görseller
dursun ali erzincanlı 

belki ilginizi çeker
  1. · siyer
  2. · kırk yaşındasın
  3. · süper sesli adamlar
  4. · en kral ateisti bile imana getirecek yöntemler
  5. · sahur programları
  6. · böyle olmamalıydım
  7. · kerbela
  8. · senin gibi
  9. · uhud
  10. · korsana evet
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · geniş aile
  2. · ugg
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · author gibi erkekler
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · ezel
  8. · ratemypoo com
  9. · cankan

dursun ali erzincanlı  

1. (bkz: kırk yaşındasın)
    (easy company, 20.10.2006 09:09)
  2. iki yıl önceki sultanahmet kitap fuarında tanışma imkanı bulduğum güzide insan.
    (lightblue, 20.10.2006 10:46)
  3. hz. muhammed(s.a.v.)'i belki de en güzel anlatan kişidir. onun o güzel sesi ve yorumundan dinlerken peygamberimizi, gözlerden süzülen damlalara engel olamaz bazen insan.

''yağmura mı ihtiyaç var?
    kaldır şehadet parmağını,
    yağmurları salsın allah.
    sonra tut ağacın yaprağını,
    köklerini çıkarttırıp yanında yürütsün allah.
    yeter ki sen iste,
    sen iste ya rasulallah
    de ki ben kimim?
    dağlar, taşlar dile gelsin,
    dilsiz çocuklar ellerinden tutup,
    ente rasulullah desin.''

daha güzel nasıl tasvir edilir bilmem, yine dursun ali erzincanlı'nın en çok sevdiği hitap şekliyle, fahr-i kainat!
    (mclaren, 20.01.2007 14:25 ~ 06.04.2007 11:52)
  4. canlı izleme şansına nail olduğum güzel insan. gözyaşlarınız sel olur gider...
    (independent, 28.05.2007 18:08)
  5. (bkz: en sevgiliye)
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 25.11.2007 19:36)
  6. şiirleri yorumlayış tarzı gerçekten güzel ve etkili bir ses tonu var. fakat bir şiirde yaptığı tahrifattan dolayı kendisini pek dinlemek istemem (tevbe şiiri hariç, zira o şiirin güzelliği bu hatayı da kaldırıyor). tahrifat şu; bilmeyenimiz nerdeyse yoktur nurullah genç'in meşhur naatı, yağmur'un bir yerinde şöyle bir dize geçer: "evlerin anasına dikilir yeşil bayrak" işte bu dize dursun ali'nin elinde "evlerin anasına dikilir yeşil yaprak" olmuş. şimdi burada şaire yaptığı hakarete mi, şiire yaptığı hakarete mi, kelime-i tevhid'e yaptığı hakarete mi, bize yaptığı hakarete mi yanayım. yani böyle gözümüzün içine baka baka...

tabi kendisinden soğumamda tek sebeb bu değil. malumunuz dursun ali kardeşimiz, şiirlerinde asr-ı saadetten, peygamber’den sahabeden bahsediyor. çoğu zaman kahramanlıklarını, cesaretlerini, müşriklere ve zalimlere karşı verdikleri amansız ve fedakâr mücadeleyi anlatıyor, bu işi de çok güzel yapıyor. ama şu olmalı değil midir? hani onlar öyle ulu şahsiyetlerken ve onların yaptıkları öyle ulu davranışlarken, biz neden çağın zalimlerine, ebu cehillerine, velid bin muğirelerine karşı aynı tavrı göstermiyoruz.

bakın aynı şeyi nihat hatipoğlu, ömer döngeloğlu gibi şahsiyetler de yapıyor. çoğu zaman peygamberi ve ashabı efsanevi birer figürmüş gibi sunuyorlar. ağlıyorlar, ağlatıyorlar… ama “örnek alıp hayatımıza geçirelim” fikri ancak ferdi düzeyde kalıyor, toplumsallaşamıyor. oysa allah:

“öne geçen ilk muhacirler ve ensar ile onlara güzellikle tabi olanlar var ya, işte allah onlardan razı olmuştur, onlar da allah'tan razı olmuşlardır…”

diye buyuruyor tevbe suresinde. bilmiyorum belki bu satırların yeri bu başlığın altı değildi ama islam’ın bir ağlatı ve ajitasyon dini olmadığını, bütün fakülteleriyle bir “hayat nizamı” olduğuna inanmalıyız.
    (neazadem, 17.09.2008 13:47)
  7. sürekli dinleyenlerin siyer bilgisinde gözle görünür artışa neden olmuş kişidir.
    (z3yn3p, 10.12.2008 16:14)
  8. kendine hayran bıraktıran güzel insan. sesi gerçekten o kadar etkileyici ki şaşırıyor insan. bunca şiiri nasıl ezberliyor, nasıl yorumluyor demekten alamıyor insan kendini.
    (dedim ve noktayı koydum, 10.12.2008 16:31)
  9. mübarek bir insandır. şiirleri yorumlaması, yazması, mütevaziliği , peygamber efendimizi anlatışı müthiş duygulandırıcıdır. şiirlerinde peygamber efendimize olan özlemi dikkat çekicidir ve çok acıklıdır. ağlatır, hüzünlendirir. ben ondan razıyım, allah(c.c.)'de razı olsun. (amin.)
    (dolmakalem, 04.01.2009 20:54)
  10. sıfır diye satılan mp3 çaların içinden çıkan dosyanın adı.
    bende mp3 çaları icat eden kahraman vatan evladının adı sanmıştım. meğer olay başkaymış.
    (bkz: kazık yemek)
    (karamürselli deli hamdi, 04.01.2009 20:59)
  11. imam hatip lisesi ve edebiyat fakültesi mezunu olan, şiirlerinde hz. peygamberi (sav) konu alan şair
    (abdull, 23.05.2009 18:58 ~ 18:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil