lynch, michael haneke, chan wood park, lars von trier bitirdim... yenilerini arıyorum....

yardım edenler saolsun...
    (elpinoras)
    ---

mea culpa: cnbc-e izliyorum, caz dinliyorum.... radikal okuyorum, pipo içiyorum..... gerçi cnbc-e de bozdu hacı, eskisi gibi değil..... eskisi daha kaliteliydi.... şimdi orta malı oldu, yeah..... bu arada antrparantez belirteyim, beş nokta bir yaşam tarzıdır.....

yazarın notu: elpinoras üstad, mea culpa demişsek boşa demedik, affına sığındık*. lakin chan wood park'ı yeni duyuyorum. chan wook park'ın hollywood'da yetişmiş şeytani ikiz kardeşi olabilir mi? azizim?
    (janken, 27.08.2009 09:07 ~ 09:09)
  18. itü hazırlık
    (26.08.2009 23:41)
    bi arkadasım itü mimarlık kazandı. bu yazda hazırlık atllamak için ing kursuna gitti. nasıldır cok mu zordur itünün hazırlıgını gecmek
    (patalaz)

---
    meali: of ulan of, şu ingilizceyi zamanında öğrenemedik, bir arkadaşım ekolüne muhtaç kaldık. wall street institute'a da kovayla para döktük gene de içim içimi yiyo lan.

yazarın notu: biliyorum canım kardeşim, iyi ingilizce bilmeyen yazarlar sözlükten atılmalı başlığına denk geldin, ama eski bi geyik o ya, sadece şaka yani. mamafih biz burda ingilizce bilmeyenleri ne dışlıyoruz ne de dövüyoruz. sınav içinse tasa etme, sen üzerine düşeni yapmışın. artık ne olacaksa olacak.
    (janken, 27.08.2009 09:29)
  19. kafa karışıklığı danışması
    (02:25)
    şimdi arkadaşlar benim 1 senedir birlikte yaşadığım bir sevgilim var. ideal birisi. bir dediğimi iki etmiyor, han dediğim yerde han kuruyor. ben de onu seviyorum ve elimden geleni yapıyorum... ama son 1-2 aydır gerçekten seviyor muyum yoksa alışkanlığım haline mi geldi karar veremez oldum. araya da tatil girince iyice beter oldum.devamlı düşünüyorum ama hiçbir sonuca varamıyorum. çevrem de devamlı gaz veriyor yakışıklısın aslansın kaplasın bırak artık diye. bu yüzden kafam karıştı oldukça. bu kızı gerçekten sevip sevmediğimi nasıl anlayacağımı bilen psikolog ruhlu bi allahın kulu var mıdır? zira ben hayatıma bir alışkanlıkla devam etmek istemem takdir edersiniz ki. eyvallah.
    (gakko)
    ---

meali: oh yeah, hem yakışıklı hem de müşkülpesentim. ayrıca da rahat batıyor.

yazarın notu: bambaşkaymışsın arkadaşım. aslında diyecek çok şey var da sana, boşver.
    (janken, 28.08.2009 05:54 ~ 07:14)
  20. doğum günü
    (02:50)
    doğum gününde bir hediye değil de romantik bir süpriz bekleyen ve bunu açık açık ima eden bir ''erkeğe'' (evet evet yanlış okumadınız bu bir erkek bayan değil) nasıl bir süpriz yapılabilir?

artık tükendim, yardım edin:)
    (deme didem e)

---

meali: erkek arkadaşım doğum gününde benden romantik bişeyler beklediği için onun romantik olduğunu düşünüyorum ve böylesine ayı erkeklerin olduğu bir dünyada kendimi çok şanslı hissediyorum. sizinle paylaşmak istedim mihi.

---

sevgili yazar kardeş. görünüşe göre erkek arkadaşın sana doğrudan azdım, coştum, libidom duvarlara tırmanıyor diyememiş, utanmış. ne demiş? "romantik" demiş, kamufle etmiş, anlayış beklemiş. sen de bence anlayış göster. misal git kompedan'dan kırmızı dondur, tangadır, dantelli sütyendir... nebileyim..yani hepsini de anlatayım mı şimdi çoluk çocuğun önünde? gerisini halledersin umarım. rica ederim.

ya bak yine içim rahat etmedi ipucu vericem..çocuğa giydirmiceksin sakın bak onları doğduğuna pişman etme. köpeğiniz varsa köpeğe giydirin.

yoksa kedi de olur...
    (jugis nomen, 28.08.2009 08:00)
  21. zengin iş adamları kobiler ve parası çok olan herkes
    (13:02)
    malumunuz ekonomik krizdi, istanbul'da ev kiralarıydı derken okumak bir hayli zorlaştı. altta kalan dersleri göz önünde bulundurmaksızın, bu garibe 100-200 gönlünüzden ne koparsa ne vermek isterseniz kabulümüzdür. saygılar.

(bkz: sözlük bana burs bul lan allahsız)
    (okudum anladım olaya girelim)

---
    meali: derslere ayıracak vakit yok hacı.. kelebek gibi uçuyor, arı gibi sokuyorum şerefsizim. istanbul kazan ben kepçe, alemlere akıyorum yılan gibi. yalnız masrafım çok. part-time iş falan da beni bozar abi. koskoca mühendislik öğrencisi garsonluk yapar mı? yurt desen, bu alemde yurtta kalıp hatun götüren kim var bi sor bakim? boş evi falan geçtim, statü meselesi hacım bi de. neyse işte, istanbul'un göbeğinde ev tutup geniş bant internete verecek parayı bulabiliyorum da, şu duyuruyu da girsem, hem dikkat çekerim -lan ne güzel-, hem de bi sakal atan olur belki, belli mi olur. sonuçta isteyenin bi yüzü vermeyenin iki yüzü. ov ye.
    (janken, 28.08.2009 13:47 ~ 13:50)
  22. yasmin levy perdono sözlerinin ingilizcesi ya da almancası ya da türkçesi
    (18:18)
    bu sarkıyı deli gibi dinliyorum son zamanlarda. sözlerini eksiksiz anlamak istiyorum. ne diyor abi bu n diyor?
    (one more cup of coffee)

---
    meali: trilingual olmak çok zor iş lan. ahaha sen şimdi trilingual nedir onu da bilmezsin. ha ha haa ben buna gülüyorum ya. üç dil biliyorum diyorum, alo... aklını alırım. bir değil üç dille yalarım.

---
    yazarın notu: arkadaşım bi zahmet ispanyolcayı da öğreniver öyleyse he? yorma insanları yani. por favor?
    (janken, 28.08.2009 20:11)
  23. off bıtane bile ney seven yok muuuu
    (00:32)
    arkadaslar ney hakkında bilgisi olan var mı dedım yaaa ufsss :s:s:s
    (inwe tiwele)
    ---

meali: ya siz bana bilgi verirsiniz ya da gider dergahtakileri canlarından bezdiririm tmam mıa!?!? kırk yılın başı bi hobi edinmişim yaneeeeee!!11 ufffsss :s :s :ss
    (janken, 29.08.2009 07:20)
  24. kız meselesi
    (12:22)
    bir kıza yapılabilecek en romantik şey nedir? yanına gitmeden ve bir hediye falan yollamadan tabi.. sadece telefonla..
    (kalihora)

---

meali: telefonda takıldığım biri var. romantik olduğu için kız olduğunu tahmin ediyorum, sesi falan da ince bi de. yani özetle bir kızla telefonda flörtleşiyoruz. o "hadi telefonu kapat bebişim" diyor, ben de "yoo hayır önce sennn mihi -gay-" diyorum. öyle yani, bilin bunu.

---

sevgili yazar. kaç yaşına gelmişsin bilmiyorum ama bu yaşına gelmişsin hala bir kıza telefonda yapılacak en romantik şey ne bilmiyorsun. ayıp yahu sana. ancak şanslısın ki çok yardımsever birine denk geldin. bir kıza telefonla yapabileceğin en romantik aksiyonu hemen anlatıyorum ve bu işi bitiriyorsun: kızı ara, "aşkitom ahizeye üfler misin?" de..üflesin..üfleyince de "ohh bee taşşakladım yellendi" de. "taşşak" de, ş harfi çift olsun. bu diyalogtan sonra kız sana hasta olucak, o doğallık karşısında sana teslim olacak, yelkenler suya inecek, ıslanacak..ve..ve...evet napacak? telefonda senle çok pis şeyler yapacak.. böyle..üff..
    (jugis nomen, 30.08.2009 19:13)
  25. alfred hitchcock stanley kubrick güzel insanlar bunlar
    (01.09.2009 23:48)
    malum, her filmi bulmak ve izlemek zor. bu yüzden bu arkadaşlarımızın özellikle izle dediğiniz filmleri hangileridir?

psycho ve a clockwork orange'ı izledim.
    (mbkbkmy)

---
    meali: bir üniversite öğrencisi olarak entelliğe, marjinalliğe ilk adımı attım. bunu duyurmak istemiştim. şimdi huzurlarınızdan çekiliyorum. tam bir yıl sonra "lars von trier çok iyi hocu, bi de haneke var" tadında muhabbetlerle tam randımanlı bir sinema otoritesine dönüşmüş olarak karşınıza tekrar geleceğim. o vakit bir elimde pipo diğer elimde radikal, kulağımda da pink floyd olacak tabi ki. çantamda da nietzcshe, camus, kafka, değmesin yağlı boya.

---
    yazarın notu: aşın olum artık bunları. klakvörk falan.
    (janken, 02.09.2009 10:15 ~ 10:16)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil