belki ilginizi çeker
  1. · zamanı durdurmak
  2. · göksel
  3. · dursun zaman
  4. · yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar
  5. · bırak zaman aksın
  6. · yalan
  7. · yanlış anlaşılan şarkı sözleri
  8. · manga
  9. · filmi izlendikten sonra daha anlamlı olan şarkılar
  10. · dlord
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · zongul ducks
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · colin kazım richards
  7. · ugg
  8. · gripin
  9. · hıncal uluç ile yatmak

dursun zaman  

sayfa  / 2
  1. muhteşem belki de en güzel manga şarkısı. "şebnem ferah sesli bu vokal kim acaba?" diye düşünürken bu şahsın göksel çıkması ayrı bir dumurdur.

her sabah doğan güneş bir sabah doğmaz oldu
    elleri ellerimden kayıp giden yıldız oldu
    gülünce ışık saçan o gözler yaşla doldu
    ağlama,duymaz artık
    bir varmış...
    bir yok oldu

giderken bıraktığı bütün renkler siyah oldu
    üzülme anla artık....
    belki de huzur buldu

dursun zaman,dursun diyorsun da
    oyun değil ki yaşamak
    sen inanmasan da bir son var anla ....herkese inat

duysun seni dönsün diyorsun da
    oyun değil ki yaşamak
    yok bir çare anla
    sakın uyanma... yıllara inat
    (sizofrenkedi, 22.12.2004 13:10)
  2. çok sevdiğimiz bir abimizdir kendileri. bütün dursunlar karadenizlidir genellemesinin istisna boyutunda ayakta duran yegane şovalyelerindendir. kendisi plastik top canavarıdır ayrıca. sakınıla ve dokunulmaya.
    (chixculub, 22.12.2004 13:23 ~ 13:23)
  3. (close2death, 24.02.2005 15:25)
  4. (lupin, 30.03.2005 16:22)
  5. birkaç gündür deliler gibi dinlemekten kendimi alamadığım şarkı.
    (neverland, 14.05.2005 02:22)
  6. göksele karşı olan tüm antipatimin beğeniye dönüşmesini sağlayan şarkı.
    (absinthe, 14.05.2005 02:50)
  7. manganın harika şarkısı ki kendilerine antipatiyle yaklaşanlar tarafından bile takdire şayan bulunmuştur.doğru yola gelinmiştir..
    (kurufasulyepilav, 18.11.2005 13:06)
  8. muhteşem bi şarkıdır fakat klip biraz zayıf kalmış.

bir diğer bayan vokalli muhteşem manga şarkısı için
    (bkz: iz bırakanlar)
    (hypnotica girl, 20.11.2005 17:40)
  9. gökselin muhteşem yorumuyla daha bi anlam kazanan şarkının bana kalırsa en çarpıcı yanı nakaratına girmeden önce ki belki de huzur bulduuuuuu kısmıyla beraber bütünleşen gökselin "dursun zaman" haykırışıdır..
    (rez, 18.12.2005 03:24)
  10. giriş kısmını barış manço'nun çoban yıldızı adlı şarkısına acaip benzettiğim manga-göksel çalışması.
    (rasmus, 30.12.2005 11:01)
  11. çok süper bi şarkının da adı dursun zaman ayrıca da her insnaın hayatının bi yerlerinde sölediği ya zamanı durdurup o mutlu anda kalmak ya da o kötü anı hiç yaşanmamaış gibi zamanı geri almak bunun içinde ilk önce zamnı durdurmak isteğidir.
    (norcalchica, 30.12.2005 13:34)
  12. manga'nın kanımca en güzel ve anlamlı şarkısı. göksel'in performansı olmadan şarkı nasıl olurdu o ayrı bir konu tabii.
    (broadband, 30.12.2005 13:51)
  13. bundan 3-4 sene evvel ankara'da limon bar'da manga'yı izlemiştim. yabancı parçaları kendi tarzlarına göre yorumluyorlardı. oldukça başarılı bulmuş ve sevmiştim. sonra ben istanbul'a geri geldim. onlar meşhur oldu. limon bar kapandı (eğer bir değişiklik yoksa). şimdi pek haz etmiyorum gruptan ancak bahsi geçen şarkının video klibinde bir yerde limon bar yazısı görülmektedir. bu vefalı davranışlarından ötürü kendilerini tebrik ederim. şarkı da oldukça başarılı.
    (dr conners, 21.01.2006 18:46 ~ 18:47)
  14. hem manga'nın hem göksel'in hakkını sonuna kadar verdiği olağanüstü şarkı. birbirlerini harika tamamlamışlar coşmamak elde değil.
    (fowler, 07.07.2006 01:25)
  15. beyaz showda canlı performansta gökselin kendi şarkılarından daha güzel vokal yaptığı şarkı.
    (karaca, 07.07.2006 01:31)
  16. gökselin içten bağırmasıyla başlayan harika cezbeden şarkı...

(bkz: olmayacak şeyler istemek)
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 19.04.2007 11:52)
  17. her duyduğum da lisede, yan sınıfımda okuyan ve trafik kazasında ölen arkadaşımı hatırlamama sebep olan şarkı.
    (bkz: nur içinde yatsın)
    (prozac, 08.07.2007 13:36 ~ 13:36)
  18. (fox mulder, 08.07.2007 13:49)
  19. göksel'in sesinin bu tarz müziğe daha uygun olduğunu gösteren bir şarkı olduğu gibi muhtemelen birilerinin adıdır. zaman o kadar da ilginç bir soyad değil.
    (5iyah, 02.08.2007 15:00)
  20. dinlemekten usanmadığım manga parçası. albümün en iyi şarkısı olmakla beraber, bana hep bir ağıtı anımsatır.
    (hımhımdahımhım, 08.12.2007 15:21 ~ 15:22)
  21. "keşke hemen şu anda zaman dursa" diyorum bazen...hep şimdiki gibi kalsak, hiç değişmesek...hayır, içinde bulunduğum "an" beni çok mutlu ettiği için değil...hatta hiç de mutlu değilim şu an...ama keşke zaman dursaydı şimdi...ya da benim zamanı durdurabilme gibi bi fonksiyonum olsaydı...(damn you hiro nakamura!!!)

neden istiyorum zamanı durdurmayı? korkuyorum galiba daha fazla büyümekten...küçükken peter pan'i bu kadar çok sevmemin nedeni de bu olmalı...onun gibi ben de büyümek istemiyorum...geleceği düşünmeye bile tahammülüm yok...çünkü hep acı getirecek gibi geliyor bana, doğan her yeni gün...anı yaşamaya çalışıyorum bu yüzden...geleceği kafamdan atmaya çalışıyorum...bi şarkıda "büyümek istemiyorum; annem, babam yaşlanır..." diyor ya kolera (aslında fazla rap dinlemem ama bu söz aklımda kalmış nedense)...ben de işte en çok bu yüzden korkuyorum galiba büyümekten...şu an belki mutlu değilim ama en azından onlar yanımda...onları gelecekte birgün kaybedecek olma gerçeği beni daha da korkutuyor...ya yazının başından beri "korkutuyor" diyorum ama doğru sözcük değil "korkutmak"...hüzünlendiriyor galiba...evet "hüzün" aradığım sözcük...gelecek hüzünlendiriyor beni...genelde geçmiş hüzünlendirir insanları ama beni geçmiş değil, gelecek hüzünlendiriyor...çünkü yapacak birşey olmadığının farkındayım...elimden birşey gelmiyor, hüzün sadece hissedebildiğim...korku veya nefret değil...sitem hiç değil...yine de bazen kendimle yalnız kaldığımda "keşke dursa zaman..." diyorum...hep şimdiki gibi kalsak, hiç değişmesek...işte tam bu an göksel'in sesi yankılanmaya başlıyor kulaklarımda:

"dursun zaman, dursun diyorsun da, oyun değil ki yaşamak...
    sen inanmasan da bi son var anla, herkese inat..."

bir anda dönüyorum o lanet gerçekliğe...düşünmemeye çalışıyorum geleceği...başaramıyorum..."boşver şarkıyı, dursun zaman" diyorum, işin kötü yanı, o "son"a ben de inanıyorum...açıkçası, ben göksel'i hiç sevmiyorum...
    (barneystinson, 29.03.2008 23:51)
  22. muhteşem bir göksel vokalliyle dinlerken tüyleri diken diken eden manga şarkısı olmaklar beraber sözleri de pek bir güzeldir.
    (ceyus, 09.08.2008 01:04)
  23. göksel'in sesini başka türlerde harcamamasını salık veren güzel mi güzel şarkı. 'bulmuşken yolunu böyle devam etse ya' demeden edemiyor insan.
    (anafilaktik şoka 1 cc epinefrin, 09.08.2008 01:23)
  24. sınav filminin sountrackidir aynı zamanda.
    (anti tartar, 04.01.2009 18:05)
  25. manga'nın hala bıkılmayan şarkısı. yıllarca dinle, yıllarca tüylerin diken diken olsun. ilk kez dinliyormuş gibisindir. hiç değişmez. muhteşem zengin müziğiyle, bangır bangır dinlesen doymaz, kulaklarıın patlasın istersin.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 17.07.2009 22:27)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil