belki ilginizi çeker
  1. · ingilizceyi geliştirmenin yolları
  2. · batı taklitçiliği
  3. · boşa konuşmak
  4. · anlatılacak çok şey varken susmak
  5. · monolog
  6. · kendi kendine konuşan kişi
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  3. · ugg
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  6. · onur öymen
  7. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  8. · vizelerin bitmesi
  9. · tık nefes

duvara konuşmak  

1. diyalog esnasında bir ara farkedersiniz ki artık o konuşma diyalog değil monolog olmuştur. konuşursunuz karşıdan cevap gelmez, soru sorarsınız keza yine aynı. belki o sözleri duvara söyleseniz duvar bile dönüp cevap verebilir size, ama bu duvar(!)lar ağızlarını bile kıpırdatmazlar. siz de kendinizi duvara konuşuyormuş gibi hissedersiniz.
    (pastaci, 13.04.2005 22:03)
  2. kudüste görevlendirilen bir gazeteci, ağlama duvarının önünden her geçişinde, yaşlı bir musevinin orada öyle durup dua ettigini fark etmiş. bir hafta, iki hafta... sonunda adamla bir ropörtaj yapmaya karar vermis. izin alıp teybini açmış, sormuş adama:

- adınız. kendinizi anlatır mısınız?
    - david. polonya yahudisiyim. yaşım 65. smalla da bir manav dükkanım var. evliyim. iki çocuğum tel avivde bir çiçek serasında çalışıyor...
    - sizi her gün burada, ağlama duvarının önünde dua ederken görüyorum.
    - evet, her sabah dükkanı açmadan buraya gelirim. dünya barışı ve insanların kardeşliği için dua ederim. öğle tatilinde bu sefer insanların mutluluğu, acıların sona ermesi için yaradana yalvarırım. akşam da, eve dönerken, bu kez dürüst ve iyi insanların esenliği için dua ederim. cumartesi günleri de burada, yine dua ederek geçiririm.
    - ne güzel! kaç senedir bunu sürdürüyorsunuz?
    - israile göçtüğümden beri, yani 40 yıl geçti.

gazeteci çok etkilenmiş, heyecanla sormus:
    - 40 yıldır her gün dua ediyorsunuz. 40 yıldır yılmadınız. bugün nasıl bir duygu içindesiniz, neler hissediyorsunuz?

uzun uzun iç geçirmiş yaşlı musevi; sonra bezgin bir sesle cevap vermiş:
    - vallahi artık bilemiyorum, demiş. içimde, sanki duvara konuşuyormuşum gibi bir his var.
    (abbas yolcumu, 25.10.2005 23:08 ~ 23:13)
  3. karşısındaki insanlar yüzünden çokça duvarlara konuşan insanların yıllar sonunda "ah şu duvarların dili olsa da konuşsalar" dedikleri görülmüştür.
    (psychick, 28.10.2005 17:31)
  4. (bkz: mass destruction)
    (coban, 29.05.2006 23:38)
  5. gün içinde bi' çok kere yapılan şey. siz o konuştuklarınızı, sizi içtenlikle dinleyen, söylediklerinize değer veren insanlar mı sanıyorsunuz?
    (fular, 17.06.2009 23:07)
  6. +yok efendim bütün hata ondaymış, aslında ben ondan daha iylerine layıkmışım...
    -hep aynı laflar
    +bi süre yalnız kalmaya ihtiyacı varmış, kafası karışıkmış
    -aman bırak zaten hiç gözüm tutmamıştı adamı
    +öyle deme ya aramızda çok güzel bir elektirik vardı
    -bak elektirik faturasını yatırcaktım yine unuttum*
    (ağlayankekinkankasınınkankasınınkankası, 17.06.2009 23:39)
  7. avkk'nın annesi: onu niye yapmadın. bunu niye yapmadın. odaya bak. bok götürüyo. yataktan kalkıyosun bilgisayar. yatıyosun bilgisayar.
    avkk: hı hı..
    avkk'nın annesi: tipe bak. mağara kadını gibi oldun. git kaşlarını aldır bari.
    avkk: param yok.
    avkk'nın annesi: yok yok kızım. seni kimse almaz.
    avkk: hı hı...
    avkk'nın annesi: elalemin sıpasının odasına giriyorum. tiril tiril. her şey yerli yerinde.
    avkk: hı hı...
    avkk'nın annesi: duvara konuşuyorum ben. bilgisayara baktığın gibi bize bakmıyosun. allah ne yaptım da bana böyle bi evlat verdin. köle isaura yım ben. en çok senin odanı toplarken yoruluyorum. bırr bır bır.
    avkk: toplama anne.
    avkk: yok yoookkk. duvara konuşuyorum ben.baksana cevap bile vermiyo. dimi duvarlar beni siz anlarsınız. senin duvarların ağlama duvarı olsun.
    avkk: puhhaha.
    (bkz: duvarla konuşan anne modeli)
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 17.06.2009 23:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil