duyurular 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. yazarların duyurularını yayınlamaları için oluşturulmuş yeni sözlük uygulaması.
    (thedewil, 01.12.2007 13:58)

2. yeni uygulamaların halihazırda kullanılan stil'le uyumsuzluğunun azizliğine uğrayabileceğiniz uygulama.keşke düzeltilebilseler yazarlar tarafından kendi duyuruları.
    (dereotundannefretederim, 01.12.2007 14:18)
  3. http://img412.imageshack.us/...
    (isildur, 01.12.2007 15:22)
  4. gelişen kendini bulan uygulama.

eklenen satılık,kiralık mesajlarıyla aklıma yıllar yıllar önce lombak'ın ilk sayısının son sayfasındaki bir ilan geldi aklıma;

-elimde morbaşlı,damarlı bir şey var,ilgilenenler arasın

lombak ilk sayısını çıkardığı için okuyucu ilanları yoktu tabi,yazar çizerlerin kendi el emeği ile hazırlanmış bir duyuru sayfasıydı.şimdi bunu tabi ki duyurulara yazamam,ama ne zaman böyle ilanlar görsem hemen aklıma bu ilan gelir.bu mizah çok güzel birşey lan!
    (dereotundannefretederim, 01.12.2007 15:49)
  5. afili bir uygulama.. böyle açıldı mı kapanmıyor ya, işte o zaman insanı azıcık hasta ediyor yalnız..

şimdi diyelim yeni bir duyuru düşüveriyor benim "sağ frame"ime.. amanın diyorum açıyorum onu.. okuyorum..
    fakat okuduğum gibi, açtığım gibi kalakalıyor..
    halbuki ben onu, başlığına yeniden tıklayıp gizlesem, okuduktan sonra üstünü örtsem de üşümese, olmaz mı?..

bu beni çok mutlu edebilir mesela, yani erebilirim bulutlara falan..
    (dirtypain, 01.12.2007 16:42)
  6. finallerin gelmesiyle birlikte daha da şenleneceğini daha bir işe yarar olacağını düşündüğüm oluşum.

olası vize/final dönemi duyuruları ''çarşambaya kadar acele diferansiyel denklemler notu aranmaktadır, sınıf hede hödö, elinde olanlarla kantinde buluşalım'' ya da ''notlarımı satıyorum, fiyat gayet makul, pazarlık yapılır'' şeklinde olacağından dolayı daha bir mutluluk verici olacaktır bu işlevsel güzellik. *
    (sekizinci cüce, 01.12.2007 17:31 ~ 17:32)
  7. an itibariyle salı pazarına dönmüş sözlük fasilitesi.
    (korelle, 01.12.2007 17:37)
  8. sözlüğü ikinci el eşya alım satım sitesine dönüştürmüş, içine sıçılabilitesinin yüksek olduğunu rahatlıkla görebildiğimiz fasilitedir.gözlerimizin önünde "moderasyoooon moderasyooon" deyu inlemektedir.
    (aggressive, 01.12.2007 19:58 ~ 19:59)
  9. sözlüğü bilgi kaynağı olmatan çıkarabilecek tehlike potansiyelini içeren yeni uygulama. öyle ki ticari bir pazar olarak itüsözlük kimilerine gayet cazip gelebilir, sözlüğün bedava pazar tezgahı olarak kullanılmaya başlanması da buna dalalet aslında. bu nedenle pek içime sinmeyen, yeni stilin klasını zedeleyici duran ticari mesaj panosu.
    (littlemy, 01.12.2007 22:13)
  10. güzel bir özellik. bakalım nasıl açıklanmış:

"bu uygulama ile uygulamayı yüklemiş sözlük yazarlarının duyurularını görebilir veya siz yeni duyurular yaratarak bunlardan başka yazarların haberdar olmasını sağlayabilirsiniz."

burada net olmayan şey, yapılacak duyuruların niteliği. burası acaba şu mantar panolara mı dönecek merakla izliyorum. biraz daha cıvıtırsak şöyle şeyler göreceğiz:

gotik bayan ev arkadaşı aranıyor
    (22:30)
    itü'ye yakın 3+1 evime gotik hatun arıyorum. ev işi yapmasın, benim "ayak" işlerimi yapsın. ilgilenen gotik yazarlar mesaj atsın.
    (delifişek)

bayandan az kullanılmış vibratör
    (22:29)
    maddi imkansızlıklardan dolayı, 2 hafta önce aldığım vibratörümü satmak istiyorum. pili yarısına kadar dolu. şarj kiti götüme kaçtığı için şarj kitini veremiyorum. bi biskrem versem?
    (ateşli)

boş ev var mı abiler
    (22:20)
    yarın sevgilimle baş başa kalmak için boş eve ihtiyacım var. bi el atın da halledelim la şu işi. hadi abilerim. hadi ablalarım, sevindirelim garibanı..
    (garibim)

nasıl ama? biraz daha komikçilik yaparsak işin boku çıkacak.
    - peki nedir bunun kontrol mekanizması misuf?
    + ilk önce otokontrol. eğer iş çığırından çıkarsa, hani şu çok ilgi gören (!) sözlük moderasyonuyla ilgili istekler başlığında değinildiği gibi ispikçilerin iş yükü artırılabilir.
    - eheh oko madem.
    (misuf, 01.12.2007 22:40)
  11. meğer sözlüğün en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisiymiş.

hoş oldu valla. gelen mail'deki "community" lafına cuk oturdu.
    (şiirbaz, 02.12.2007 01:22)
  12. sözlüğü ikinci el alım satım merkezine dönüştürmesinden endişe duyduğum, daha ulvi amaçlarla kullanılırsa daha da bir güzel olacak sözlük hizmeti.
    (psikopat yazar, 02.12.2007 01:28)
  13. sözlüğün gittigidiyor'a dönmesine neden olabilecek,ancak kullanımı sınırlandırıldığında kullanışlı olabilecek uygulama.
    (slowmotion, 02.12.2007 14:28)
  14. (bkz: vuku bulanlar/@2121859)
    (papazzz, 06.12.2007 21:24 ~ 21:24)
  15. yanlışlıkla iki kez yollanılan mesajları silemediğimiz güzel aparat.
    (isildur, 08.12.2007 15:17)
  16. artık açılmış duyuruların üstüne tıklandığında duyurular kapanıyor.

(bkz: büyükşehir çalışıyor)
    (misuf, 09.12.2007 00:02)
  17. yakında "@xxxxxx şöyle bir giri yazdım eksilediler. allahaşkına eksilenir mi bu giri?" diye giri reklamları da göreceğimden şüpheleniyorum.
    (olahabeoy, 13.12.2007 13:06)
  18. en çok abuse edilen sözlük aparatı.
    (bkz: yapmayın etmeyin)
    (keyif pezevengi, 17.12.2007 01:32)
  19. abuse edilmesine rağmen çok güldüren bir yer. her ilanın altında oy verme butonu arıyorum direk basıcam artı oy öyle süper.
    acayip şeylerle karşılaşılıyor ayrıca
    birisi kedi ilanı veriyor, diğeri hemen üstüne köpek ilanı, diğeri fil ilanı böyle ce gidiyor. dinazora kada çıkabilir.
    aslında çok güzel bir yer arayıp bulamadığım bir oyunu bana buldurmuştur, 10 kişiden ayrı ayrı mesaj aldım gözlerim yaşarmıştı.
    tamam isteyen aradığını bulabiliyor, satmak isteyen satıyor ama araba ilanı ne be kardeşim psp'yi anlarım, ipod'u anlarım ama nissan acayip.
    ben sanmıyorum burada bulunan yazarlar bir arabaya 19 milyar versin.
    (eazy, 17.12.2007 01:41)
  20. gerçekten inanılmaz işe yarayan sözlük içi yardımlaşma tesisi.
    (tutkinjsh, 19.12.2007 18:59)
  21. sanırım dikkat çekmek için de kullanılıyor bu aparat. şöyle bir topluca inceledim de birkaç yüz duyuruyu, birçoğu bırakın google aramasını, sözlükte başlığına bakılsa öğrenilebilecek şeyler, oysa nedense duyuru olarak verilmiş, cevap beklenmiş. ilginç.
    (chaghdash, 26.12.2007 22:50)
  22. ilk çıktığında her duyuruya bir şekilde gözüm takılırken şimdi artık görmüyorum bile..önemini kaybeden bir aparat gibi..
    (only ash remains, 26.12.2007 22:55 ~ 22:55)
  23. sözlükle ilgili soruları kıdemli yazarlara iletsek ya da sss kısmına girsek, herhangi bir konuda soru sormak için ilgili bir başlığa gidip konudan haberdar yazarlara mesaj atsak hem daha keskin geri bildirimler alırız hem de duyurular bölümünde gerçekten duyurular olur.
    (gibigibi, 27.12.2007 18:54)
  24. bir edit / ya da sil özelliği eklenilirse çok güzel olacak sistemdir.
    yararlıdır.
    (neo, 07.01.2008 12:07)
  25. sözlüğün forum penceresidir.
    (gone with the sin, 10.01.2008 15:14)
 sayfa  / 3