belki ilginizi çeker
  1. · intihar etmeme nedenleri
  2. · dokunmak
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · google wave
  3. · yetenek sizsiniz türkiye
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  6. · okan bayülgen
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · solaryum güzelleri
  9. · roberto baggio

duymak  

1. beş duyu organından kulağın yerine getirdiği eylem.
    (subuo, 07.01.2006 02:43)
  2. sabahtan beri başarılı bi şekilde gerçekleştiremediğim eylem. denize girmiş olsam su kaçtı dicem, uçağa binmiş olsam basınçtan dicem. bir haftadır lök gibi yatıyorum ondan mı acaba bilemiyorum ama yakında yaşlılar gibi elime kulağıma atıp efendim demeye başlarsam hiç şaşırmıcam bundan eminim.
    (ichgeheindaskino, 02.06.2007 23:10)
  3. bazen bilerek yapılmayan şeydir. işimize gelmeyen şeyler için özellikle..
    (fallen nymph, 02.06.2007 23:12)
  4. dinlemekle karıştırılmaması gereken eylem. her zaman duyarız, sağır olmadıkça ya da bir duyma sorunumuz olmadıkça. ama dinlemeyebiliriz, sesleri duysak bile onları duymazdan geliriz.
    (saçmaladı yine bu, 02.06.2007 23:16)
  5. yaygın olarak işitme eylemi için kullanılır. ama asıl ve doğru anlamı hissetmektir. örneğin acı duymak, özlem duymak... bunlar hep hisle ilgilidir.
    (fb, 12.08.2007 00:35)
  6. duymak; bütün hücreler ile eyleme geçiyorsa mevcuttur, kıkırdak parçasıyla uygulanılan bir eylem olarak düşünüldüğünde zevahiri kurtarmaktan öteye varmaz... bu "kulak vermek"le, "kendini vermek" arasındaki fark gibidir... balinaların ve fillerin kilometrelerce öteden haberleşebildiğini buldu insanlar... yeni!... neden bu keşifin "yeni" olduğunu ise hiç düşünmediler... onları buraya getiren tarihsel ve düşünsel nedenleri inceleme gereği bile duymadılar... belki ilerde taşların susarken konuştuklarını da duyunca şaşıracak insanlık ancak neden bu şaşkın konuma düştükleri-düşürüldüklerini hiç düşünmeyecekler...

duyma çeşitlerine aşinalığın kendinden kopmayla tersten bir orantısı var... kendinden ne kadar kopuksan o kadar az duyarsın...

hamiş: yalnızca kulaklarıyla duyanlar en aşağı tabakadır...
    (virgillius, 07.07.2009 09:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil